Jeg må indrømme, at jeg ikke helt troede, at der fandtes hideaways som denne på Gran Canaria. Normalt skal jeg lige bruge lidt tid på at mærke efter, om det sted jeg besøger, er et sted jeg selv ville holde ferie. Jeg skal også gå og snuse lidt rundt, snakke med ejerne, se hvordan personalet interagerer med gæsterne o.s.v. På Hotel Hacienda del Buen Suceso fandt jeg dig hurtigt ud af, at det er et sted, der skiller sig ud fra de ellers mere "almindelige hoteller" på øen.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

La Hacienda del Buen Suceso var med til at gøre mig klogere i forhold til min tvivlen på, om Gran Canaria kunne leve op til mine forventninger: Hotel Buen Suceso er et af øens mere "hjemlige" og charmerende hoteller. Her fandt jeg meget af det, som jeg holder meget af ved vores hideaways - historie, hygge og atmosfære. Bygningerne er nærmest som taget ud af en film, og du kan sagtens lukke øjnene og forestille dig det liv, der har været for 50, 100, 200 år siden med bønderne, der sled og slæbte med at bringe høsten ind i laderne, mens husets ”Don” stod på 1.-salen og skuede ud over sit lille rige.

Historien om Buen Suceso begynder i 1484

Ejendommen ligger godt gemt væk i en bananplantage. Faktisk er der bananplanter så langt øjet rækker i alle retninger (og ja … jeg har sørget for, at der er bananer ad libitum til alle Hideaways' gæster). Du skal nu ikke besøge Hacienda Buen Suceso for bananernes skyld, både fordi bananerne jo heller ikke er så sindsoprivende, men også fordi bananplantagen i det store perspektiv kun kan ses som en parentes i Buen Sucesos meget lange historie.

Faktisk begynder historien om La Hacienda Buen Suceso helt tilbage i 1484 med spaniernes erobring af Gran Canaria. I århundreder har indtægterne ved sukkerproduktion været det, som har gjort Buen Suceso til det fantastiske sted, det er i dag. Hotellet har været i adelige besiddelser gennem hele dets historie, og dykker du yderligere ned i historien, vil du blive fascineret af flere hundrede års magtkampe, personlige ambitioner, politiske spil og familiedramaer, som trækker tråde tilbage til Sydamerika, det spanske fastland og de spanske konger og dronninger.

Glæde, passion og stolthed

Inden du dykker ned i La Hacienda del Buen Suceso's historie, så vil jeg dog anbefale dig at dykke ned i hotellets swimmingpool, besøge restauranten og i det hele taget bare at nyde omgivelserne. Hotel La Hacienda Buen Suceso er et af den slags huse, som har en særlig energi. Jeg tror, det er stedets historie, som gør det, men det er i høj grad også personalet, der på trods af deres nogle gange manglende ordforråd på engelsk vil gøre, hvad de kan for, at du får et behageligt ophold. Der skal være passion, stolthed og glæde i de ansigter, som jeg møder, og det findes der masser af på Buen Suceso. Men det er altså også lidt af en kulisse, som de møder ind til hver dag. Var det mig, der skulle komme der hver dag på arbejde, ville jeg nu også være glad.

Godt at vide om Hotel La Hacienda Buen Suceso

Hotel La Hacienda Buen Suceso har en rigtig god beliggenhed til både kultur, udflugter og en tur på stranden. Las Palmas de Gran Canaria er ikke længere væk end en 20 minutters køretur, og vil du have en dag på stranden, kan du med lejebilen (anbefaler jeg dig at have til rådighed) komme ned på øens sydlige del på ca. 45 minutter til en time. Det er også oplagt at tage vandreskoene med i kufferten, for inden for kortere køreafstand, så har du flere muligheder for at opleve denne del af øen til fods. I receptionen mener jeg, at der ligger idéer og informationer til netop vandring, og ellers kan du altid spørge Jessica og co. hvis du gerne vil have flere input til de bedste aktivitetsmuligheder rundt om på Grand Canaria.

Du skal vælge La Hacienda del Buen Suceso, hvis du ønsker en anderledes ferie på den berømte solskinsø. Her bor du nemlig omkranset af bananplantage, historiens vingesus og standarden er rustik og landlig. Her bliver løbende afholdt festlige begivenheder som bryllupper og runde fødselsdage, og personalet gør alt for, at det ikke vil påvirke din ferie, da en fest i spansk forstand godt kan bestyde, at der er mange mennesker samlet på een gang.

Bestil dit ophold inkl. morgenmad og ikke halvpension, da Hacienda del Buen Suceso er bedre til at være værter og hygge omkring dig mere end at de ligger sjæl i menuen om aftenen - derfor kan det anbefales, at du f.eks. kører til landsbyen Arucas, hvor der findes et mindre udbud af lokale spisesteder. Det er da en god kombi, synes du ikke?

 

Læs mere om Hacienda del Buen Suceso

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,2 Vores gæsters
bedømmelse
108 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Arucas - ca. 900 m
 • Strandene ved Maspalomas - ca. 69 km
 • Den charmerende bjergby Santa lucia de Tirajana - ca. 41 km
 • Grottebyen Barranco de Guayadeque - ca. 39 km
 • Gran Canrias vartegn Rogue Nublo - ca. 36 km
 • Den pittorske fiskerby Agaete på det nordvestlige Gran Canaria - ca. 35 km
 • Las Palmas, Gran Canarias Rio - ca. 16 km
 • Playa del Inglés - ca. 69 km
 • Den hyggelige havn Puerto de Morgan - ca. 69 km
 • Nærmeste golfbane, Real Club de Golf Las Palmas - ca. 22 km
 • Lufthavnen ved Las Palmas - ca. 39 km

Værelser

De 18 værelser (dobbeltværelser på ca. 20-25 m2 og juniorsuiter på ca. 35-40 m2) er indrettet og bygget i typisk, canarisk stil med mørkt træ og stenvægge. Alligevel virker det hele meget let på en eller anden måde, navnlig fordi væggene er forsøgt holdt i lyse farver og sengetæpper og møbler, så vidt muligt, også er holdt i lyse eller doucede farver. De har på en måde formået at få et ”lethed” ind i noget som ofte går hen og kommer til at virke meget tungt. Så igen er det den landlige stil, der møder den moderne verden.

Faciliteter på værelserne:

 • Safetyboks
 • Telefon
 • Minibar
 • Badeværelse m. niche eller kar
 • Hårtørrer og badekåbe
 • Pool-håndklæder
 • Internet
 • Satelllit-TV

Nogle af juniorsuiterne (kan være i to plan) på første sal har desuden adgang til en møbleret svalegang.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hacienda del Buen Suceso:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Børnepool el. afsnit
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Carretera de Arucas a Bañaderos KM 1 - Arucas
35400 Las Palmas

Koordinater

Latitude: 28.1266
Longitude: -15.5328

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.