Rejser til Slovenien

Slovenien er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Hideaways. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Slovenien og andre nye destinationer.

Ljubljana - slavisk og romantisk

Ljubljana er Sloveniens vigtigste by, og den minder om Prag med dens højtliggende slotte og fine bygninger. Byen kan karakteriseres som slavisk og romantisk, og den gamle bydel er velegnet til at blive udforsket til fods. Byen bærer stadig præg af sine romerske rødder, men det meste af dens storhed dateres tilbage til Habsburg-tiden. Adskillige torve og travle markeder, barokke kirker, farverige bygninger, storslået arkitektur og masser af brostensgader fyldt med fortovsrestauranter – alt dette giver byen sin charme.

Sloveniens søer

Søen Bled i Slovenien har været et populært rejsemål blandt europæere gennem årtier og ligger fuldstændig smukt for foden af Alperne. Køligt ferskvand og fantastiske naturomgivelser gør den lille ferieby ved søbredden ekstra tiltrækkende. Det er oplagt at tage på cykeltur rundt om den forholdsvis lille sø, men man skal ikke snyde sig selv for at besøge de nærtliggende alpine landsbyer. Der ligger et middelalderslot dramatisk højt placeret ved siden af søen, og der ligger en smuk kirke fra det 15. århundrede på en ø i søen. Jorden omkring søen Bohinj, 30 kilometer mod sydvest, er uberørt og smuk, og der findes stier op til Triglav – et vigtigt ikon indenfor slovensk folklore.

Skocjan-hulerne

Skocjan-hulerne mod øst er berømte i Kras-regionen i Slovenien, og en tur gennem dette massive, bizarre og underjordiske system er fængslende.

Landskaber

Slovenien har kun en lillebitte Adriaterhavs-kyststrækning, men alligevel er der to kystbyer, der er interessante at besøge. Koper er en middelalderby med en udpræget italiensk atmosfære. Piran ligger nærved, og er en smuk lille by med smalle stræder og gotisk arkitektur, og dens historie går tilbage til de gamle grækere. Den bedste strand langs kysten ligger ved Fiesa.

Når man rejser til Slovenien bliver man budt på landskaber, der kan måle sig med Schweiz’. Soca-dalen, der grænser op til Italien, er et oplagt mål for en køreture, og stedet dannede ramme for Hemingways Farvel til våbnene. Halozebjergene og Jeruzalem-Ljutomer distrikterne, nær Ptuj ved den kroatiske grænse, er to velkendte vindistrikter, der er kendetegnede ved bløde, rullende bakker og marker med solsikker og vingårde. Endnu et velbesøgt mål er Rogaska Slatina, som er en gammel, populær spa-by i den bedste østeuropæiske ånd.

Da Slovenien ikke bliver overrendt af turister, men er beboet af en venlig lokalbefolkning, har landet en afslappet atmosfære, og det er muligt at finde underholdning, dog i begrænset omfang.

Transport 

Der afgår hyppige afgange til byer i hele Europa fra Ljubljanas internationale lufthavn. Det er også populært at rejse til landet med tog eller via vejnettet fra både Østrig og Italien.

Turistinformation

På Sloveniens turistkontorss hjemmeside kan du se endnu mere af hvad Slovenien kan tilbyde sine besøgende. På den officielle hjemmeside for det slovenske turistbureau finder du bl.a. artikler om Sloveniens rige natur, og en række tips til hvad du skal se på din rejse i Slovenien. Derudover finder du hos turistbureauet også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Slovenien.

>> Læs også om rejser til Kroatien her

Læs mere om Slovenien

Rejsemål , Slovenien

Find rejsen til Slovenien her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér