Noget af den bedste mad, jeg har fået serveret på Gran Canaria, er i restauranten på Hotel Parador Cruz de Tejeda. Selv min rejsefælle Antonio, der selv bor på Gran Canaria er dermed vant til at forkæle ganen, var yderst begejstret og kunne ikke holde op med at tale om maden flere timer efter, at vi var kørt fra hotellet. Jeg tror endda, at han snakkede om den dagen efter også… Så vi kan dermed konkludere, at man spiser godt på den lille parador.

Marie Kaalund Winther
Udvalgt af
Marie Kaalund Winther

Hvis du ikke vælger lige Parador Cruz de Tejeda til din ferie på Gran Canaria, så vil jeg alligevel anbefale dig at slå et smut forbi. Ikke kun for at spise, men også for at nyde den helt fantastiske panoramaudsigt over bjergene fra hotellets terrasser, som ligger hele 1.560 meter over havets overflade.

Hvad er en parador?

I 1910 gik Marquez de la Vega Inclán efter opfordring fra den spanske regering og med velsignelse fra den spanske konge, i gang med at opbygge et netværk af hoteller i hele Spanien under navnet ”paradores”. Idéen var at udvælge historiske bygninger som for eksempel slotte, klostre samt gamle fæstninger og herregårde og ombygge dem til moderne hoteller til glæde for både udenlandske og spanske gæster.

Idégrundlaget er faktisk stadig det samme, og i skrivende stund findes der i alt 93 paradores fordelt ud over hele Spanien. En fast del af konceptet er i øvrigt også, at restauranterne altid serverer mad fra den region, som de ligger i, og de fleste paradores er også kendt for at servere lokal gastronomi af meget høj kvalitet.

Mere end bare mad

Jeg vil ikke sige, at restauranten og udsigten er de eneste grunde til at holde en ferie på Parador Cruz Tejeda. Godt nok er både mad og beliggenheden helt fantastisk, men det er selve hotellet nu også. Jeg hæfter mig især ved de mange kunstværker, som hænger i hotellets stuer, i fællesarealerne, i restauranten og på værelserne, så for de kunstinteresserede er dette faktisk en lille perle.

Og så er der selve indretningen. Alt hvad du ser af møbler i fællesarealerne, restauranten, receptionen, pejsestuen m.v., er faktisk specialdesignet til stedet. Kunstværkerne er af spanske kunstnere, og møblerne er designet af en canarisk arkitekt, så igen har Parador Cruz de Tejeda noget unikt at byde på.

Den omkringliggende natur er dog, når alt kommer til alt, hotellets ubestridt største attraktion. På køreturen op til hotellet bed jeg især mærke i de mange cykelister, som kæmpede sig op ad bjergene, og faktisk gav det mig ligefrem ærefrygt, for det går til tider stejlt op ad bakke i bogstaveligste forstand.

Hotellets daglige leder, Joan Oliver, kan bekræfte mig i, at Parador Cruz Tejeda er et perfekt hideaway til tre typer af ferier. Til de, som kommer for bare at slappe af og nyde de fantastiske omgivelser både på og omkring hotellet. Så er der dem, der kommer for at være aktive, enten ved at vandre i bjergene eller for at cykle. Da langt de fleste også kommer med en lejebil, er der da også mange gæster, som bruger bilen til at tage på dagsudflugter på hele øen for så at trække sig tilbage i de fredfyldte omgivelser højt oppe i bjergene om aftenen.

Jeg vil nok kombinere de tre ting og tilrettelægge programmet nogenlunde som følger: En dag med afslapning (og et besøg i hotellets SPA). En dag med vandring i bjergene på de mange afmærkede vandreruter. En dag ville jeg (måske) prøve kræfter med bjergene på cykel. En dag (eller to) med udflugter på øen og selvfølgelig én dag med tapas og vin i lange baner. Hvad synes du om den plan?

Godt at vide om  Hotel Parador Cruz de Tejeda

Nu ligger Hotel Parador Cruz de Tejeda som bekendt i et af Gran Canarias bjergområder, så der skal køres op ad et godt stykke, og du vænner dig hurtigt til at manøvrere i terrænet. I øvrigt er infrastrukturen på Gran Canaria meget moderne, så det er altså ikke små, smalle grusveje, der køres på, men et moderne vejnet, som gør det behageligt at køre ud i det blå…

Hotel Parador Cruz de Tejeda ligger som nævnt i 1560 meters højde, og det betyder to ting: For det første er der ikke ligeså varmt som nede ved kysten, og det kan blive en lille smule svalt om aftenen, men det er ikke anderledes end andre sydeuropæiske rejsemål. Personligt synes jeg, at det er meget rart, at man kan komme op og blive kølet lidt af efter en varm dag ved kysten. For det andet kan solen rigtig stråle, når man kommer op i højden, så bare fordi det måske virker en lille smule koldere i højden betyder det ikke, at du kan undvære solcremen – tværtimod.

Parador de ”tapas” har en lille pool, som ligger i forbindelse med hotellets SPA. Den kan ikke sammenlignes med et olympisk bassin, men på en lun dag, er den oplagt at tage en forfriskende dukkert i.

Derfor kommer vi gerne igen

Der er i hvert fald én grund til, at jeg gerne vil besøge Parador Cruz de Tejeda igen og igen, men det behøver jeg vel ikke at nævne?! Der er fantastiske udsigter, udsøgte naturoplevelser og en central beliggenhed på Gran Canaria, som helt sikkert lokker mig tilbage til Parador Cruz de Tejeda.

Slutteligt vil jeg personligt 100 gange hellere holde en ferie på Gran Canaria, hvor jeg bor hér, i stedet for nede ved kysten, hvor jeg kan besøge strandene, så meget jeg orker. Og nu skal jeg være lidt forsigtig (bevæger mig ud i det romantiske hjørne): Udsigten til bjergene, Atlanterhavet, Teide på naboøen Tenerife og solnedgangene er noget, der også trækker i mig.

Læs mere om Parador de Cruz de Tejeda

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,0 Vores gæsters
bedømmelse
932 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Tejeda - ca. 5 km
 • Strandene ved Maspalomas - ca. 55 km
 • Den charmerende bjergby Santa lucia de Tirajana - ca. 35 km
 • Grottebyen Barranco de Guayadeque - ca. 20 km
 • Gran Canrias vartegn Rogue Nublo - ca. 14 km
 • Den pittorske fiskerby Agaete på det nordvestlige Gran Canaria - ca. 44 km
 • Las Palmas, Gran Canarias Rio - ca. 28 km
 • Playa del Inglés - ca. 55 km
 • Den hyggelige havn Puerto de Morgan - ca. 51 km
 • Nærmeste golfbane, Real Club de Golf Las Palmas - ca. 24 km
 • Lufthavnen ved Las Palmas - ca. 46 km

Værelser

De 86 værelser på Parador Cruz de Tejeda er indretningsmæssigt meget ens. Der, hvor de adskiller sig meget fra hinanden er i kraft af de mange forskellige kunstværker, der hænger på værelserne. Mange af værelserne har desuden balkoner med dem mest fantastiske udsigt og plads til, at du kan side og nyde et glas vin og et par lokale ”godbidder”, mens solen går ned. 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Parador de Cruz de Tejeda:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Elevator
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Cruz de Tejeda s/n
35328 Tejeda - Las Palmas

Koordinater

Latitude: 28.0061
Longitude: -15.5997

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Spanien, Tenerife
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Gran Canaria, Playa del Ingles
 • Nærmeste lufthavn: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Pool
Spanien, Tenerife
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi