På nogle områder har jeg det lidt ambivalent med Gran Canaria. For det er en ø, der byder på så mange smukke afkroge, men som også er spækket med store hoteller, der bestemt ikke passer ind i Hideaways’ koncept. Men, men, men… Guesthouse Katanka er undtagelsen, der bekræfter reglen i, at den elskede ferieø (også) tilbyder det autentiske, unikke og ikke mindst charmerende. At være gæst på Guesthouse Katanka er som at komme hjem – hjem til Alessandro og hans hjertevarme familie. På den lille matrikel er pladsen udnyttet til sidste kvadratmeter, og du vil automatisk komme helt ned i gear, uanset om du sidder på en solstol i haven eller har sat dig til bords om morgenen i selskab med husets vært og de øvrige gæster. Katanka glemmer du ikke lige med det samme… 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Det er sen aften, klokken har passeret midnat, og mine fødder har aldrig ført trådt betrådt Gran Canarias muld – så selvom taxaen kører en træt Marie og alle hendes pakkenelliker til overnatningsstedet, så er det med nysgerrighed og spænding, at jeg stirrer ud af vinduet. Turen fra Las Palmas lufthavn og frem til Guesthouse Katanka tager ikke meget mere end 20 minutter, men jeg får alligevel et indtryk af Gran Canarias største by, da Alessandros hus ligger i den centrale del af byen og med liv lige uden for havelågen.

Værten Alessandro 

Ved ankomsten til Calle Maestro Valle nummer 26 stopper taxachaufføren, og jeg tænker ved mig selv, at han må være kørt forkert, siden han holder ind til siden. Her er ikke noget hideaway i sigte – og dog. På den modsatte side af vejen er der en kæmpe havelåge med en tegning af en gigantisk elefant og på skiltet ved siden af står der lige så fint: Guesthouse Katanka. This is my final destination – og ikke i min vildeste fantasi havde jeg forventet et vaskeægte gemmested her midt i Las Palmas.

Havelågen åbner sig og frem kommer Alessandro. Ved første øjekast tror jeg faktisk, at han er en af husets gæster, for hverken udseende eller påklædning minder om en hotelvært. ”Welcome – you must be Marie?” lyder det bag det lange skæg (Alessandro har et laaangt, gråt skæg og går rundt i haven med bare fødder).

”Ja, det er det – og er du så Alessandro” spørger jeg lidt fjollet tilbage, men kan stadig ikke helt forstå, hvis det er denne mand, som ejer det lille byhotel. Selvom det ikke er ’love at first sight’ (på grund af min skepsis) så er det til gengæld ’kærlighed ved andet blik’ – og mens jeg sidder og skriver dette, så er mine læber så brede, at de går helt op til begge ører. Velkommen til Alessandros hjem, Guesthouse Katanka. Lad historien begynde!

Et pensionat med en evne til at knytte bånd 

Et hotel er ikke bare et hotel, når værten og værtinden kan navnene på sine gæster. Det bryder ligesom ”isen” at der bliver sagt: ”Godmorgen Marie. Har du sovet godt?” og sådan kan vi fortsætte, når vi taler om Guesthouse Katanka. For du føler dig så meget som en del af huset, at det er det mest naturlige i hele verden at begynde en samtale med de øvrige gæster over morgenbordet, og det er ikke uinteressante emner, der tales om.

F.eks. nød jeg den friskpressede appelsinjuice og hjemmelavede æggekage i selskab med en pige fra Kina, der var kommet til Gran Canaria for at studere spansk. Efter morgenmaden faldt jeg i snak med et belgisk par, der var faldet over Guesthouse Katanka på nettet og besluttede sig for at besøge Alessandro med det formål at vandre rundt om på øen hver dag. Ikke to gæster er ens her på adressen – men det er det, som gør det til en anden oplevelse at holde ferie her, for du ved aldrig, hvor mange nye venskaber, som du har med hjem i kufferten.

Derfor skal du vælge Guesthouse Katanka

Jeg har verdens bedste job! Tænk at have som opgave at finde hoteller i alle former og størrelser, men som alle har en sjæl og særlig karisma. Det hører sig dog til sjældenhederne, at jeg kan nå at overnatte på hver og én, men på Katanka slog Alessandro dørene op og lod mig være gæst i flere dage. Da jeg er lidt af et ”luksusdyr” (vil min bedre halvdel i hvert fald sige), så skulle man ikke tro, at Alessandros hjem ville passe så godt ind i mine rejsevaner. For her er ingen luksuriøse detaljer, ingen Michelin-restaurant og ikke nogen fornem SPA-afdeling. Men ved du hvad? Det er også helt lige meget, når du er gæst på Guesthouse Katanka – her er det nemlig det menneskelige, det nære og ’the simple, but good life’ der er i højsæde. 

Her er omgivelserne ægte, og du føler i den grad, at du er mere end velkommen – og der er stor sandsynlighed for, at du knytter bånd til både værterne, men i høj grad også de øvrige gæster, der ligesom dig selv kommet ned i et andet gear, når du bor på adressen Calle Maestro Valle nummer 26.

Godt at vide om Guesthouse Katanka

Du skal vælge netop Alessandros hjem, hvis du ønsker at få en anden oplevelse end mange andre gode steder. Med det mener jeg, at du skal være forberedt på, at stemningen er intim og venskabelig – her er ikke noget med jakkesæt og en kæmpe morgenmadsbuffet. Småt og godt uden så mange faciliteter!

Derfor skal du heller ikke vælge Katanka, hvis du ønsker en klassisk badeferie, for swimmingpool er her ikke – til gengæld har du inden for gåafstand flere af strandende omkring og ved Las Palmas. Desuden har du utallige restauranter, barer og butikker inden for kortere afstand også.

Katanka ligger ud til et mindre vejkryds, og selvom Alessandro har gjort alt for, at du bare kan nyde den lille oase inden for havelågen, så kan det ikke undgås, at du kan høre trafikken på den anden side (mest om morgenen og igen når folk får fyraften). Til gengæld bor så i tæt afstand til alt det, som mange ønsker: Strande, byliv og restauranter.

Huset fremstår i god stand både inde og ude. Værtsparret vedligeholder konstant både værelser, fællesarealer og den lille have. Faktisk er stilen inden for ret cool, og du vil synes om den, hvis der er en ’kitsch boheme’ gemt i dig.

Læs mere om Guesthouse Katanka

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
258 anmeldelser

Faciliteter

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Reception
 • Hotelbar
se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Las Palmas – 0 km
 • Sandbankerne ved Maspalomas – fra 56 km
 • Den charmerende bjergby Santa Lucia de Tirajana – ca. 54 km
 • Grottebyen Barranco de Guayadeque – ca. 36 km
 • Gran Canrias vartegn Roque Nublo – ca. 51 km
 • Den pittorske fiskerby Agaete på det nordvestlige Gran Canaria – ca. 33 km
 • Las Palmas, Gran Canarias – ca. 0 km
 • Stranden Playa del Inglés – ca. 54 km
 • Den hyggelige havn Puerto de Mogan – ca. 78 km
 • Nærmeste golfbane, Campo de Golf de Bandama – ca. 11 km
 • Lufthavnen ved Las Palmas – ca. 24 km

Værelser

Katanka har i alt 11 værelser, hvoraf de 7 har eget badeværelse, og det er disse, som vi har valgt at tilbyde hos Hideaways. Godt nok boede jeg selv i et værelse med delt badeværelse, men jeg er sikker på, at du vil værdsætte at have denne facilitet inde på dit eget værelse: )

Som et ekstra plus er disse værelser med eget bad og toilet nybyggede, da de er kommet til i september 2016 og de fleste er beliggende på første sal, og som de øvrige værelser er der ikke to, som er ens indrettede (bare se billederne i galleriet, så kan du hurtigt få et indtryk af alsidigheden med designet). 

De har navne i stedet for numre, og det er typisk for Alessandro: ) Han går til venstre, hvor de fleste andre går til højre. Han driver Katanka som et lille gæstehus, og derfor passer det godt ind i resten af stilen, at værelserne hedder noget så eksotisk som Libros, Espejo, El Muro m.fl.

De har plads til 1-2 personer – nogle med mulighed for en ekstra opredning til en 3. person (barn/voksen).

Alle værelserne har dobbeltseng (queensize) eller to adskilte senge. Desuden et lille skrivebord, hylder eller knager til tøjet (ikke så meget plads), håndklæder, sengelinned, badeværelse med sæbe o.s.v.

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Guesthouse Katanka:

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Calle Maestro Valle, 26
35005 Las Palmas

Koordinater

Latitude: 28.1264
Longitude: -15.4329

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.