Rejser til Campos

Campos er en stemningsfuld middelalderby på det sydlige Mallorca med omkring 10.200 indbygger. Byen, der er placeret knap 9 km fra kysten, er på grund af denne afstand mindre turistet end de nærliggende kystbyer og giver dig en chance for at opleve et mere autentisk mallorcinsk hverdagsliv.

Har du en bil til rådighed er nogle af den spanske middelhavsøs bedste strande kun få minutters kørsel væk. Desuden er Campos et ideel rejsemål for sig, som ikke vil bruge hele ferien på at dase i vandkanten, da du takket være byens beliggenhed lidt inde i baglandet, har mange andre interessante udflugtsmål inden for din rækkevidde. Campos egner sig således til flere forskellige rejseformer end de mere klassisike badebyer på Mallorca. Lej eller medbring for eksempel en cykel og brug Campos som udgangspunkt for en aktiv ferie med ture på de talrige ruter i nærområdet. Undervejs kan du eventuelt holde ind ved en af de lokale vingårde eller lave en afstikker ud til en af de uspolerede strande ved kysten.

Rejs med Hideaways til Mallorca og bo på håndplukekde hoteller med gode anmeldelser i din ferie. Hos Hideaways er vi specialister i rejser til Campos og andre rejsemål på øen. Bestil en samlet pakkerejse inkl. fly, hotel og lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen til dit hotel eller ferielejlighed. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Campos kan du naturligvis også blot booke dt hotel igennem Hideaways. Du kan rejse i det antal du ønsker og fra alle lufthavne i Danmark og ligeså fra Hamborg lufthavn hvis du bor i den sydlige del af landet. Få aktuel information om flyselskaber og priser i søgemaskinen, her kan du også kombinere ud og hjemrejse med flere forskellige flyselskaber så du får en optimal rejse med mest tid på rejsemålet. Rejs f.eks. ud med SAS og hjem med Ryanair eller Norwegian fra Palma de Mallorca lufthavn.

Velkommen til Campos med Hideaways.

Læs mere om Campos

Seværdigheder og udflugter

Herunder har jeg beskrevet nogle få af de mange oplevelser og seværdigheder, som venter dig på en rejse til Campos. Hvis du vil læse mere om de andre seværdigheder på Mallorca, kan du besøge vores blog, hvor du finder mange spændende artikler om Campos og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Strande ved Campos

Selvom kysten ikke er inden for gåafstand, bør du huske at pakke badetøjet, hvis du rejser til Campos. Det tager således ikke mere end 10-15 minutter at køre fra Campos til en af det sydlige Mallorcas bedste strande, Es Trenc. Den flotte strand er omking 2 kilometer lang, og trods dens popularitet er det derfor selv i højsæsonen sjældent svært at finde et sted at slå sig ned for at nyde et par timer eller en hel dag i det bløde sand. 

Da der er ikke ligger noget større resort helt ned til stranden, er her heller ikke samme udbud af faciliteter og spisesteder, som man ofte finder ved andre ppulære badestrande på Mallorca. Her ligger dog en enkelt populær restaurant, som er kendt for sine fiskeretter og paella, samt nogle mindre strandbarer, chiringuitos, så du kan få en forfriskning og lette måltider i løbet af dagen. Derudover er der udlejning af liggestole og parasoller, ligesom der er livreddere og toiletter ved de mest besøgte dele af stranden. Det fristende turkisblå vand er de fleste steder lavt og derfor velegnet for børnefamilier. Strandene tiltrækker dog folk i alle aldre - heriblandt nudister.

Det lave, klare vand er godt til snorkling, men derudover er området ikke kendt for vandsport. I højsæsonen plejer man dog at kunne leje pedalbåde. Vil du ikke nøjes med at dase på stranden eller bade, kan det også anbefales at gå en tur i klitterne, eller udforske det nærliggende, fuglerige vådområde Salobrar de Campos.

Salinas d'Es Trenc

Nær Campos kan du på saltfarmen Salinas d'Es Trenc se, hvordan man på udvider salt på samme måde, som man har gjort i tusindvis af år. Det salt der udvides herfra ved at pumpe saltvand ind over de store flade bassiner, hvorefter den varme middelhavssol klarer resten, er eftertragtet i hele verden. 

Der ligger en lille café og butik, hvor du selv kan købe et salt-sourvenir med hjem efter en interessante rundvisning.

