Mad og vin

Mange af vores hoteller har en restaurant, hvor menuen som oftest sammensættes ud fra det regionens friske råvarer. Der er også en række hideaways, som udmærker sig i kraft af de restauranter, der er på stederne, og hvor de lokale selv valfarter til. Vi har erfaret, at en god håndfuld af disse hvert år får besøg af anmeldere fra Guide Michelin, og flere står derfor også nævnt i den.

At nogle står i på Michelins fine liste skal du ikke lade dig "skræmme" af, det er oftest med en varm anbefaling og ikke en decideret stjerne, men det, de kalder en "rising star". Så finere er det heller ikke, og du kan roligt sætte dig til bords uden at skulle terpe et afsnit i Emma Gad. Deres anbefaling betyder blot, at Michelin-anmelderne mener, at køkkenet har noget særligt at tilbyde og udmærker sig i forhold til andre restauranter i området og oftest til en pris, hvor madbudgettet ikke sprænges.

Nu er michelinstjerner jo ikke den eneste målestok for, hvordan et måltid mad i den ekstra gode ende bedømmes. Så vi har selvfølgelig også præsenteret de hoteller og resorts, hvor vi vurderer, at restauranten har noget særligt at tilbyde, eller hvor der produceres forskellige råvarer og vin af høj kvalitet.

Læs mere