Pueblo blancos, de karakteristiske hvide, flere hundrede år gamle landsbyer, der ligger spredt rundt om i bjergene i Andalusien står højt på min hitliste over steder, jeg skal besøge, når min rejse går til dejlige Sydspanien. Jeg har været i en del af dem, men byen Ojén kender jeg ikke, og det skal der laves om på. Her skal jeg nemlig kigge nærmere på et rigtigt hideaway med det hyggelige navn, Posada del Angel, som er et lille hotel i traditionel andalusisk stil. Det ligger lige rundt om hjørnet fra byens torv, Plaza de Andalucía, så det kan ikke blive mere centralt.

Marie Burheim
Besøgt af
Marie Burheim

Det er præcis sådan jeg har forestillet mig Posada del Angel! For det første får jeg en hjertelig velkomst af Helga, den ene halvdel af parret, der ejer stedet. For det andet emmer selve byen Ojén af hygge, atmosfære, historie, og det samme gør det lille hotel med blot 13 værelser, der ligger rundt omkring den smukt beplantede patio, der helt naturligt er posadaens hjerte. Da jeg var på visit den allersidste dag i februar viste solen sig fra sin bedste side og sendte sine stråler ned på de gule frugter, der hang tæt på det centralt placerede citrontræ - tænk bare hvor frodigt der vil være i Andalusien blot en måned senere.

Her er charme, hygge og atmosfære for alle pengene

Helga viser mig rundt i lobbyen og den indendørs restaurant, hvor morgenmaden serveres på årets få kølige dage, og ellers er det oplagt at begynde dagen under åben himmel i patioen. Det er også her, du i løbet af dagen hygger dig med et godt glas vin eller en kop kaffe, læser lidt og checker nyheder på iPad´en, eller måske lader du bare tankerne gå på langfart og nyder at lave absolut ingenting.

Posada Del Angel består af 5 gamle huse, der ligger rundt om patioen, hvorfra der fører flere trapper op til de næste par etager. Heroppe er der en dejlig fælles solterrasse, gæt selv hvorfor den hedder sådan :), og hist og pist  et par små pladser med et bord og et par stole, så hvis du ikke har fået et værelse med egen altan, benytter du bare en af disse. Fra solterrassen går en trappe ned til den overdækkede swimmingpool, der er åben ca. 10 måneder om året og opvarmet om vinteren. Store fløjdøre slås herfra op om sommeren og åbner poolområdet ud til endnu en terrasse med tilhørende honesty bar – dvs at du blot skriver op, hvad du har drukket og afregner, når du forlader hotellet. Suma summarum så er Posade del Angel et meget charmerende sted med en masse kringelkroge og flere trapper, så det er ikke det bedste sted for gangbesværede.

Et fantastisk værtspar

Helga har entusiastisk vist det dejlige sted frem, og synes også lige hun vil vise mig, hvor hyggelig Ojén er, så jeg får forevist Plaza de Andalucia, hvor der er godt besat på fortovsrestauranterne. Herefter må vi tilbage og en ha' kop kaffe og hilse på hendes mand, Ton, der lige er kommet tilbage efter at have været på et par timers trekking med nogle af posadaens gæster. Helga og Ton, der er kommet hertil fra Holland, er et værtspar, der lever og ånder for dette sted, og kun ønsker at deres gæster har det godt.    

Velkommen til Ojén

Turen til Ojén, der ligger omkring 15 minutters kørsel fra Marbella og dermed også fra kysten, går lige op gennem bjergene. Den første del af turen er på fin hovedvej og den sidste på en zig-zagget bjergvej, hvor du efter et sving pludselig bliver belønnet med synet af de hvide huse, der tager sig godt ud mod den grønne bjergside. Ojén har en stor parkeringsplads ca. 5 minutters gang fra Posada del Angel, og de henter gerne gæsterne i en praktisk buggy, så man ikke skal bøvle med bagagen gennem byens små gader.

Så skal Ojén indtages, den er ikke stor, så det er en overskuelig opgave, og noget af det første jeg kigger efter er nogle hyggelige restauranter, hvor jeg kan mæske mig i tapas og god hjemmelavet mad. Jeg finder et sted på torvet, hvor jeg samtidig kan betragte livet her i byen. Det er jo det ultimative at bo på et lille hyggeligt hotel, der ligger så centralt, at jeg har caféer, barer og spisesteder med udendørsservering indenfor et par minutters gang. Så når jeg ikke skal ud at køre efter mine måltider, kan jeg godt tillade mig at snuppe et ekstra glas vin og måske en god spansk brandy til kaffen.

Omegnen har meget at byde på

Selv om du er så tæt på den fashionable kyst- og badeby, Marbella, som turister i tusindtal søger til hvert år, så er du efter blot 15 minutters kørsel kommet op til fred og ro i hyggelige Ojén, og det er helt forståeligt, hvis du vil ”nøjes” med at slentre rundt i byen og bare slappe af. Men lige udenfor bymuren har du naturreservatet, Sierra de las Nieves, der er et eldorado for folk, der har hang til natur og hiking. Og så er der med mere end 30 golfbaner indenfor ½ times kørsel og yderlige 20 lidt længere væk også tænkt på golfere. Lige meget hvilke aktiviteter, du har i tankerne, så kan du hente råd og assistance af Helga og Tom.

Godt at vide om Posada del Angel

Her følger kørselsvejledningen taget direkte fra hotellets hjemmeside: Fra A7 (eller E-15) ved Marbella, tager du afsvinget Marbella/Ojén. Ved rundkørslen fortsætter du ad A-355 op ad bjerget i retning mod Ojén. Efter 4 kilometer tager du afkørslen mod Ojén ad A-7103. Det er en smal snoet vej. I det fjerne kan du se den hvide landsby Ojén. Umiddelbart før du kommer til landsbyen, er der en slags langstrakt rundkørsel – det er en Mirador (udsigtspunkt) I denne rundkørsel, er der to stejle veje nedad til højre. Tag nummer to og du kan snart se landsbyen. Parkeringspladsen er for enden af denne vej. Det er nu et godt tidspunkt at ringe til Posada del Angel på +34 952 881 808, så du kan blive hentet i hotellets buggy.

Læs mere om Posada del Angel

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,6 Vores gæsters
bedømmelse
208 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by med flere restauranter, Ojén – 0 km
 • Córdoba med sin moské, der imponerer enhver – 217 km
 • Sevilla (måske Andalusiens smukkeste by) – 203 km
 • Nærmeste strand – 9 km
 • Malaga lufthavn, Malaga – 59 km
 • Shopping og ”storbyliv” i Malaga – 64 km
 • Overdådige Alhambra og Generalife-haven i Granada – 184 km
 • Jetset-livet i Marbella – 9 km
 • Nerja og dens berømte klippehuler – 122 km
 • Den britiske kronkoloni, Gibraltar med ”bobby’er” og vilde aber – 85 km
 • Den magiske og sagnomspundne klippeby, Ronda – 69 km

Værelser

Der er ikke mange værelser på Posada del Angel og da hotellet er indrettet i 5 gamle huse er der naturligt nok nogle forskellige typer at vælge imellem. Der er adgang til alle værelser fra patioen.

Standardværelse er et godt rummeligt værelse med en dobbeltseng, badeværelse og mulighed for at lave kaffe/te. Eventuel ekstra seng til barn/baby på forespørgsel og mod betaling

Dobbeltværelse med terrasse har som navnet antyder egen terrasse samt dobbeltseng og mulighed for at lave kaffe/te. Eventuel ekstra seng til barn/baby på forespørgsel og mod betaling

Superiorværelse er et stort værelse med dobbeltseng og sovesofa, der kan slås ned til en lille dobbeltseng samt te-køkken med microovn, køleskab og mulighed for at lave kaffe/te

Juniorsuite har en afdeling med en stor dobbeltseng og badeværelse med jacuzzi samt en opholdsafdeling med sovesofa, der kan slås ned til en lille dobbeltseng samt separat toilet og te-køkken med microovn, køleskab og mulighed for at lave kaffe/te. Juniorsuiten har TV i både sove- og opholdsafdeling

Faciliteter:

 • Aircondition
 • Satellit-TV med flere internationale kanaler
 • Gratis WiFi
 • Skrivebord/-stol
 • Badeværelse med hårtørrer
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Posada del Angel:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Reception
 • Hotelbar
 • Opvarmet swimmingpool (evt. sæsonåben)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Calle Mesones 21
29610 Ojen

Koordinater

Latitude: 36.5648
Longitude: -4.8560

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Spanien, Andalusien
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool
Spanien, Andalusien
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Nærmeste by: ca. 6 km
 • Pool
Spanien, Andalusien
 • Nærmeste lufthavn: 145 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Elevator