Rundrejse i hjertet af Andalusien - 8 dage

Petra Misch
Udvalgt af
Petra Misch

Andalusien har det med at tage pusten fra selv den mest hærdede – især i overført betydning. Spaniens sydligste region på fastlandet har alle dage været attraktiv for de utallige kulturskatte, de kilometervis af kyststrækninger og baglandets oceaner af bløde bakker, olivenlunde, appelsinplantager og hvide landsbyer, der sætter prikken over I’et, når øjet skuer hen over horisonten. 

Vi har givet dig mulighed for at rejse i netop det tempo, der passer bedst til din ferie. Forkæl dig selv med følelsen af ”badeferie” på Posada Morisca med fuld havudsigt og bo som nabo til den hvide landsby, Frigiliana og 10 min. kørsel til kystbyen Nerja. Rundrejsen er skræddersyet, for den er sammensat lige præcis sådan, som vi selv ønsker at opleve Andalusiens bankende hjerte... God tur og hils i olivenland!

Hos Hideaways har vi sammensat en bilrundrejse, der er krydret med store og små smagsprøver fra Andalusiens fagre verden, og vi tør godt love én ting: Det bliver ikke kedeligt! Men du bestemmer selv, i hvilket tempo ferien skal foregå. For selvom vi kommer med forslag til daglige ”kør-ud-i-det-blå”-attraktioner, så er der omvendt en stor chance for, at du bliver så forelsket i de udvalgte hideaways, at du måske helt vælger at gå i slowmotion og bare slappe af og forkæle sanserne…

Vi har givet dig mulighed for at rejse i netop det tempo, der passer bedst til din rejse til Spanien. Vælg mellem 8 dage eller forkæl dig selv med en ekstra uges badeferie på Posada Morisca med fuld havudsigt og bo som nabo til den hvide landsby, Frigiliana.

Rundrejsen er skræddersyet, for den er sammensat lige præcis sådan, som vi selv ønsker at opleve Andalusiens bankende hjerte...

God tur og hils i olivenland!

Læs mere om Rundrejse i hjertet af Andalusien - 8 dage

Highlights

 • Oplev Andalusiens mest elskede byer og områder
 • Bo på hideaways omkranset af olivenlunde og saftige appelsintræer
 • Lad dig friste af et menukort med hjemmelavede kreativiteter
 • Nyd en ferie i afslappet tempo mens du oplever mest muligt

Benyttede hoteller

3 overnatninger på Cortijo Valverde

Læs mere

2 overnatninger på Molino Nava

Læs mere

2 overnatninger på Posada Morisca

Læs mere

Afstande og attraktioner

Cortijo Valverde

 • Nærmeste by med flere restauranter, Àlora – 11 km
 • Nærmeste historiske landsby (som Andalusien er så kendt for), Valle de Abdalajís – 7,7 km
 • Malaga lufthavn, Malaga – 50 km
 • Overdådige Alhambra og Generalife-haven i Granada – 124 km
 • Den britiske kronkoloni, Gibraltar med ”bobby’er” og vilde aber – 140 km
 • Den magiske og sagnomspundne klippeby, Ronda – 80 km

Molino Nava

 • Nærmeste by med flere restauranter, Montoro – 8 km
 • Córdoba med sin moské, der imponerer enhver – 55 km
 • Sevilla (måske Andalusiens smukkeste by) – 186 km

Posada Morisca

 • Nærmeste by med flere restauranter, Frigiliana – 1,2 km
 • Nærmeste kystby, Nerja – 9 km
 • Nærmeste hvide landsby (som Andalusien er så kendt for), Frigiliana – 1,2 km
 • Malaga lufthavn – 73,5 km
 • Jetset-livet i Marbella – 120 km
 • Den britiske kronkoloni, Gibraltar med ”bobby’er” og vilde aber – 198 km

Læs mere

Dagsprogram

Nedenstående program er blot forslag til dagsudflugter

 

Forslag til dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Malaga og Cortijo Valverde (3 nætter)

Dag 2: Besøg Ronda med dens mytiske kløft – stop evt. i den hvide landsby El Burgo på vejen.

Dag 3: Tag en dag ved poolen, ren afslapning på Cortijo Valverde

Dag 4: Fra Cortijo Valverde mod Antequera og Cordoba. Ankomst til Molino Nava sidst på dagen (2 nætter)

Dag 5: Tag vandrestøvlerne på og begiv dig ud i det blå – f.eks. naturreservatet Sierra da Andujar

Dag 6: En stor dag venter! Besøg Granada, hvor de kulturelle indslag står i kø. Overnatning på Posada Morisca (2 nætter)

Dag 7: Tag en dag ved kystbyerne Nerja og Malaga, og hvis tiden tillader, bør du også besøge den hvide landsby, Mijas

Dag 8: Stå op og nyd morgensolen fra balkonen inden hjemrejsen fra Malaga senere på dagen. Du kan også vælge at forlænge rejsen med en uges daseferie på Posada Morisca

Dag 1: Velkommen til Spaniens solskinskyst
Ankomst til Malaga, hvor lejebilen står klar til afhentning og du har blot 40 min. til at ferien ”rigtig” begynder, for så ankommer du hos Wendy og Bert på Cortijo Valverde, og de har glædet sig til at tage varmt imod dig – det er noget, jeg kan slå fast med syvtommersøm. Værtsparret plejer at ringe til mig nogle dage inden ankomsten for at spørge mig, om der er specielle ønsker til min aftensmad på ankomstdagen. Hvorfor? Fordi alt laves på dagen og handles frisk ind. Dertil skal det siges, at den gode Caroline laver henrivende tryllerier i køkkenet, og hun tager gerne skylden for, hvis du ankommer et par kilo lettere end ved afrejsen…

Dag 2: Mystikkens by i Andalusien
Besøg Ronda med dens magiske kløft, El Tajo, der deler byen lige over i to pittoreske områder. Ronda siges at være tyrefægternes vugge og en af regionens ældste byer. Så historie og kultur er ingen mangelvare, og du kan sagtens få timer til at gå i den smukke klippeby, der ligger godt 700 meter over havets overflade. Til sammenligning er El Tajo godt 100 meter dyb, så plateauer og niveauforskelle er hverdagskost på disse kanter. Selvom Ronda besøges af mange nysgerrige året rundt, så har byen formået at beholde sin autentiske ”ridder-stemning” og du er ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at her befinder du dig midt i Andalusiens hjerte – både geografisk og selve udtrykket i byggestilen. Stop eventuelt i landsbyen Ardales på hjemturen, der har en alenlang og spændende historie grundet dens strategiske beliggenhed – derfor har byen været invaderet af diverse magthavere, og desuden er Ardales et yndet tilflugtssted for en weekendtur for spanierne, der søger hertil i de varmeste sommermåneder for at blive afkølet i de store vandreservoirer med krystalklart vand.

Dag 3: Tid til en velfortjent fridag – kort og godt
Tag en dag ved poolen, ren afslapning på Cortijo Valverde. Wendy og Bert har gjort det rigtig hyggeligt inde som ude, og derfor bør du også nå at have tiden til at nyde landidyllen. Swimmingpoolen er relativ stor og er en af de reneste og mest velholdte, jeg har set. Som krydderiet på toppen af dette, så ligger den midt i Andalusiens pragtfulde landskab, hvor du kan holde øje med, hvornår hyrden kommer forbi med sine ”bjældende” geder, dingdong siger det, når hele flokken passerer forbi to gange dagligt.

Dag 4: Den uberørte del af Andalusien, du ikke vil være foruden
Desværre, tiden er inde til at sige på gensyn til Bert, Wendy og Cortijo Valverde. Med en vink fra bakspejlet går turen videre mod Antequera, der også kaldes ”Andalusiens hjerte”, da byen ligger midt mellem Malaga, Sevilla, Granada og Cordoba. Lidt nord for Antequera skal du stoppe ved El Torcal, der er en park med ”vakkelvorne” kalksten, og er på én gang et besynderligt og imponerende syn, og samlingen af disse urgamle sten er noget helt særligt for Spanien, og ja sågar Europa. Kør efter besøget i El Torcal videre mod Cordoba, hvor endnu flere enestående oplevelser venter dig og dit kamera. Byen er især kendt for sin udsmykkede mezquita-katedral, den romerske bro, og selv UNESCO er enig med verden i, at her er noget helt unikt, for den gamle bydel er optaget på den fornemme liste.

Sidste stop på ruten i dag er værd at vente på. For det er dit hjem for de næste par dage. Den gamle mølle, Molino la Nava, der ligger ca. 10 min. kørsel fra Montoro for foden Guadalquivir-floden, der er Spaniens anden længste.

Dag 5: En dag i naturreservaternes tegn
Tag vandrestøvlerne på og begiv dig ud i det blå – f.eks. til naturreservatet Sierra de Andujar, der siges at være et af de bedst bevarede naturområder ved Middelhavet med dyre- og plantearter. At spise en picnic i disse omgivelser vil være en oplevelse for livet, og her er så stille, at det næsten vil give ekko når du tygger maden. Nej, overdrivelse fremmer som sagt forståelsen, men Sierra de Andujar er en ren oplevelse i ordets mest bogstavelige forstand.

Dag 6: Maurernes ”svendestykke”, Alhambra
Endnu engang må du tage afsked med et af vores hideaways, for rejsen går fra Molino la Nava og videre mod et ikke hvilket som helst sted. Jeg tør godt sige, at en stor dag venter! Det er naturligvis Granada, der menes. Her står de kulturelle indslag står i kø, og du kan sagtens bruge hele dagen her, så afsæt endelig rigeligt med tid. Det er svært at sige Granada uden ikke også at nævne Alhambra, der er et af maurernes pragteksemplarer, og det er virkelig fantastisk at tænke på, at det har været muligt at opføre noget så storslået for så mange år siden uden nogen former for moderne maskiner og hjælpemidler. Alhambra er vel Andalusiens svar på Egyptens pyramider – et højdepunkt, du SKAL opleve på tæt hold. Desuden er Granada en hyggelig storby med et frisk, ungdommeligt pust. Her er nemlig et stort universitet, så her er god blanding af urgamle kulturskatte og ”unge, kloge hoveder”.

Fra Granada kører du til dit sidste hotelstop i denne omgang, nemlig Posada Morisca, der ligger tæt på Middelhavskysten.

Dag 7: Hvide landsbyer og velkendte badestrande
Posada Morisca ligger med fuld havudsigt og få minutters gang fra den hvide landsby, Frigiliana. Sidstnævnte kommer jeg tilbage til senere. Du har nu været rundt i Andalusiens bankende hjerte – fra Ronda og de magiske klipper, Cordoba med sin katedral, Alhambra med sit højt beliggende vartegn, og nu befinder du dig atter ved kysten øst for Malaga. Derfor er det oplagt at du udnytter tiden til at opleve kystens afslappede livsstil – tag f.eks. hyggelige Nerja, der ligger ca. 10 minutters kørsel fra Posada Morisca. Udover stemning, badestrande og masser af restauranter ligger der endnu et trækplaster og venter udenfor byen (hvis du da ikke lider af klaustrofobi). For her venter dig en underjordisk oplevelse, der hører med på en ferie i Andalusien. Det er naturligvis grotterne, jeg taler om: ) Selv min kæreste omtaler hulerne som ”ret seje” og ”absolut et besøg værd” – og når det kommer fra ham, så tør jeg godt give lidt ekstra positiv omtale, da det er store ord i hans forråd.

Skulle tiden ikke allerede været løbet af med dig, så vil jeg klart anbefale dig at køre en god time længere vestpå til den hvide landsby, Mijas. Den ligger nogle kilometer tilbagetrukket fra kysten, men til gengæld ligger højt hævet over landskabet med en pragtfuld udsigt over hele området, og du kan se mange kilometer til alle sider. Mijas er autentisk og fuld af personlighed – har du én gang været her, så glemmer du ikke byen igen. Nå, tilbage til Posada Morisca. Hvis du har nået alt i programmet i dag, så vil jeg kvittere med ”godt gået” for det har været et tætpakket program. Hvis du alligevel skal have lidt mere kolorit til at afslutte dagen med, så vil jeg anbefale dig at spise rejsens sidste middag i nabobyen Frigiliana, der ligger i gåafstand fra hotellet – her er så hyggeligt, at feriegæster ønsker at rykke deres pæle på derhjemme og flytte til den lille, hvide landsby. Her er småt, men godt – og så spises her også forrygende.

Dag 8: Nyd solopgangen over Middelhavet fra balkonen
Alt efter hvornår dit fly afgår fra Malaga, så stå lidt tidligere op i dag – for hvis det som oftest er fra en skyfri himmel, at solen vågner, så er det en smuk og rolig måde at starte dagen på; at sidde på din balkon med fuld havudsigt og se solen tage form og tilføje landskabets sine farver.

Læs mere

Rejsetemaer

Vi vurderer, at denne rundrejse er speciel relevant, hvis du interesserer dig for følgende temaer:

Rundrejsen inkluderer

Bilrundrejsen inkluderer

 • Fly til Malaga t/r inkl. alle skatter og afgifter
 • 3 overnatninger på Cortijo Valverde (standardværelse m. terrasse)
 • 2 overnatninger på Molino Nava (standardværelse)
 • 2 overnatninger på Posada Morisca (standardværelse m. balkon)
 • 7 x morgenmad

Bilrundrejsen inkluderer ikke og kan tilkøbes

 • Billeje, vælg blandt forskellige typer og størrelser
 • Brændstofforbrug undervejs
 • Måltider ud over de nævnte
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Evt. bagage alt efter flyselskab
 • Entréer på udflugtsdage

(bemærk at du skal forhåndsreservere hjemmefra, hvis du vil være sikker på at opleve Alhambra i Granada)

Skræddersyet tilbud på en rundrejse?

Rundrejsen "Rundrejse i hjertet af Andalusien - 8 dage" kan du ikke bestille online, men derimod kan vi sende dig et skræddersyet tilbud på mail. Opfylder rundrejsen ikke helt dine ønsker, så har du også muligheden for at få tilsendt et skræddersyet tilbud. Det kan være, at du vil rejse i en længere periode eller måske inkludere andre hoteller. Du kan naturligvis også tage et kig på en af de øvrige rundrejser i Spanien f.eks.: Rundrejse for livsnydere i Andalusien 10 dage.

Klik her og få tilsendt et skræddersyet tilbud på en rundrejse i Spanien

Information

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.