Te amo! Det kan være svært at beskrive noget helt særligt med ord. Hotel Cortijo Valverde i Andalusien er et godt eksempel, det er kærlighed ved første splitsekund. Hvis jeg engang skal skifte titel fra frøken til frue, så skal Cortijo Valverde danne rammen om den festlige begivenhed. Så er stilen ligesom lagt, men bare rolig – jeg skal spare dig for flere kvindelige, hypotetiske ”gode idéer”.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Velkommen til Wendy og Berts hjem. De glæder sig til at byde velkommen til deres lille oase midt i det bølgende, andalusiske landskab. Selvom Cortijo Valverde ligger blot 35-45 minutters kørsel fra Malaga, befinder du dig trods den korte afstand til kysten i en helt anden verden med et væld af muligheder for enten at gå helt ned i gear eller sætte aktivitetsniveauet op (værtsparret hjælper gerne med at planlægge diverse fysiske udfoldelser som hesteridning, cykelture, yoga, golf, quadbike-ture og meget mere).

Adskillige priser på præmiehylden

.....og yderst vanedannende

Der er ’kamp’ om pladsen på Hotel Cortijo Valverde. Med blot 7 værelser og en stor fanskare af tilbagevendende gæster, skal du være hurtigt ude for at sikre dig plads på en af mine personlige favoritter i Andalusien.

2006 er vendepunktet. Det er nemlig året, hvor Cortijo Valverde åbner dørene som bed and breakfast. Siden da er det så godt som strømmet ind med priser og positive anmeldelser… Jeg er ikke overrasket – og jeg er sikker på, at fremtiden vil bringe endnu flere statuetter til samlingen. Er du nysgerrig? Det forstår jeg. ”Bedste hotel i Malaga-regionen 2009”, ”Bedste ferie i Malaga-regionen 2008”, ”Bedste countryhotel på Costa del Sol-kysten 2008” blot for at nævne et par stykker.

”Vi stoler på vores gæster”

Wendy og Bert er ganske afslappede folk. De er på fornavn med deres logerende, men de ved godt, hvor grænsen går, således du også har fred og ro til bare at være dig selv. Men tilliden er for værtsparret altafgørende. Hvad menes der så med det udsagn? Jo, hvis du f.eks. sidder på terrassen en aften og har lyst til et glas køligt hvidvin, så kan du slentre hen til baren ved hovedhuset, hvor der er høflig selvbetjening. Du skal blot huske at notere værelsesnummer, hvad og hvor meget. Så afregnes forbruget på hjemrejsedagen, kan det blive nemmere?

Saltvandspool midt i bjerglandskabet

Værtsparret tager mig under armen og siger, at nu er tiden inde til at bevæge os udenfor på matriklen, men jeg er svær at lokke med. I det lille hovedhus er indretningen varm – ikke mindst på grund af pejsen i dagligstuen med guidebøger, spil for børn og barnlige sjæle og familiehunden Freddy, hvis domæne er sofaen.

Udenfor er mindst ligeså charmerende som inde. Jeg lægger min notatblok fra mig på et havebord, for her i tusmørket skal jeg nå at have de sidste solstråler med uden samtidig at skulle skrive alt for meget ned sort på hvidt. Jeg får fortalt, at Cortijo Valverde er oplagt for par, og jeg forstår hurtigt hvorfor.

Aftentemperaturen her midt i januar inspirerer ikke ligefrem til at trække i badetøjet og lægge sig ved den store saltvandspool, der fylder 7 meter i bredden og 11,5 i længden. Omvendt skal jeg ikke bruge meget fantasi til at forestille mig, hvordan det må være at opholde sig her f.eks. en lun forårsdag og tage et par svømmetag, når lysten melder sig. Bare det faktum, at bassinet er fyldt op med saltvand, gør en stor forskel på helhedsoplevelsen. Som en lille sidebemærkning bør det nævnes, at poolen ligger som et anker midt i haven, hvor du ikke skal anstrenge dig for at nyde udsigten over Andalusien igennem glasset fra solbrillerne.

Nye bekendtskaber

Jeg bliver bekræftet i min forestilling om, at Cortijo Valverde binder folk fra mange forskellige kontinenter sammen. Med 7 værelser er der ikke overraskende en hjemlig, afslappende atmosfære. Derfor er det mere reglen end undtagelsen, at du får mere end almindelige ferieoplevelser med hjem i bagagen – måske opstår der nye bekendtskaber, der skal plejes efter hjemkomsten.

Godt at vide om Hotel Cortijo Valverde

Nu har jeg udelukkende beskrevet Hotel Cortijo Valverde med rosende ord, og dem står jeg ved. Men for at undgå misforståelser vil jeg gøre det klart, at det ikke er 5-stjernet luksus, der venter dig i det andalusiske bagland. Derimod kan du forvente charme, gæstfrihed og atmosfære i topklasse – der er en årsag til, at så mange vælger, at ferien skal gå netop til Cortijo Valverde år efter år.

Langt de fleste produkter, der ender på din tallerken, er lavet fra bunden efter egne opskrifter. Ingredienserne er friske og lokalproducerede uden at den blåstempling påvirker priserne i en negativ retning. Derudover kan du få en håndfuld anbefalinger, hvor dine smagsløg ikke bliver skuffet, selvom værtsparret nok vil påstå, at de ikke laver ligeså god mad som her på hotellet (en kok skal jo være stolt af sine færdigheder). Der er for eksempel ikke langt til nærmeste landsby Álora, der ligger ca. 11 km. fra Valverde, og her er der flere restauranter at vælge imellem.

Vær opmærksom på, at det yngre publikum er hjertelig velkommen i følgeskab med forældrene. Dog er der en nedre grænse aldersmæssigt (børn skal være fyldt min. 12 år). Det er ikke, fordi værtsparret ønsker at være ubehøvlede, men for at tage hensyn til Valverdes øvrige gæster.

Derfor kommer vi gerne igen til Hotel Cortijo Valverde

Cortijo Valverde er enestående. Unik og autentisk. Smuk på sin helt egen måde… Jeg kan ikke komme på en, men hundrede grunde til at vende tilbage. Cortijo Valverde er vanedannende for krop, for sjæl og for dine smagsløg.

Apropos smagsløg så kan du forudbestille middag på ankomstdagen, der ofte er en 3 retters menú til omkring EUR 30,- Da Wendy og Bert altid bruger friske råvare til madlavningen, skal de have besked senest dagen før, hvis du ønsker at spise med. Vi giver gerne beskeden videre, så bare kontakt os efter bestillingen : )

 

Læs mere om Cortijo Valverde Country House

Hideaways' kategori

9,8 Vores gæsters
bedømmelse
297 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med flere restauranter, Valle de Abdalajís – 8 km
 • Nærmeste kystby, Torremolinos – 52 km
 • Nærmeste historiske landsby (som Andalusien er så kendt for), Valle de Abdalajís – 7,7 km
 • Malaga lufthavn, Malaga – 50 km
 • Shopping og ”storbyliv” i Malaga – 53 km
 • Overdådige Alhambra og Generalife-haven i Granada – 124 km
 • Jetset-livet i Marbella – 64 km
 • Den britiske kronkoloni, Gibraltar med ”bobby’er” og vilde aber – 140 km
 • Den magiske og sagnomspundne klippeby, Ronda – 80 km
 • Sevilla (måske Andalusiens smukkeste by) – 187 km
 • Córdoba med sin moské, der imponerer enhver – 145 km

Værelser

Fik jeg for resten fortalt, at navnet cortijo henviser til et gammelt landsted? Hvis ikke, så ved du det i hvert fald nu. Det hus, hvor der i dag er indrettet en længe med 5 værelser, har tidligere været en stald, hvor køer og heste har guffet hø og havre i sig. Det rustikke og landlige touch er bibeholdt, dejligt. Det skaber en fin balance af nyt og gammel, for nok har husets indretning engang været primitiv, men den tid er ovre. Wendy og Bert har med respekt for traditionerne ført huset ind i en ny tidsalder med moderne faciliteter.

To af værelserne har adskilte senge, mens de resterende har en regulær dobbeltseng. Stilen er enkel med et strejf af romantik. Størrelsen varierer fra værelse til værelse, men generelt er de rummelige og skulle du få lyst til at lave dig en kop kaffe eller te, så har du redskaberne lige ved hånden. Badeværelserne er indrettet med brusekabine og i opholdsrummet er der god skabsplads til sommertøjet. Der er gratis Wi-Fi, hvilket er en særdeles god service set i forhold til de få værelser. Omvendt kompenserer det for, at der ikke findes TV på værelset.

Det gør der til gengæld i de to superiorværelser, der ligger i forlængelse af hovedhuset. Her er der lidt mere plads at boltre sig i, og som ”det lille ekstra” er de indrettet med pejs, hvor der kan skrues helt op for romantikken. Selvom jeg sagtens kan forestille mig at pakke kufferten ud og holde en lang ferie (med stort F) på Valverde, så bliver jeg nødt til at komme med en indrømmelse. Uanset om jeg får en nøgle til den gamle staldbygning eller hovedhuset, vil jeg slet ikke nå at opholde mig på værelset. Hvorfor? Fordi alle værelser har en terrasse, hvor jeg ville elske at opholde mig. Udsigten er ikke tosset.

Fra staldbygningen kigger du mod haven og pool-området, og fra superior-værelserne kan du lade øjet betragte bjergene med de bløde kurver i horisonten.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Cortijo Valverde Country House:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Ctra Alora - Antequera, KM 35.5
29500 Alora

Koordinater

Latitude: 36.8846
Longitude: -4.6777

Sådan kan du rejse

På Cortijo Valverde Country House har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil en samlet rejse inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Spanien. Nærmeste lufthavn er Malaga, der ligger ca. 45 minutters kørsel fra Cortijo Valverde Country House (alt efter de trafikale forhold). Du finder aktuelle priser på alle rejser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden. Jeg anbefaler dig at have en lejebil til rådighed under dit ophold.

Du kan også vælge at benytte hotellet på en rundrejse, hvis du vil opleve endnu mere af regionen Andalusien, læs mere under rejsetemaet ’rundrejser i bil’ eller om "Rundrejse i hjertet af Andalusien - 8 dage" alternativt kan du bestille et skræddersyet tilbud.

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Læs mere

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Spanien, Andalusien
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool
Spanien, Andalusien
 • Nærmeste lufthavn: 92 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Pool
Spanien, Andalusien, Granada
 • Nærmeste lufthavn: 72 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi