Ferieboliger i Andalusien

Der findes et righoldigt udvalg af ferieboliger i alle byer i Andalusien. Turismen er en meget stor industri i denne del af Spanien, som jo blandt andet omfatter Solkysten, Costa del Sol. Hos Hideaways har vi brugt lang tid på at rejse rundt i Andalusien og håndplukke de bedste ferieboliger.

Læs meget mere om rejser til Andalusien eller et et udvalg af ferieboliger i nedenstående oversigt.

Hvorfor rejse til Andalusien

Andalusien er Spanien, som du altid har forestillet dig det: hvidkalkede bjerglandsbyer, mauriske paladser, appelsinblomster, pailletklædte matadorer, flamencodansere, byfester, brusende strande, sherry-bodegaer ... klicheer måske – men ikke mindre charmerende af den grund. Der er overvældende mange smukke bygningsværker, fra Sevillas knapt så kendte romerske ruiner til det verdensberømte Alhambrapalads i Granada. Og der er stadig nogle skønne overraskelser tilbage – fra at ride på hesteryg gennem kastanieskovene i Aracena til vandreture med snesko på Spaniens højeste punkt i Sierra Nevada.

Hvor end du tager hen, er der et fristende udvalg af steder, du kan overnatte – fra historiske palæer i byerne til charmerende, små steder på landet, hvor man kan trække sig tilbage. Mange af disse overgår de statsejede vandrehjem.

Der er flere barer end i noget andet land i Europa, og der serveres alt godt fra havet og den bedste sherry. Og med ca. tre timers flyrejse fra Danmark til Malaga i Andalusien, er der ikke noget, der forhindrer dig i at tage af sted – selv bare for en weekend. Det sværeste bliver faktisk at rejse hjem igen.

Styr uden om det tarvelige engelskdominerede Costa del Sol – en 160 kilometer lang strækning fra Gibraltar til Malaga. Tag til Atlanterhavskysten eller østpå mod Almeria, hvis du søger mere rolige strande. Vær opmærksom på sommervarmen og småkriminaliteten i byerne. Og hvis du planlægger at besøge området under en at deres verdensberømte fiestaer, skal du booke i god tid.

Rejsemål i Andalusien

Costa de la Luz

Costa de la Luz kaldes den uspolerede ”lyskyst” på grund af den evige sol. Den er omkranset af gyldne, surfer-strande og naturreservater fra Tarifa til Cadiz.

Granada og Sierra Nevada

Granada og Sierra Nevada´s snedækkede bjergtoppe flankerer denne livlige by med bohemekvarteret i Albaicin, med store måltider, livemusik og det spektakulære mauriske Alhambrapalads.

Malaga og Cordoba

Malaga og Cordoba byder på brede sandstrande, Malagas skjulte skatte, trendy Marbella, bjergvandring, flamingoer og blomster og Cordoba, hvis historiske centrum er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Sevilla

Sevilla er klassisk spansk: passioneret flamencodans, tapas i verdensklasse, mauriske paladser, pulserende fiestaer og fantastisk romersk arkitektur.

De hvide landsbyer

Spektakulære togture gennem traditionelle bjerglandsbyer, slugten i Ronda, Gaucins udsigt over til Afrika, duftende pinjeskove og sølvstrålende korkegsskove. Læs mere om de hvide landsbyer i Andalusien på vores blog med inspiration til din ferie. Læs f.eks blogindlægget: De hvide landsbyer er indbegrebet af Andalusien

Villa på landet

Det er muligt at leje en villa på landet ude i bjergene lidt væk fra byernes larm, og her finder man ganske ofte de mest fantastiske udsigter over bjerge, dale og havet. En sådan feriebolig vil ofte være stor nok til flere familier, og I vil nemt finde et hus med pool og gode faciliteter. Vær tryg ved billeder og beskrivelser. Niveauet er generelt i orden.

Ferielejlighed

Det er muligt at leje ferielejligheder i alle prisklasser i Andalusien, og generelt følges prisen og kvaliteten pænt ad. Mange ferielejligheder ligger i lejlighedskomplekser med forskellige fællesfaciliteter som pool, spa, fitnessudstyr, tagterrasse og så videre. Andre ferielejligheder har ikke adgang til fællesfaciliteterne, så det er vigtigt, at du kigger godt efter dette, når du finder din feriebolig i Andalusien.

I de andalusiske landsbyer og i de historiske dele af badebyerne finder man masser af ferieboliger i traditionelle byhuse. Disse huse summer af ægte spansk stemning, og især i de mindre byer får man ofte lokale som naboer, da mange byhuse ligger i de lokales beboelsesområder. Det giver en enestående mulighed for at få et indblik i den andalusiske levevis, og du vil opleve, at dine naboer er åbne, venlige og imødekommende. Et byhus er en feriebolig, som absolut kan anbefales.

Billig feriebolig

De billigste ferieboliger ligger længst væk fra stranden eller fra de større byer. Nogle ferieboliger er almindelige lejligheder i byerne, som lejes ud af private. Hvis du går efter en sådan meget billig feriebolig i Andalusien, skal du gøre meget ud af at sikre dig, hvilken stand boligen er i. De billigste ferieboliger er ofte ganske dårligt placerede, og du risikerer at komme til at bruge mange penge på transport.

Feriebolig i de andalusiske bjerge

Hvis du vælger en feriebolig i bjergene, skal du være opmærksom på, hvordan klimaet er i den periode, hvor du tager på ferie. Hvis din ferie ligger i ydersæsonen eller måske endda om vinteren, vil der ofte være temmelig koldt i bjergegnene, og dine drømme om et lunt pust, kan let blive omdannet til en forkølelse.

Men i de lave egne nær sydkysten vil nordboer næsten altid opleve lunt og dejligt vejr.

Sørg under alle omstændigheder for at kontakte de lokale. Andalusierne er meget venlige og interesserer sig ofte for deres gæster. Det må dog anbefales at lære spansk, hvis man rigtig vil lære de lokale at kende.

Oplev Andalusien på en bilrundrejse

Jeg vil anbefale, du kigger nærmere på de bilrundrejser, vi tilbyder hos Hideaways, hvor du bor på udvalgte ferieboliger rundt i regionen. En fordel ved en bilrundrejse er, at du ikke skal tilbruge unødvendig tid i lejebilen, samt at du oplever mere ved at bo på flere forskellige ferieboliger. Vi har lagt ruterne og placeringen af de ferieboliger der indgår på bilrundrejse således, at du oplever mest muligt.

Læs om bilrundrejser i Andalusien

>> Læs mere om ferieboliger

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér