Rejser til Pizarra

Pizarra ligger i Valle del Guadalhorce for foden af Sierra del Hacho godt en halv times kørsel vest for Málaga og den populære Costa del Sol. Til trods for den forholdsvis korte afstand til et af Spaniens mest populære rejsemål og lufthavnen, er Pizarra ikke voldsomt præget af kystens masseturisme. Landbruget udgør således stadig grundlaget for økonomien i denne landsby, som måske derfor har formået at bevare meget af sin oprindelige charme og undgå ukontrolleret byudvikling.

Liv under den søvnige overflade

Tag dog ikke fejl af Pizarra, der ved føste øjekast måske ligner en af Andalusiens traditionelle, søvnige 'pueblos blacos'. Ved nærmere bekendtskab vil du nemlig opdage, at der trods byens forholdsvis beskedne størrelse (ca. 6.600 indbyggere) er overraskende meget liv med et godt udvalg af caféer og restauranter. Her kan du både udforske det lokale køkkens traditionelle retter i form af tapas, fiskeretter osv. Der er dog også spisesteder for dig, som er mere i humør til en international menu. Tilsvarende er der god mulighed for at have en festlig aften i byen på en af flere barer eller natklubber, der tiltrækker både lokale og turister.

Du finder altså alt det, man har brug for i en ferieby i Pizarra. Samtidig vil du dog fornemme, at dette er en by med en historie, som strækker sig tilbage til det 15. århundrede, lang tid før nogen havde overvejet at rejse til Spanien på ferie. Er du historisk interesseret, er det da også næsten et must at lægge vejen forbi bymuseet. Museets samling rummer mange spændende fund fra området helt tilbage til romertiden.

Selve Pizarra blev dog mere eller mindre ignoreret af både romerne og maurerne. Det var først med den kristne generobring af området, at der opstod en permanent bosættelse her. Eftersigende skyldtes den manglende interesse, at en enorm sten, Peñasco, på over 3.000 tons, som lå faretruende placeret oppe over byen. Du kan dog roligt slå dig ned her i ferien. Stenen blev bortsprængt i 1988.

God base for udflugter i Andalusien

Udover de kulturelle oplevelser i Pizarra har du også et godt udgangspunkt for at udforske andalusiens natur. Særligt hvis du rejser til Pizarra i foråret eller sensommeren, hvor temperaturen typisk indbyder mere til en aktiv ferie, er det oplagt at tage på vandreture ad de stier i bakkerne, som omgiver byen. Fornylig indviede man for eksempel en 52 km lang rute, “Contrastes y Azahar”, som er opdelt i fire kortere sektioner, der blandt andet fører dig forbi arkæologiske sevædigheder og gennem gamle frugtplantager. Lejer du en bil, har du desuden mange af Andalusiens mest spændende udflugtsmål inden for rækkevidde, som du kan opleve i dit eget tempo.

En lejebil er en fordel, hvis du vil have friheden til at tage på udflugter til afsides seværdigheder. Det er dog ikke strengt nødvendigt at starte bilen for for eksempel at tage en tur ned til Málaga og kysten. Der er således forholdsvis gode, daglige forbindelser ind til Málaga med toget.

Læs mere om Pizarra

Rejsemål i Andalusien

Find rejsen til Andalusien her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér