Rejser til Bunyola

Bunyola ligger ved foden af Sierra de Tramuntana bjergene, og selvom den ligger kun 15 km nord for hovedstaden Palma og den internationale lufthavn, er det alligevel en meget stille og traditionel by, der ikke har mistet sin oprindelige charme og langsomme tempo. Inden for Bunyola Kommunen findes hele 10 bjergtoppe, hvor det højeste af disse er Rateta på 1.118 meter.

Ser du mod vest på en klar dag, er der en ganske spektakulær udsigt over sletterne i det centrale Mallorca mod Sierra Tramuntana bjergkæderne, der dominerer øens vestkyst. De flotte landskaber og naturen i bjergene gør byen til et godt rejsemål for, hvis du vil have en aktiv ferie med cykling eller vandreture. Der er samtidig rig lejlighed til bare at slappe af og nyde byens stemning. Gå for eksempel en tur til Bunyolas hjerte, Sa Plaça, det centrale torv, hvor det ligger flere hyggelige, små caféer og småbutikker. Selvom landsbyen blot har omkring 6000 indbyggere, er der masser af stemning og liv her.

Velkommen til Bunyola med Hideaways, vi er specialist i rejser til Mallorca og andre rejsemål i Spanien hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Ønsker du mere plads og selv at stå for madlavningen på din ferie til Bunyola finder du også et udvalg af ferielejligheder og villaer i området. Book din rejse til Bunyola som en samlet pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og lejebil eller transfter tur/retur fra lufthavnemi Palma. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Mallorca kan du naturligvis også blot bestille dit hotel igennem Hideaways.

Vi tilbyder rejser til Bunyola på Mallorca hver dag da vi har valgfri afrejse dag og rejselængde. Du kan flyve til Palma de mallorca lufthavn fra alle lufthavne i Danmark bla. Billund, København, Aalborg og Århus. Bor du i den sydlige del af landet kan du med fordel også sammenligne priser på rejser fra Hamborg. Du finder mere information om flyruter, priser osv. i søgemaskinen.

 

Læs mere om Bunyola

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til denne del af Spanien har jeg her samlet lidt information og fakta til om rejsemålet Bunyola på Mallorca. Kig også forbi vores blog om rejser, her skriver vi om egne oplevelser på rejser til Spanien, bla. om emner som f.eks. seværdigheder, maden, vejret og kulturlivet.

Transport

Det er nemt at komme til Bunyola i bil, da hovedvejen Ma-11 fra Palma til Soller løber mindre end 1 km vest for byen, og dermed hurtigt kan nås fra byens centrum. Takket være nærheden til Palma kan du også tage et tog hertil, der blandt andet stoppe på den centrale plads, Placa Espana, i Palma. Selvom turen er med det gamle, træklædte bumletog, Ferrocarril de Sóller S.A., er det en enestående mulighed for i ro og mag at nyde de smukke landskaber undervejs. Ideelt hvis du rejser med børn, som vil elske toget gamle, charmerende stil. Der er afgange flere gange dagligt. 

Kulturlivet og oplevelser

Bunyola er bestemt et besøg værd, fordi byen på trods af nærheden til hovedstaden, stadig er bemærkelsesværdigt uspoleret og en chance for at opleve et stykke af det gamle Mallorca med både natur- og kulturoplevelser. Trods byens beskredne størrelse, kan man bruge lang tid på at spadsere rundt i de smalle gader og suge stemningen blandt de rustikke bygninger til sig. Nær det centrale torv ligger den store San Mateo kirke, og på torvet er der hver lørdag morgen mulighed for at opleve markedet, der er blevet afholdt her i umindelige tider. Er du heldig, at din ferie passer med en af de årlige fiestas, venter der dig også en særlig kulturoplevlse. 

Geografisk er regionen opdelt i to, den nordlige, bjergrige halvdel af kommunen omfatter en del af Tramuntana-bjergene, hvor der er nogle imponerende områder af egeskov på de lavere skråninger, mens den sydlige del af kommunen udgøres af lavlandet omkring Palma.

Denne del af Mallorca har altid været en meget velstående, og her ved foden af bjergene er nogle af de højeste bygninger på øen blevet bygget. Det vrimler således med store traditionelle mallorcanske herregårde, som for eksempel dem ved S'Alqueria, Biniforani og Sa Font Seca.

Der er også to gamle boliger med storslåede haver, der er åbne for offentligheden, Raixa mod syd og Alfabia nord for Bunyola by. Sidstnævnte var en tidligere muslimsk residens. Man kender ikke med sikkerhed oprindelsen af navnet Bunyola, men mange historikere mener dog, at det stammer fra det latinske ord "uineola", som normalt refererer til en lille vingård. Formentligt blev det under øens mauriske besættelse omdannet til "buniola". Andre mener dog, at navnets rod ligger i det arabiske ord "bunyân".

Bunyola er for for størstedelens vedkommende udpåvirket af udviklingen i turisme, der har fundet sted på resten af øen, og er derfor i dag en af de få uberørte mallorcanske landsbyer, der stadig eksisterer. De fleste besøgende her vil være folk, som rejser på egen hånd og har valgt at bruge byen som en bekvem base for at opleve det ægte Mallorca på sikker afstand af de overudviklede badebyer og det livlige natteliv langs den populære sydkyst.

>> Se alle vores rejser til Mallorca
>> Læs hvordan du booker pakkerejsen til Mallorca

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér