Rejser til Bendinat

Bendinat, der i mine ører lyder som et hjemligt sted, viser sig faktisk at være et stille attraktivt beboelsesområde beliggende mellem stenfyldte bugte, klippevægge og bakker på Mallorca's sydvestlige hjørne. Det er et smukt sted tæt på Portal Nous, ca. en halv times kørsel fra Palma og endnu tættere på strandene Palma Nova. Attraktioner der ligger endnu tættere på er Royal Bendinat Golf Course og marinaen Puerto Portals med dens eksklusive restauranter og barer.

Det mondæne Bendinat er ideelt for både par og familier, som ønsker at bo lige ved den smukke kyststrækning sydvest for Palma, men samtidig sætter pris på fred og ro. Her er du tæt på populære feriebyer, som summer af liv, og ikke mindst hovedstadens mange tilbud, men har samtidig muligheden for at trække dig tilbage og slappe af.

Velkommen til Mallorca med Hideaways, vi er specialister i rejser til Bendinat og andre rejsemål i Spanien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller og ferieboliger på din rejse.

Seværdigheder og udflugter

Selvom der er ikke er egentlige seværdigheder i selve Bendinat, venter der dig masser af oplevelser i ferien. Du har således adskillige af Mallorcas mest interessante attraktioner inden for din rækkevidde - heriblandt ikke mindst de mange dejlige strande på denne del af øen.

Et familievenligt rejsemål

Rejser du med mindre børn, vil de mange idylliske strande rundt langs Mallorcas sydvestlige kyst da nok have den største tiltræknningskraft. Der er dog også andre familigevenlige attraktioner i området, hvis I trænger til lidt variation. Børnene vil med garanti være begejstret for en tur til Marineland, der er kendt for sine dyreshows. Det kan i øvrigt også anbefales at tage badetøjet med, da her er et lille vandland og adgang til standen. Er der vandhunde i familien, kan en tur til Western Waterpark ved Magaluf også anbefales. Her er flere vandforlystelser for de større børn.

Ligeledes er minigolfanlægget Golf Fantasia i Palmanova et oplagt udflugtmål for familier. Her vil konkurrencelysten hurtigt gribe jer, når I går ud på en af de tre 18-hullers baner. Modsat Royal Bendinat Golf Course kan alle uanset niveau være med på Golf Fantasias baner.

Selvom der omkring Bendinat således er mange tilbud for rejsende med yngre børn, er det ikke ensbetydende med, at dette ikke er et rejsemål for par eller andre, som ønsker sig en fredelig ferie, tværtimod. Bendinats og Portals Nous' lidt eksklusive præg tiltrækker således også mange, der "blot" ønsker at holde en rigtig livsnyderferie med afslappende dage på stranden, kulinariske oplevelser og interessante udflugter.

Udforsk kysten fra vandet

Rejser du til Mallorca i sommerhalvåret, bør du ikke nøjes med at bade fra Bendinats egen lille strand. Den er ganske fin, men der er mange andre badestrande at prøve på denne del af øen. Vil du forkæle dig selv i ferien, kan du også tage med på en bådtur langs kysten, hvor der som regel lægges til ved små idylliske badevige. 

Ikke overraskende er der i det hele taget mange muligheder for at bruge en stor del af ferien på eller i vandet, hvis det er det du vil. Det lune, klare hav indbyder for eksempel til at bruge dagene på snorkelling, dykning og kajakture. 

Aktive oplevelser

Udover de mange muligheder for at dyrke vandsport ligger Bendinat også godt placeret for en række aktive oplevelser på land. Mallorca er for eksempel en populær golfdestination og inden for kort rækkevidde af Bendinat ligger flere anerkendte golfbaner. Du kan også med fordel pakke et par gode vandresko til ferien, da de nærliggende Tramuntana-bjerge byder på et væld af flotte vandrestier med noget i næsten alle sværhedsgrader. Her venter udover spektakulære udsigter også talrige stemningsfulde bjerglandsbyer.

Vil du gerne lidt hurtigere omkring, kan du eventuelt leje en cykel. De senere år er det således blevet meget populært for seriøse motionscyklister at rejse til Mallorca for at træne i foråret, men en cykeltur er også en oplagt aktivitet for familier eller dig, som blot vil udforske omgivelserne i et lidt mere afslappet tempo. 

Læs mere

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Mallorca og bo i området omkring Bendinat har jeg her samlet lidt fakta og informationer i en lilel rejseguide om rejsemålet. Er du på jagt efter mere inspiration til din rejse til Bendinat så vil jeg anbefale dig at læse vores blog med rejsetips. Her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Mallorca og du kan bla. læse rejsetips om vejret når du skal rejse, få tips til udflugter og læse om de mange seværdigheder, naturligvis skriver vi om de mange dejlige strande på øen, om kulturlivet, maden og meget mere...

Bendinat som den ser ud i dag, er designet af den franske byplanlægger François Spoerry (1912-1999). De omkring 520 indbyggere i bydelen er dog ikke de første, som har boet her. Eftersigende slog en udmattet Jakob 2. af Aragonien i 1229 således lejr ved det, der i dag er Bendinat, efter et blodigt slag med mauerne. Kongen fik serveret det, han kaldte "et godt måltid", Ben dinat på catalansk. En anden, måske mere sandsynlig, forklaring på bynavnets oprindelse er, at Bendinat-området er en tidligere maurisk landbrugsejendom, som blev kaldt Bendinex. 

Ejerskabet af området har i løbet af århundrederne skifte hænder flere gange. Imellem 1855 og 1867 byggede de daværende ejere det nygotiske Castillo de Bendinat, der kan beundres på afstand, men normalt ikke er åbent for offentligheden. 

Ferie i fredfyldt kvarter

Bendinat som ligger smukt ned til Palmabugtens azurblå vand, har i sig selv ikke nogen populære turistattraktioner, hvilket kan være et plus. Til gengæld er stedet et ideelt rejsemål for dig, som ønsker fredelige omgivelser, men samtidig vil have talrige spændende udflugtsmål inden for kort rækkevidde. Du behøver dog ikke forlade Bendinat for at tage en dukkert i det lune hav eller solbade. Du har således den lille sandstrand Cala Bendinat inden for gåafstand.

Bendinat ligger bare 10 kilometer fra Mallorcas hovedstad Palma, og du kan køre til lufthavnen på under 20 minutter. Trods nærheden til storbyen vil du opdage, at Bendinat har sin helt egen atmosfære. Her får du en helt anden og meget mere fredfyldt ferie end for eksempel i Magaluf længere sydpå, hvis lange gader med barer og diskoteker side om side er kendt for at tiltrække et ungt, feststemt publikum.

Restauranter og shopping

Da Bendinat er et beboelsesområde mest bestående af mondæne villaer og ferielejligheder, er det småt med spisesteder og butiksliv her. Det er dog ikke noget praktisk problem, da du i Portals Nous, som ligger inden for gåafstand mod vest, finder talrige gode restuaranter. Du har derfor rig mulighed for at stifte bekendtskab med det spanske køkkens herligheder, der beliggenheden taget i betragtning ikke overraskende her blandt andet byder på gode fiskeretter. Der er dog også talrige steder med mere internationalt prægede menukort, så hvis du en aften får lyst til en pizza eller sushi, er det også en mulighed. 

Vil du ikke blot nyde en stille aften i Bendinat, er det ligeledes i Portals Nous eller en af de andre nærliggende feriebyer, du finder nattliv. Der er en del ganske eksklusive barer ved Puerto Portals marinaen , hvor gæsterne kommer i deres stiveste puds, og der serveres et bredt sortiment af eksotiske cocktails til høje priser. Er du mere i humør til stder med en lidt mere tilbagelænet stemning, finder du dog også det.

Derudover er der også masser af spisesteder og barer at vælge mellem i de andre byer langs kysten, hvad enten du tager vestpå mod Palmanova eller i modsat retning mod Palma. Tager du helt ind til hovedstaden, finder du desuden nok butikker og indkøbscentre til at bruge en hel dag på shopping.

Transport

Netop beliggenheden tæt ved Mallorcas hovedstad er et stort plus ved at holde ferie i Bendinat. Du kommer således hurtigt frem til din feriebolig fra lufthavnen og har derefter et godt udgangspunkt for at udforske hovedstaden samt de mange andre spændende byer og attraktioner på det vestlige Mallorca. I bil vil det normalt ikke tage mere end en halv time at køre til Bendinat fra lufthavnen og afhængigt af traffikken kan du være inde i cetrum af Palma på knap et kvarter.

Vil du gerne kunne komme nemt omkring i ferien, er det en god ide at booke en lejebil allerede hjemmefra. Der er dog også busser, som kører jævnligt i løbet af dagen fra (og til) Palma langs kysten gennem byerne her - deriblandt Bendinat.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér