Rundrejse i det centrale og nordlige Portugal - 10 dage

Nu er den her – rundrejsen i det centrale og nordlige Portugal vel at bemærke. Den er på forhånd en efterspurgt rejse blandt vores gæster, hvor du ’spiser’ dig igennem nogle af søfarernationens mest historiske regioner. Det gør også, at det bliver svært at vælge fra med oplevelser snarere end at vælge til. Du får serveret det ene højdepunkt efter det andet: Fra Portugals første hovedstad, Coimbra, og Porto med sin UNESCO-bevarede gamle bydel til Douro-dalens ”søde liv” med tusindfold af udsigtspunkter og portvinsmarker, der snor sig på på rad od række langs den stille flydende Douro-flod.

Mit første besøg i det centrale og nordlige Portugal husker jeg tydeligt! Det var i 2007 og fordi, at indtrykket har været så gennemtrængende  er netop disse regioner i dag nogle af mine favoritter. Hvorfor?! Fordi her er så original en stemning – det er som om, at det ikke har haft nogen betydning, om jeg var kommet for 100 år siden, for så havde oplevelsen været den samme. Vi kan også kalde denne stemning autentisk. Det betyder dog ikke, at infrastrukturen og servicen ikke er fulgt med tidens tand, nej…slet ikke…men alligevel er det som at træde et skridt tilbage i historiens tidslomme med en verden af i går – og samtidig nutidig med alle moderne bekvemmeligheder.

Det er svært at forklare, men faktum er, at for dig, som har en hektisk hverdag, så kommer du på denne rundrejse i Portugal automatisk ned i gear - helt ned i gear vel at bemærke. Tiden har en anden værdi og betydning. Her værnes der om traditionerne og historien på en anden måde sammenlignet med kulturen i hovedstæderne som Lissabon og København, hvor dagene flyver afsted med dagligdagens gøremål. Hvis du spørger en lokal fra Douro-dalen, så vil han eller hun nok også mene, at de har travlt, men tempoet er et andet og mere afslappende – og det mærker du, hvor end du færdes. Her er der tid til en ekstra kop bica (portugisisk kaffe) og snakken på baren går lystigt, indtil de kaffetørstige igen skilles for en kort bemærkning.

På denne rundrejse i det centrale og nordlige Portugal får du ”landet der var engang” helt ind under huden. Her vil du anerkendende blive ”nikket til” blandt de lokale – du er nemlig mere end velkommen, og de vil med kyshånd byde dig velkommen, for de er om nogen stolte af deres hjemstavn. De kunne aldrig drømme om at rykke deres rødder mod hovedstadens impulser, for de lokale har det bedst i deres vante omgivelser – og vil tage imod dig med åbne arme. Vi har sammensat denne rundrejse, så du kan opleve de største højdepunkter på din ferie.

Du bor den første dag i Coimbra på Quinta das Lagrimas, hvor myten om kælighedshistorien med Ines og Prins Pedro lever i bedste velgående. Herefter går turen videre til den panoramiske Douro-dal, hvor du skal være gæst på Vintage House (3 overnatninger), der ligger helt ned til floden, og hvor du kan betragte bådene sejle fordi, alt imens du nyder morgenmaden på terrassen. Du skal heller ikke snydes for Portos historie og charmerende handelsliv, hvor du bor på et af byens mest ikoniske hoteller ved flodbredden i det absolutte centrum. Fra Hotel Pestana Porto kan du gå over til Vila Nova de Gaia med mere end 80 forskellige portvinshuse ligger på rad of række. Her skal du bo i 3 dage, og den resterende del af ferien skal opleves i Coimbra, hvor du overnattede den første dag. Så er du også tættere på lufthavnen i Lissabon på hjemrejsedagen, hvor du skal beregne ca. to timers kørsel t/r.

Læs mere om Rundrejse i det centrale og nordlige Portugal - 10 dage

Highlights

 • Nogle af Portugals mest uberørte områder
 • Oplev portvinssmagning og sejlads langs Douro-floden
 • Besøg og bo i historiske byer som Coimbra og Porto
 • En rejse med fokus på det autentiske og rustikke
 • Bo på nogle af områdernes mest velkendte hoteller

Benyttede hoteller

The Vintage House Douro

Læs mere

Quinta das Lagrimas

Læs mere

Pestana Vintage Porto Hotel - World Heritage Site

Læs mere

Afstande og attraktioner

Vintage House Douro

 • Nærmeste by, Pinhão – ca. 2 km
 • Porto, den historiske (og velsmagende) bymidte – 119 km
 • Tag båden fra Pinhão og oplev Douro-dalen fra vandsiden – 2 km
 • Alvão Naturpark, perfekt til en picnictur – 53 km
 • Amarante, der især er kendt for sine specialformede kager – 64 km
 • Portugals vugge, Guimarães, en kulturel perle – 112 km
 • Peneda-Gerês National Park – 133 km
 • Den spanske by, Vigo – 228 km

Pestana Porto

 • Nærmeste by med shopping og badeliv, Porto – 0 km
 • Den smukke Santa Clara-kirke – 550 m
 • Palacio da Bolsa's - et must under dit besøg – 350 m
 • São Bento-stationen og dens 1000-vis af kakler – 700 m
 • Casa da Musica - en arkitektonisk perle – 3 km
 • Dom Luis-broen (af Eiffel), der forbinder Porto – 280 m
 • Smag på mere end 80 slags portvin i Vila Nova de Gaia i Porto – 3 km
 • Pak stranduniformen og kør en dag til Povoa de Varzim – 40 km

Quinta das Lagrimas

 • Nærmeste by, Coimbra - 2,5 km
 • Fæstningsborgen (UNESCO) i Obidos – 132 km
 • Sintra, den gamle kongeby – 221 km
 • Den verdensberømte pilgrimsby, Fatima – 83 km
 • Tomar, de gamle ridders by - 81 km
 • Palacio da Bolsa's - et must under dit besøg - 120 km

 

Læs mere

Dagsprogram

Nedenfor har du vores forslag til dagsprogram, men du tilretteligger naturligvis bare, som du har lyst: )

Dag 1: Velkommen til Portugal, besøg i Obidos ankomst til Coimbra

Ankomst til Lissabon lufthavn og med lejebil fra lufthavnen kører du mod Coimbra, der i middelalderen var Portugals hovedstad. På vejen til Coimbra kan du stoppe i UNESCO-landsbyen, Obidos, og gå på opdagelse i den betagende, historiske bymidte. Inden for bymurene finder du en labyrint af brostensbelagte gader og pittoreske, hvidkalkede huse med gule og blå vindueskarme og krukker med farverige blomster. Alt efter hvornår du ankommer, vil det være oplagt at indtage frokosten her i Obidos. Kør videre til Coimbra, hvor du skal overnatte på det legendariske, Quinta das Lagrimas.
Antal kilometer denne dag ca. 214 km

Dag 2: Fra Coimbra mod Viseu, Lamego og til Pinhão

Rejsen går videre mod Pinhão i Douro-dalen, men und dig selv at tage et par stop undervejs. Viseu med det historiske torv, Adro da Sé, og ikke mindst byens smukke katedral. Dernæst til Lamego, hvor du kan bestige den storslåede baroktrappe, der går op til kirken ”Nossa Senhora dos Remedios”. Den historiske bymidte er en frokostpause værd, inden turen går videre til det fortryllende portvinsområde ved Pinhão. Her skal du bo på Vintage House Douro Hotel, der er et af de mest velkendte i flod-deltaet.
Antal kilometer denne dag ca. 191 km

Dag 3: Alijo, Carrazeda de Ansiães, Mirandela, Vila Real og Sabrosa

Dagen tilbringes i den panoramiske Douro-dal. Første stop er Alijo, der er kendt for “Favaios”, hedvine som eksempelvis portvin. Derefter går turen til “Carrazeda de Ansiães” og videre til Mirandela, hvor du kan spise frokost og drikke en kop portugisisk kaffe (bica – smager fremragende). Efter en velbespist frokost er næste punkt på dagsordenen Vila Real, hvor du finder byens hovedattraktion “Palacio de Mateus” ca. fem km uden for byen, i retning mod Sabrosa. På de sidste 20 km til Pinhão har du rig mulighed for at opleve den betagende Douro-dal.
Antal kilometer denne dag ca. 194 km

Dag 4: På udkigstur med Tua-lokomotivet og besøg en kendt vingård

Slap af i Pinhão, inden du for eksempel tager på en udflugt til det gamle damplokomotiv. Du kan også sagtens nå at besøge den velkendte vingård, Quinta do Panascal, når du på vej tilbage med bilen kører i retning retur mod Vintage House Douro.
Antal kilometer denne dag ca. 54 km

Dag 5: Régua, Mesão Frio, Amarante og ankomst til Porto

Med retning mod Porto forlader du nu Pinhão. Kør forbi Peso da Régua og videre til Mesão Frio. På vejen mod Mesão Frio kan der opleves mange spændende sightseeing-steder ved Douro-floden. Derefter går turen til Amarante (der er kendt for deres meget karakteristisk formede kager), hvor du kan opleve den historiske bymidte med den romerske bro og den velkendte kirke ”São Gonçalo”. Ankomst til Pestana Porto Hotel.
Antal kilometer denne dag ca. 129 km

Dag 6: Porto’s skatkammer med kultur og historie

En dag i Porto, glæd dig! Her vil det være oplagt at finde en portvinskælder og udforske de delikate portvine med en vinsmagning i Vila Nova de Gaia. Du kan også tage en tur til Douro-floden, så du kan opleve UNESCO-byen fra vandsiden eller besøge kirken ”Clerigos”, shoppe på ”Rua Santa Catarina” og spise frokst på den populære Café Majestic.

Dag 7: Guimarães, Braga og Viana do Castelo

På den syvende dag går turen til Guimarães, som betegnes som Portugal vugge, da det var her, at den første konge havde sæde. Dernæst videre til Portugals tredje største by, Braga, hvor du kan opleve mange unikke og smukke barokkirker. Videre til Viana do Castelo med den historiske bymidte og en betagende udsigt over hele Viana fra Pousada Monte de Santa Luzia. Du kan også pakke badetøjet til i dag, for strandene ved Viana do Castelo er perfekte til en “sand-mellem-tæerne-dag”.
Antal kilometer denne dag ca. 215 km

Dag 8: Aveiro, Buçaco og ankomst til Coimbra

Nu er dagen inde til at sige på gensyn til Porto og køre i retning mod Coimbra. Kør forbi Aveiro, Portugals svar på Venedig med små kanaler og de farverige både, “Moliceiro’s”. Efter Aveiro går turen til én af Portugals nationalparker ”Serra do Buçaco”, hvor du kan opleve Portugals rige flora og fauna. Efter en dag med laguner i Aveiro og natur i Buçaco venter Coimbra, hvor du skal overnatte de resterende dage på Quinta das Lagrimas.
Antal kilometer denne dag ca. 159 km

Dag 9: Det historiske Coimbra

Oplev Coimbra der i mange århundrede var Portugals hovedstad og hvor Portugals og et af Europas ældste universitet ligger solidt placeret med sit mere eller mindre verdenskendte bibliotek, som er et must at besøge. Her i de smalle gader mellem de hvidkalkede huse er der rig mulighed for at udforske maurerkulturen, som har sat sit tydelige præg på hele den gamle bydel, der er opbygget nærmest som en labyrint med de snoede brostensbelagte stræder med små butikker, caféer og særdeles lokale restauranter.

Dag 10: På gensyn til Portugal - rejsen lakker mod enden

Efter ni særdeles oplevelsesrige dage i det historiske Midt- og Nordportugal er det tid til at vende hjem. Kufferten vil være fyldt med gode minder, og det vil forhåbentlig ikke være et “farvel” men et “på gensyn”. Afstand til Lissabon lufthavn ca. 195 km.

Læs mere

Rejsetemaer

Vi vurderer, at denne rundrejse er speciel relevant, hvis du interesserer dig for følgende temaer:

Rundrejsen inkluderer

 • Fly til Portugal t/r inkl. alle skatter og afgifter
 • 1 overnatning på Quinta das Lagrimas ved Coimbra 
 • 3 overnatninger på Vintage House Douro ved Pinhão 
 • 3 overnatninger på Pestana Porto i Porto 
 • 2 overnatninger på Quinta das Lagrimas ved Coimbra

Rundrejsen inkluderer ikke og kan tilkøbes

 • Brændstofforbrug undervejs (billeje)
 • Måltider ud over de nævnte
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Evt. bagage alt efter flyselskab
 • Entréer på udflugtsdage

Skræddersyet tilbud på en rundrejse?

Rundrejsen "Rundrejse i det centrale og nordlige Portugal - 10 dage" kan du ikke bestille online i søgemaskinen, men ved at kontakte os. Opfylder rundrejsen ikke helt dine ønsker, så har du også muligheden for at få tilsendt et skræddersyet tilbud. Det kan være, at du vil rejse i en længere periode eller måske inkludere andre hoteller. Du kan naturligvis også tage et kig på en af de øvrige rundrejser Hideaways tilbyder i Portugal f.eks: Madeiras verdernshjørner - rundrejse på 8 dage.

Klik her og få tilsendt et skræddersyet tilbud på en rundrejse til Portugal
 

Information

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.