For mig er Andalusien én af Spaniens bedste ”all around”-rejsemål. Her kan du på en uge ’smage’ på mange af de højdepunkter, som regionen byder på, ikke mindst når vi taler mad, vin, kultur, strande og historie – her er Andalusien i en liga for sig. Som en lille ”topping” på lagkagen, så findes der stadig den dag i dag uberørte områder, når du kører ud i det blå med din lejebil, og det er for mig endnu en årsag til, at jeg igen og igen kommer tilbage dette hjørne i det sydlige Spanien.

Marie Kaalund Winther
Udvalgt af
Marie Kaalund Winther

Efter adskillige opfordringer fra vores trofaste gæster har vi nu sammensat en individuel rundrejse, hvor der er lidt mere end ”bare hotellerne” inkluderet. Det har således resulteret i ”Romantik og gastronomi”-turen, som du nu har mulighed for at tage med på. Rejsen er som altid på egen hånd, men hvor der hjemmefra er sørget for et mere fast dagsprogram, der særligt henvender sig til dig, der er så heldig endnu at have dit første besøg i denne smukke region til gode.

”Romantik og gastronomi i Andalusien – 8 dage” er nemlig tilrettelagt således, at hotellerne og dagene undervejs langt hen ad vejen af planlagt for dig, således at du blot i søgemaskinen kan finde den flyrejse og den type af lejebil, der passer dig bedst (OBS: du kan også blot vælge at bestille rundrejsen som ”kun hotel” her på siden, hvis du allerede selv har sørget for flyrejsen og lejebilen). Få mere inspiration nedenfor og læs alle afsnit grundigt igennem inden bestilling – særligt også afsnittet ”Godt at vide”.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Malaga, besøg i byen og kørsel til hotel (ca. 70 km kørsel totalt)
Jeg vil anbefale dig at tage en morgenflyver, for så kan du på vejen til hotellet stoppe i Malaga, hvis historiske centrum både er spændende og smuk. Besøg f.eks. Pablo Picasso hus og museum, der også råder over en privat samling af hans værker. Derudover bør du se de gamle ruiner af det romerske amfiteater og Gibralfaro-borgen, der også er forbundet med fæstningen Alcazaba.

Efter besøget i Malaga kører du til dit hotel (check-in fra kl. 15), der ligger ca. 1 times kørsel væk, og om aftenen er der middag inkluderet (uden drikkevarer).

Dag 2: Efter morgenmaden går turen videre til Granada (ca. 95 km kørsel totalt)
Der venter dig en stor dag i dag! Nemlig byen Granada der er hjemsted for Alhambra og haverne ved navn Generalife. Besøg også katedralen med kongernes gravsteder samt det arabiske kvarter, Albayzin, hvorfra du kan nyde panoramaudsigten over Alhambra og bjergkæden Sierra Nevada. Når maven begynder at rumle, så kan jeg anbefale dig at spise en tapas-frokost ”tilsat” et godt glas spansk vin eller en velskænket, andalusisk øl.

Efter besøget i Granada kører du til dit hotel (check-in fra kl. 15), der ligger i centrum af byen, og om aftenen er der middag inkluderet (uden drikkevarer).

Dag 3: Fra Granada til det mere ukendte Baeza (ca. 144 km kørsel totalt)
Byen Baeza er beliggende på en klippe i bjergkæden Loma de Baeza, der strækker sig fra Guadalquivir-floden i syd til Guadalimar i nord. Faktisk hører nabobyen Ubeda nærmest under Baeza, da de begge er kendt for deres velbevarede renæssance-arkitektur. Så at gå rundt i byerne er en oplevelse, og desuden bør du også besøge olie-museet Hacienda la Laguna beliggende i Baeza. Hvis du har tid, lyst og ”nerver” til det, så vil det være oplagt at tage med på en udflugt i en jeep og besøge den storslåede naturpark Sierra de Andujar.

Du kan tjekke ind på dit hotel fra kl. 15:00 om eftermiddagen, der ligger i centrum af enten Baeza eller Ubeda.

Dag 4: Besøg i det historiske Cordoba (ca. 148 km kørsel totalt)
Ikke en rejse til Andalusien uden også at besøge Cordoba, der særligt at kendt for sin smukke moske med de røde og hvide hvælvinger. Dernæst er det oplagt også at besøge synagogen, der er beliggende i hjertet af det jødiske kvarter (en af de mest velbevarede middelalder-synagoger i Spanien). Oplev herefter de 13 patioer tilhørende Viana Palace. Til frokost vil det være oplagt at smage på Mantilla-vinen og ikke mindst den berømte Salmorejo lavet på tomater.

Du kan tjekke ind på dit hotel fra kl. 15:00 om eftermiddagen, der ligger i centrum af Cordoba.

Dag 5: Oplev Sevilla – Andalusiens historiske hovedstad (ca. 139 km kørsel totalt)
Sevilla er på alles læber, og det forstås hvorfor. Byen er nemlig én af regionens smukkeste og mest historiske – og så er tilmed ”chic” og moderne. Et absolut must at besøge er katedralen med gravstedet af Cristobal Colón, og også slottet, Real Alcazar, med de storslåede haver. Gå igennem Maria Luisa-parken med de karakteristiske EXPO 1929-pavilioner, og herfra videre til Plaza de España og Plaza de Americas. Hvis tiden tillader vil det også være oplagt at tage en bådtur på Guadalquivir-floden eller opleve et af de berømte flamenco-shows.

Efter besøget rundt i Sevilla kører du til dit hotel (check-in fra kl. 15), der ligger i centrum af byen, og den første aften er der middag inkluderet (uden drikkevarer). Her skal du bo i 2 nætter.

Dag 6: Endnu mere Sevilla – lad bilen stå og slentr rundt i byen (ingen kørsel i dag)
Hvis der er noget, som du ikke nåede i går, så er der rig mulighed for at gøre det i dag, alternativt kan jeg anbefale dig at gå lidt i shopping-mode, for Sevilla har et særdeles fint udvalg af butikker – såvel lokale som internationale, og så vil jeg også råde dig til at have rigtig god tid til frokost: Sæt dig nær floden og nyd livet passere forbi.

Dag 7: Ronda – Andalusiens magiske klippeby (ca. 138 km kørsel totalt)
For mig er Ronda en af mine personlige favoritter over byer i Andalusien. For den er så tilpas anderledes end alle andre – bare det, at den er delt i to og beliggende på toppen af en klippe med den bemærkelsesværdige kløft imellem er for mig et trækplaster. Her skal du helt sikkert unde dig selv at gå ud på broen, El Tajo, der forbinder byen. Du kan også besøge Spaniens ældste tyrefægterarena og det tilhørende museum. Nyd at gå rundt i byens smalle gader og stop op ved katedralen, der er et af byens vartegn. Desuden kan vi anbefale dig at besøge haven tilhørende Don Bosco’s hus og herfra nyde ”de grønne udsigter”.

Efter gåturen rundt kan du tage til dit hotel (check-in fra kl. 15), der ligger i centrum af Ronda, og om aftenen er der middag inkluderet (uden drikkevarer).

Dag 8: Hjemrejse og et sikkert ”på gensyn” til Andalusien (ca. 110 km kørsel)
Jeg vil anbefale dig at vælge en eftermiddags- eller aftenflyver hjem, så du undgår at skulle alt for tidligt op. Så kan du i stedet for nyde en sen morgenmad og slentre rundt i Ronda eller køre lidt tidligere ned mod kysten og f.eks. slå dig ned i en solstol på stranden i nærheden ag Malaga lufthavn. God tur hjem: ) 

Inkluderet i prisen

 • 7 overnatninger ifl. program
 • Morgenmad dagligt
 • Informationspakke til hele turen ved ankomsten til dit første hotel
 • Middag dag 1 på La Vinuela 
 • Middag dag 2 på Villa Oniria
 • Hvis hotellets restaurant er lukket, er det på Puerta de la Luna i Granada
 • Middag dag 6 (gourmet tapas) på La Azotea Restaurant i Sevilla
 • Middag dag 7 på Restaurant Pedro Romero i Ronda
 • Adgang og billet til Alhambra på dag 2 eller 3 (med forbehold)*

* Alhambra-billetten er inkluderet i prisen, men da det er en meget attraktiv seværdighed, så er det med et lille forbehold for udsolgte entrédage, og så vil du naturligvis få billetprisen tilbageført, såfremt det mod forventning ikke er muligt at inkludere på de dage, du er i Granada. 

Herudover kan du som bekendt også bestille pakken inkl. flyrejse (husk at vælg Malaga som ankomstlufthavn i oversigten og billeje, og så vil lejebilen stå klar ved ankomsten til Malaga lufthavn, og du skal først aflevere den igen ved hjemrejsen.

Ikke inkluderet på stedet: Måltider, entréer og besøg, som ikke er nævnt i ”inkluderet i prisen” ovenfor (betales direkte). Vi har ikke mulighed for at forhåndsreservere entré til øvrige seværdigheder, selvom de er nævnt i dagsprogrammet.

Godt at vide om "Romantik og gastronomi i Andalusien"

Det er en fornøjelse at køre rundt i Andalusien, og hvis du spørger mig, så er det ret ligetil. Derfor: Hvis du er vant til at køre herhjemme, så vil du sagtens kunne køre rundt på egen hånd i den spanske region. Vi sender ikke en kørselsvejledning, men vi anbefaler dig at bruge Google Map på din mobiltelefon (download for eksempel deres app hjemmefra), da det oftest er den, der er mest opdateret med vejnettet.  

Vedr. parkering, så kan det være en udfordring inde i de større byer som Malaga, Sevilla og Granada, men jeg vil anbefale dig at holde i en parkeringskælder (mod betaling), hvor der oftest er bedre plads end oppe på vejen.

Hvis du ankommer i højtiderne – f.eks. jul eller nytår, så bemærk, at nogle hoteller kan have obligatorisk tillæg for middag, og som enten betales hjemmefra eller på stedet.

Læs mere om Rundrejsen romantik og gastronomi i Andalusien - 8 dage

Officiel kategori

Hideaways' kategori

Faciliteter

Se alle

Kort og afstande

 • Tholos of El Romeral: ca. 33 km
 • Manga Dolmen & Viera Dolmen: ca. 34 km
 • Hovedbyen i Andalusien, Malaga: ca. 85 km
 • Den magiske og sagnomspundne klippeby, Ronda: ca. 95 km
 • Malaga Lufthavn: ca. 85 km (1h 20m)
 • Sevilla Lufthavn: ca. 150 km (1h 50m)

Værelser

Som udgangspunkt får du et dobbeltværelse (standard), og der kan desuden også søges priser på hjemmesiden for en person eller et dobbeltværelse med opredning til en tredje person. 

Faciliteterne vil være: A/C, dobbeltseng el. to adskilte madrasser, badeværelse med bruseniche el. badekar. De fleste hoteller vil desuden have minibar, safetyboks og hårtørrer (kan dog ej garanteres).

Benyttede hoteller:
Dag 1: La Vinuela
Kan også være Cortijo Bravo el. Posada Morisca i samme område

Dag 2: Villa Oniria
Kan også være Palacio de los Navas el. Gar Anat Hotel Peregrinos

Dag 3: Puerta de la Luna
Kan også være Palacio de Ubeda el. Parador de Ubeda

Dag 4: Posada la Vallina
Kan også være Hotel Conquistador el. Balcón de Cordoba

Dag 5: Las Casas del Rey de Baeza
Kan også være Casa Romana, Vincci la Rábida el. Las Casas de El Arenal)

Dag 6: Som ovenfor
Da du har 2 nt. i Sevilla – og du vil bo på samme hotel begge nætter

Dag 7: Molino del Arco
Kan også være Cortijo Salinas el. Bodega el Juncal i samme område

Ikke alle hoteller er at finde i det gængse program hos Hideaways, men det skal du ikke lade dig skræmme af, for de vil alle have samme standard og beliggenhed – og som altid med Hideaways er alle hoteller håndplukket netop ud fra kriterier som service, standard og beliggenhed. 

Når du har bestilt rejsen online (som pakke med flyrejse/billeje eller som opholdet alene), så vil du efterfølgende få bekræftet præcis hvilke hoteller, som du kommer til at bo på.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Rundrejsen romantik og gastronomi i Andalusien - 8 dage:

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Se dine rejsedokumenter

Koordinater

Latitude: 37.2391
Longitude: -4.6252

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Spanien, Andalusien
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Nærmeste by: ca. 6 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Andalusien
 • Nærmeste lufthavn: 66 km
 • Nærmeste by: ca. 14 km
 • Pool
Spanien, Andalusien
 • Nærmeste lufthavn: 106 km
 • Nærmeste by: ca. 12 km
 • Pool