Artestruz strudsefarm

Rejser du med mindre børn, er det også oplagt at kombinere en tur til Es Ttrenc med et besøg på strudsefarmen Artestruz. Det er en både sjov og lærerig oplevelse for hele familien at komme tæt på de enorme fugle, som holdes her. På en rundvisning bliver der fortalt levende om strudsenes liv og børnene kan få lov at håndfodre vokse strudse og ae de søde kyllinger. 

Den familiedrevne farm, som åbnede i 1998, udvider jævnligt med nye tilbud. Et af de senste skud på stammen er muligheden for at grille sin egen strudsebøf, ligesom du kan købe kød med hjem eller andre strudsesouvenirs fra en lille shop.

Aktiv ferie i Campos

Mallorca er især de senere år blevet et yndet mål for motionscyklister, som her finder masser af udfordrende ruter i de bjergrige egne. Landskabet omkring lige omkring Campos er dog noget fladere og derfor velegnet til cykeludflugter for hele familien, medmindre det er midt på sommeren, hvor strandlivet nok virker mere tillokkende. 

Rejser du til Mallorca i foråret eller sensommeren, hvor de lavere temperaturer i højere grad indbyder til en aktiv ferie, kan du udover cykling også bruge dagene på golfbaner i verdensklasse. Nærmeste golfklub ligger ved nabobyen Llucmajor.

Læs mere

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Inspiration og fakta

Her får du lidt nyttig informationer om Campos, der måske kan tjene som inspiration til din ferie. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at flere oplysninger eller tips til din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om Mallorca og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Oplev det ægte Mallorca

I Campos finder du de charmerende smalle gader og gamle stenbygninger, man normalt forbinder med det traditionelle Mallorca. Byen, der blev grundlagt omkring år 1300 af Jakob 2. af Aragonien, er i dag det administrative centrum for regionen. Campos har det historiske været en by, der har levet af landbrug. Trods væksten i turismen spiller landbruget da også stadig en vigtig økonomisk rolle, hvor især mejeriindustrien de senere år har haft medvind. Du vil måske lægge mærke til en del små vindmøller i det omkringliggende landskab, som bruges i forbindelse med kunstvanding. 

Campos fremstår ved første øjekast således som en by, hvor livet går sin gang, som det altid har gjort. Campos har dog de seneste årtier oplevet en opblomstring i kulturlivet, ikke mindst takket være en stigende interesse for byen som rejsemål. Beliggenheden på den sydlige del af Mallorca gør samtidig Campos til en god base for en oplevelsesrig ferie med udflugter til nærliggende attraktioner. Inden for kort afstand har du for eksempel badestrandene Es Trenc og Sa Rapita, der med god grund regnes blandt øens bedste.

Restauranter og shopping

Udvalget af restauranter i Campos er forholdvis stort byens beskedne størrelse taget i betragtning. De fleste steder er kendt for at bruge lokale råvarer i deres køkken, hvad enten menuen byder på traditioelle mallorcinske retter eller et mere moderne fusionskøkken. Ligeledes er der spisesteder i flere prisklasser med alt fra den helt enkle tapasbar, hvor du mest møder lokale gæster, til for eksempel den mere eksklusive japanske restaurant Kairiku, hvis "tasting menu" tiltrækker besøgende fra hele øen. Vil du prøve noget lokalt, bør du smage den kyrdrede pølse Sobrassada eller Piris-osten, som byen er kendt for.

Der er ikke store forretningsomåder i byen, men du finder dog nok små købmænd og minimarkeder til at dække de fleste daglige fornødenheder i løbet af ferien. Der afholdes desuden to ugentlige markedsdage, torsdag og lørdag, hvor du kan købe friske, lokale råvarer og opleve atmosfæren på et ægte ikke-turistet landsbymarked. Vil du på en rigtig shoppetur, kan det dog anbefales at køre til nabobyen Lluchmayor, eller eventuelt ind til Mallorcas hovedstad, Palma

Transport

Campos ligger bare en halv times kørsel fra Palma Lufthavn. Der kører bus mellem lufthavnen og byen flere gange om dagen, men det er dog ikke sikkert det lige passer med din flyankomst. Alene af den grund foretrækker mange da også at leje en bil allerede i lufthavnen. Det er desuden en stor fordel at have en bil til rådighed, når du skal holde ferie i eller omkring Campos. Den offentlige transport i området lader en del tilbage at ønske, mens billeje til gengæld giver dig en høj grad af frihed til selv at sætte feriens tempo og udforske områdets seværdigheder i ro og mag.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér