På en tange mellem S’Agaros to bugter med sandstrandene Sant Pol og Platja Sa Conca på hver sin side ligger Hostal de La Gavina, og her har det ligget i mange årtier siden begyndelsen den 2. januar 1932. Det flotte palæ står grandiøst i de naturskønne omgivelser, og jeg har svært ved at forestille mig, hvad jeg skal ind og se. Velkommen til Hostal de la Gavina – Cataloniens eneste 5 stjernede Grand Luxe hotel og medlem af The Leading Hotels of the World siden 1962.

Amalie Højland
Besøgt af
Amalie Højland

Siden starten har Hostal de la Gavina udvidet sig noget og hotellet er gået fra at have 11 værelser til 74 værelser i dag. Jeg bliver budt velkommen af Pedro i receptionen. Det er en af de mest elegante receptioner, jeg har mødt. Her på det flotte marmorgulv med de betagende friske blomster på bordet i midten, starter Pedro med at fortælle Hostal de la Gavinas historie. Efter hans mening vil jeg nemlig få mere ud af mit besøg ved at kende historien, og for at forstå alle detaljerne på hotellet, så jeg lægger nysgerrigt øret til og skriver alle guldkornene ned.

Mere end 80 års historie

Da Josep Ensea Guberts far købte landet i starten af 1920 havde området endnu ikke et navn, så familien besluttede at opkalde det efter Agaro-floden, der løb gennem området. I samarbejde med arkitekten Rafael Masó Valentí blev Hostal de la Gavina bygget i en stil, der passede til de allerede eksisterende kystvillaer. Hotellet er i dag stadig familieejet på 3. generation, og siden begyndelsen er der, udover de ekstra værelser, tilbygget en SPA, en pool og en restaurant tro til hotellets oprindelige stil.

Indretningen er elegant og herskabelig, hvor hovedhusets pompøse indretning er kombineret med nye moderne faciliteter. Indretningen er tro til husets oprindelse, og Josep Ensea Gubert har indrettet hotellet med mange af sine arvestykker som flamske gobeliner, Bargueñó-skriveborde fra det 17. århundrede, Maurano-lamper, romerske skulpturer, Sèvres-vaser fra det 18. århundrede og store baroklamper i receptionen. Indretningen har således elementer fra det 12. århundrede og op til i dag.

I tidernes løb

… har flere kendte personligheder boet på Hostal de la Gavina, og her kan jeg blandt andet nævne Ava Gardner, Elizabeth Taylor, Sean Connery, Robert de Niro, Shakira og Hemingway. Det er kun et lille uddrag af de mange skuespillere, kunstnere, forfattere, politikere m.fl,  der har nydt et ophold i de flotte omgivelser.

Salón de la Chimenea

Rundvisningen tager sin tid, for jeg får lov til at se alle de herligheder Hostal de la Gavina har at byde på. Som andre ældre huse er her mange rum, store som små, og jeg bliver særligt betaget af pejsestuen Salón de la Chimenea, hvor der er dømt ren hygge. Her kan jeg sagtens se mig selv sidde med en god bog foran den knitrede ild en december- eller januaraften, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på omkring 15 grader om dagen (hvad jeg vil kalde en dejlig dansk forårsdag). Dernæst går vi ind i læseværelset Salón de Lectura, hvor der også er mulighed for at sidde og fordybe sig i en roman eller en god samtale.

Banys de Agaró

Med Hostal de la Gavinas beliggenhed er det selvfølgelig et must at gå en tur ned til stranden Sant Pol Beach, hvor de pittoreske, traditionelle cabanas, også kaldet Banys de Agaró, står langs stranden. De farverige cabanas er S’Agaró’s kendemærke, og du ser ofte billeder af dem på postkort. Det er også her, at fiske- og skaldyrsrestauranten La Taverna del Mar ligger med en flot udsigt ud over havet. 

Poolen på Hostal de La Gavina er hotellets perle og et trækplaster for gæsterne, og det er forståeligt, for hvor er her skønt! Det eksklusive poolområde har en stor saltvandspool med elegante, hvide solstole stående omkring poolen. Solstolene er enten vendt med front mod poolen eller mod bugten Sant Pol med udsigt til de fine små både, der har smidt anker og de maleriske Banys de Agaró på stranden. Også her ved poolen finder du cabanas med liggestole og privat badeværelse. Du kan bestille drinks fra poolbaren Blue Bar, snacks og spise en let frokost i de dejlige omgivelser.

Ved poolen finder du indgangen til Hostel de La Gavinas SPA by Valmont, og den er absolut et besøg værd. Fordelt på 2 etager har du mulighed for at sætte god tid af til dig selv og lade din krop mærke ren velvære. På første sal finder du opvarmet pool, jacuzzi, afslapningsområde, massagerum og hammam. Anden sal er der sauna, flere massagerum og et fitness. Behandlinger er baseret på Valmont, det verdenskendte Schweiziske mærke, der har specialiseret sig inden for cellulær terapi og producerer kvalitetsprodukter.

Hvem elsker ikke at spise godt?

Det er ikke en hemmelighed, at vi hos Hideaways går meget op i mad, og derfor bliver jeg også nødt til at nævne de forskellige restauranter på Hostal de la Gavina. Her går du hverken sulten eller tørstig i seng, og i så fald er det egen skyld : ) Du spiser morgenmad enten inde i den elegante morgenmadssalon eller ude på terrassen med udsigt til Middelhavet. Ved poolen ligger som nævnt Garbí Poolside Restaurant, hvor du kan nyde sunde og lette retter som fx: Gazpaco Andaluz, forskellige salater, carpaccios, hummer og jamon iberico – og det er kun forretter, hvor hovedretterne er delikate lokale specialiteter. Gavina Terrace Snackbar finder du inde i hotellet, hvor du, inde eller ude i haven, kan nyde en pre-dinner cocktail eller en kop kaffe, mens du holder dig opdateret på nyheder verden over. Den gastronomiske restaurant Candlelight by Romain Fornell er absolut et besøg værd, og her skal du bestille bord i forvejen. Fornell er den yngste kok, der har modtaget en Michelinstjerne, og den gode mad, der er en kombination af moderne og traditionelle retter, kan du nyde mens pianisten spiller. I den træbelagte Bar el Barco kan du slutte aftenen af med en drink fra den flotte drink-menu.

Godt at vide om Hostal de la Gavina

SPA’en har åbent mellem kl. 10-20, og hotellets gæster har fri adgang til SPA’en, der koster EUR 35,- for udefrakommende gæster. Børn op til 14 år har begrænset adgang til SPA’en. I tidsrummet mellem kl. 12-13 og 15-16 må børn opholde sig i vandområderne, dog med en voksen ledsager.

Du behøver ikke pakke håndklæde med til pool/strand, da det er inkluderet i prisen.

Candlelight by Romain Fornell har åbent alle aftener mellem april og november.

Parkering udenfor hotellet er gratis. Når du ankommer til Hostal de la Gavina, skal du forbi en vagt, som du informerer om din reservation til hotellet.

Der er adgang fra hotellet til vandrestien Camino de Ronda også kaldet GR-92. Hvis du er frisk, så tag løbeskoene på og løb en tur langs vandet på den historiske sti, der snor sig langs bredden. Hvis løbeskoene ikke er pakket med i bagagen, så er det også en dejlig vandretur i de flotte omgivelser.

Læs mere om Hostal de la Gavina

Officiel kategori

Hideaways' kategori

412 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste lufthavn, Barcelona El Prat - ca. 120 km
 • Nærmeste strand - 0 km 
 • Nærmeste by, Sant Feliu de Guíxols - ca. 3 km
 • Barcelona - ca. 107 km
 • De gotiske og jødiske kvarterer i Girona  - ca. 36 km
  ...med nogle af verdens bedste restauranter
 • La Bispal d’Emporda - ca. 32 km
 • ... med det ypperste, håndlavede keramik i Spanien
 • Salvador Dalí Museet i Figueres - ca. 74 km
 • Salvador Dalí’s hus i Portlligat - ca. 100 km
 • Miniputstaten Andorra, hvor der kan handles toldfrit - ca. 236 km
 • Det ekslusive Begur – en tilløbstykke for feinschmeckere - ca. 29 km
 • De romerske ruiner i Terragona (UNESCO) - ca. 196 km

Værelser

På grund af Hostal de la Gavinas alder er hotellets rum i forskellige størrelser, også når det kommer til de 74 værelser. Alle værelser og suiter er flot indrettede med antikke møbler,  og har enten klassiske, hvide middelhavs-vægge eller udsmykkede vægge med gobeliner. Stilen er således en god blanding af af den klassiske middelhavsstil, catalanske traditioner, imperialismen og den Elizabethanske periode. Hostal de la Gavinas værelser er elegante, rummelige og et 5-stjernet hotel værdigt. Du kan få en god fornemmelse af værelserne i billedgalleriet øverst på siden.

De fleste værelser har plads til to voksne med ét barn, men flere af hotellets dobbeltværelser har mulighed for at bestilles med en forbindende dør, og derfor har en familie med to børn også mulighed for at bestille et ophold på Hostal de la Gavina.

Du kan bl.a. vælge imellem:

 • Dobbeltværelse på ca. 30 m2 med udsigt til haven
 • Dobbeltværelse på ca. 33 m2 med udsigt til haven samt terrasse/balkon
 • Dobbeltværelse superior på ca. 33 m2 med havudsigt og terrasse/balkon
 • Juniorsuite ca. 44 m2 med udsigt til haven og havudsigt
 • Suite deluxe på ca. 48 m2 med udsigt til haven og havudsigt

Faciliteter på værelserne:

 • Aircondition
 • WiFi
 • Minibar
 • Safetyboks
 • Satellit TV
 • Telefon
 • Badeværelse med hårtørrer
 • Badekåbe, tøfler, toiletartikler
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hostal de la Gavina:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Plaça del Roserar s/n
17248 S’Agaró

Koordinater

Latitude: 41.7905
Longitude: 3.0558

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.