Rundrejse for livsnydere i Andalusien - 10 dage

Andalusien – bare navnet smager af sol og sommer, af saftige appelsiner, liflig vin i glasset og af syrlig-salte oliven. Synsoplevelserne er ikke mindre. Knejsende bjerge med sne på toppen – eller er det hvide, du kan se helt deroppe på bjergtoppen måske en pueblo blanco – en af de hvide landsbyer, som er et af regionens varemærker. Her er bølgende bakker med tusindvis af oliventræer, frugtmarker så langt øjet rækker og så naturligvis den næsten endeløse strand langs det blå hav. Men Andalusien er har endnu mere at byde på. Her er en rigdom af kulturelle seværdigheder – mange af dem skabt af maurerne, der herskede over Andalusien i mere end 700 år frem til 1492.

Hideaways tilbyder her en bilrundrejse, hvor du kan opleve så meget af Andalusien, som du orker. Der er forslag til udflugter og aktiviteter hver dag, men det står dig frit for at vælge til eller vælge fra alt efter temperament. Vi har valgt, at du på denne rejse skal bo på 2 meget forskellige hoteller i 2 meget forskellige egne af Andalusien.

Der er blot 180 km mellem de 2 hoteller, men en verden til forskel. Du får mulighed for at udforske naturen, landsbyerne og de kulturelle seværdigheder inde i landet. Begge steder er der fremragende udflugtsmål og gode muligheder til at være aktiv på vandreture, på tennisbanen eller måske med et spil golf på nogle af Spaniens fineste baner. Valget er dit, og vi ønsker en rigtig god rejse!

Læs mere om Rundrejse for livsnydere i Andalusien - 10 dage

Highlights

 • Baglandets betagende natur i kombination med...
 • ...Alhambra, et af verdens smukkeste paladser
 • ...Rondas magiske klippeformationer og historier
 • ...Et lille stykke England i Gibraltar
 • ...Pueblo Blancos - Andalusiens karaktristiske hvide landsbyer
 • Ta' på oplevelse i forskellige egne af Andalusien
 • Gå ombord i det vidunderlige, spanske køkken
 • Dasedage ved Middelhavet

Benyttede hoteller

5 overnatninger på Hotel La Vinuela

Læs mere

4 overnatninger på Hotel Castellar

Læs mere

Afstande og attraktioner

La Viñuela

 • Nærmeste by, Vélez-Malaga – 14 km
 • Restauranter og indkøb, Vélez-Malaga – 14 km
 • Granada og Alhambra – 90 km
 • Nærmeste strand, Torre del Mar – 18 km
 • Nærmeste golfklub, Baviera Golf – 20 km
 • Den engelske kronkoloni Gibraltar – 180 km
 • Nerja og dens berømte huler – 40 km
 • Nærmeste hvide landsby, Canillas de Aceituno – 15 km
 • Malaga lufthavn – 62 km
 • Córdoba med sin moské, der imponerer enhver – 170 km

Hotel Castellar

 • Nærmeste by, Castellar de la Fontera – 750 m
 • Den magiske klippeby, Ronda - 81 km
 • Malaga lufthavn, Malaga – 118 km
 • Sevilla (måske Andalusiens smukkeste by) – 196 km
 • Den britiske kronkoloni, Gibraltar med ”bobby’er” og vilde aber – 23 km
 • Sherrybyen, Jerez 110 km

Læs mere

Dagsprogram

Nedenstående program er blot et forslag til dagsudflugter, der frit kan ændres efter egne ønsker og idéer.

Dag 1: Velkommen til Andalusien

Ankomst til Malaga, hvor jeres lejebil står klar til afhentning. Efter en lille times kørsel ad den nyere motorvej og et par landeveje er du fremme ved Hotel La Viñuela. Her kan du se frem til at blive forkælet med kokkens tryllerier i restauranten, med de hyggelige værelsers dejlige udsigt og med den skønne haves duftende blomsterflor.

Dag 2: Granada med maurernes fascinerende borg, Alhambra

På trods af at vi har givet La Viñuela prædikatet ”hideway”, der indikerer at det er en lille perle lidt væk fra alfarvej, så er det ikke besværligt hverken at komme til eller komme fra. Allerede efter godt og vel 1 km er I ude på hovedvejen og i løbet af 1 ½ times tid fremme i Granada – den by, der vel nok var den mest betydningsfulde for maurerne under deres mere end 700 års herredømme på den Iberiske halvø. Det var i hvert fald den by, der senest blev erobret af kristne styrker. Det skete i 1492 – et skelsættende år i spansk historie med bl.a. fordrivelsen af både muslimer og jøder og med Columbus’ opdagelse af Amerika.

Alhambra betragtes som et af verdens smukkeste paladser og besøgende fra hele verden valfarter hertil for at opleve dette fantastiske bygningsværk og Palacio de Generalife, sultanernes sommerpalads, med tilhørende vidunderlige haveanlæg. Både Alhambra og Generalife er på Unesco’s liste over verdensarv.

Der er restriktioner for, hvor mange besøgende, der dagligt kan komme ind i Alhambra – og der er mange om buddet! Det kan derfor på det kraftigste anbefales at du i god tid inden din rejse reserverer billet, der samtidig giver adgang til en rundvisning i paladset. For yderligere information se: www.alhambradegranada.org

Du bør også give dig tid til at gå en tur i Granadas historiske centrum; måske kigge ind i domkirken og Capilla Real, der er gravsted for de legendariske monarker, Dronning Isabella og Kong Ferdinand og tage på din egen opdagelsesrejse rundt i de smalle gader, der bærer tydelige præg af den arabiske fortid.

Dag 3: Vandretur og måske en tur til stranden

Giv dig tid til den dejlige morgenmad, så du er klar til en lille vandretur langs bredden af det vandreservoir, der er udkig til fra stort set hele hotellet. Hele vejen rundt, kommer du nok ikke, ”men lidt har også ret”. Vi kan efterfølgende foreslå en tur (køretur, forstås!) på omkring 15 km til en af Andalusiens hvide landsbyer, Canillas de Aceituno, der nok er noget af det mest ”uturistede” af sin art.

Byen ligger i 645 meters højde i læ af bjergkæden Sierra Tejeda med kig til La Maroma, der med sine næsten 2100 m er Malagaprovinsens højeste bjerg. Tag på opdagelse i den omkringliggende natur og få et indblik i en del af Andalusien, som de færreste turister har set. Hvad med at slutte dagen af med en dukkert i Middelhavet? – der er ikke mange km til den brede strand ved Torre del Mar.

Dag 4: Drypstenshuler og hvide landsbyer

Som forslag til en hyggelig dag kan byen Nerja komme i spil. Den ligger lige ud til Middelhavet ca. 40 km fra La Viñuela. Her er strand med tilhørende promenade, her er souvenirbutikker, caféer og restauranter og i tilgift en rigtig hyggelig stemning. En lille turist/badeby, hvor livet er knap så hektisk som i nogle af de store turistmagneter vest for Malaga. Knap 4 km uden for Nerja ligger nogle fantastiske underjordiske grotter, som absolut er et besøg værd.

Selv folk med hang til klaustrofobi kan roligt begive sig ned ad trapperne for her åbenbarer sig et vidunderligt rum så smukt, som kun naturen selv kan skabe det. Her er rettet lidt til, så det er blevet mere ”besøgsvenligt” end modernatur nok havde tænkt sig, men flot er det. I disse smukke omgivelser ville jeg gerne opleve en af de koncerter, der afholdes her.

Andalusien er kendt for sine hvide landsbyer, pueblo blanco, der med mild hånd er spredt ud i bjergene. Mange af dem frekventeres af en del turister, men de har alle beholdt en oprindelig charme og atmosfære, og Frigiliana, der står på dagens program, er ingen undtagelse. Her gælder det bare om at begive sig rundt i byens små stræder og trappegader, kigge lidt på bygningernes fine blomster- og mosaikudsmykninger, måske shoppe kunsthåndværk, lertøj eller frisk frugt, og hvorfor ikke nyde et godt måltid mad i en af de mange hyggelige restauranter.

Dag 5: Malaga – en lidt overset perle

Storbybesøg er måske ikke det første du vil overveje under en ferie i Andalusien, men du kan roligt give Malaga en chance. Det er by, der står meget højt på min hitliste. Jeg har ”besteget” bjerget op til de 2 maurerske borge, Alcazaba og Gibralfaro og nydt den eventyrlige udsigt over Malaga, havnen og Middelhavet.

Jeg har slentret rundt i de smukt brolagte gader i det historiske centrum (hvor der i parentes bemærket er mange lækre butikker), besøgt det nyrenoverede marked, Mercado Central de Atarazanas med et righoldigt udvalg af kød og fisk, frugt og grønt i alle afskygninger og naturligvis været inde i den store, flotte katedral. Picasso er byens berømte søn. Her er han født, her kan du besøge hans fødehjem, og her kan du beundre over 200 udvalgte værker fra stort set hele hans karriere i det smukke Museo Picasso, der er næsten-nabo til katedralen.

Er du til mere kunst, kan du i det nyåbnede Museo Carmen Thyssen se en flot samling af 1800 og 1900 tallets store spanske malere. Ind imellem alle oplevelserne og den megen vandren rundt må sult og tørst stilles, og her er du kommet til det rette sted. Hvad enten det er en lille kop kaffe, en gang tapas eller den store frokost så har du kun ét problem, nemlig at vælge hvor det skal være. For her er caféer, barer og restauranter i hobetal.

Der er omkring 40 minutters kørsel til Malaga og du kan vælge at besøge byen som dagsudflugt eller gøre stop her i morgen på vej til Hotel Castellar.

Dag 6: Vejen til Hotel Castellar

Så er opholdet på Hotel La Viñuela slut, og det er tid at pakke bilen og begive sig mod vest. Selve turen til Hotel Castellar er kun på omkring 180 km, så hvorfor ikke gøre et lille stop eller to undervejs. Her kan vi foreslå en lille afstikker til endnu en af de hvide landsbyer, Mijas, der ligger få km oppe i bjergene på vejen mellem Benalmadena og Fuengirola. Gør brug af de store P-pladser, så du ikke forvilder dig ind i byen i bil – det kan ikke anbefales. På byens første torv ligger det store turistkontor, hvor du kan få udleveret kort over byen med beskrivelser på dansk! Jo, her kommer mange turister, men byen er også autentisk og fuld af personlighed. Du kunne også stoppe i Marbella og kigge lidt nærmere på denne fashionable by eller gøre en afstikker op i bjergene til den charmerende by, Benahavis, hvor du måske kunne få din frokost på en af de mange restauranter med flot udsigt over Middelhavet.

Dag 7: Dase, hygge, afslapning og storslået natur

Må vi have lov til at komme med et forslag i en helt anden boldgade end de øvrige dages oplevelser? Tag en afslapningsdag med en sen morgenmad på terrassen, slå dig ned i haven med den gode bog eller ta' badetøjet på og læg dig ved swimmingpoolen. Når du har ”daset af”, så kunne du begive dig til nationalparken, Parque natural de Los Alcornocales, der ligger et stenkast fra hotellet. Her er en af de største egetræsskove på den iberiske halvø, forhistoriske hulemalerier og utallige fuglearter, der kommer hertil før eller efter de krydser Gibraltar-strædet.

Dag 8: Den britiske kronkoloni, Gibraltar

Det er oplagt at aflægge dette, noget kontroversielle lille stykke England her på sydspidsen af Spanien, et besøg – en tur på ca. en halv time i lejebilen. Det er ikke nogen god idé at tage sin bil med ind i Gibraltar, så benyt de store parkeringspladser, der ligger ca. 10 minutters gang fra grænseovergangen. Husk at du nu er på vej ind i et ikke-Schengenland, så der skal fremvises pas ved både ind- og udrejse.
Lige efter pas og told-bygningerne holder en lang række minibusser, der tilbyder guidede ture op på klippen. Vi kan varmt anbefale sådan en tur, der går gennem byens snævre gader og via utallige hårnålesving op ad stejle veje til klippens mange seværdigheder, hvor der gøres stop.
Undervejs fortæller chaufføren om stedets historie, og der er naturligvis mulighed for at få fanget nogle af de berømte aber på fotolinsen. Efter denne tur kan du slentre ad Main Street til Casemates Square, købe lidt toldfri varer og få dig en pint undervejs inden du tage turen tilbage til Spanien. Undervejs krydser du Gibraltar lufthavns start- og landingsbane. Heldigvis er der kun 4 daglige starter/landinger – alle hjem til ”moderlandet”, så det er ikke så ofte bommene går ned.

Dag 9: Magiske Ronda

Har du mod på (og lyst til) flere oplevelser så er en tur til Ronda oplagt. Byen siges at være tyrefægtningens vugge, og her findes da også verdens ældste tyrefægterarena, der stammer tilbage fra 1785. Et par af byens store attraktioner er den 100 dybe kløft, der deler byen i to og den imponerende bro, Puente Nuevo, der forbinder de 2 bydele. Broen er fra 1793 og udsigten herfra er svimlende. Tag en slentretur gennem den gamle by, der trods de mange turister ikke har mistet sin autentiske atmosfære.

Du kunne også aflægge besøg i sherrybyen, Jerez, hvor du på de talrige bodegas kan lære noget om produktionen af de dejlige dråber og naturligvis også få en smagsprøve eller to. På vej til eller fra Jerez er det nærliggende kigge nærmere på nogle af de fronteras (grænse- og fæstningsbyer), der ligger i området. Det kunne for eksempel være Vejer de la Fronterra eller Conil, hvor der nær ved er en stor flot badestrand. Der er godt 110 km til Ronda og Jerez og lidt mindre til Vejer, så det behøver ikke blive en anstrengende dag bag rattet.

Dag 10: Så er det tid til at sige farvel

Så er rejsen ved at være forbi, og vi håber den har levet op til forventningerne. Der er omkring 1½ times kørsel, ca. 120 km, til Malaga lufthavn. Beregn god tid til både kørsel, aflevering og check-in. Vi ønsker en god hjemrejse.

Læs mere

Rejsetemaer

Vi vurderer, at denne rundrejse er speciel relevant, hvis du interesserer dig for følgende temaer:

Rundrejsen inkluderer

Bilrundrejsen inkluderer

 • Fly til Malaga t/r inkl alle skatter og afgifter
 • 5 overnatninger på La Viñuela i tradición-værelse m. balkon/terrasse
 • 4 overnatninger på Hotel Castellar i standardværelse
 • 9 x morgenmad


Bilrundrejsen inkluderer ikke og kan tilkøbes i step 2

 • Billeje, vælg blandt forskellige typer og størrelser
 • Brændstofforbrug undervejs
 • Måltider ud over de nævnte*
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Evt. bagage alt efter flyselskab
 • Entréer på udflugtsmål*

Skræddersyet tilbud på en rundrejse?

Rundrejsen "Rundrejse for livsnydere i Andalusien 10 dage" kan du ikke bestille online i søgemaskinen, men ved at kontakte os. Opfylder rundrejsen ikke helt dine ønsker, så har du også muligheden for at få tilsendt et skræddersyet tilbud. Det kan være, at du vil rejse i en længere periode eller måske inkludere andre hoteller. Du kan naturligvis også tage et kig på en af de øvrige bilrundrejser vi tilbyder i Spanien hos Hideaways.

Klik her og få tilsendt et skræddersyet tilbud på en rundrejse i Spanien

Information

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.