Rejser til Campos

Campos er en stemningsfuld middelalderby på det sydlige Mallorca med omkring 10.200 indbygger. Byen, der er placeret knap 9 km fra kysten, er på grund af denne afstand mindre turistet end de nærliggende kystbyer og giver dig en chance for at opleve et mere autentisk mallorcinsk hverdagsliv.

Har du en bil til rådighed er nogle af den spanske middelhavsøs bedste strande kun få minutters kørsel væk. Desuden er Campos et ideel rejsemål for sig, som ikke vil bruge hele ferien på at dase i vandkanten, da du takket være byens beliggenhed lidt inde i baglandet, har mange andre interessante udflugtsmål inden for din rækkevidde. Campos egner sig således til flere forskellige rejseformer end de mere klassisike badebyer på Mallorca. Lej eller medbring for eksempel en cykel og brug Campos som udgangspunkt for en aktiv ferie med ture på de talrige ruter i nærområdet. Undervejs kan du eventuelt holde ind ved en af de lokale vingårde eller lave en afstikker ud til en af de uspolerede strande ved kysten.

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Inspiration og fakta

Her får du lidt nyttig informationer om Campos, der måske kan tjene som inspiration til din ferie. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at flere oplysninger eller tips til din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om Mallorca og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Oplev det ægte Mallorca

I Campos finder du de charmerende smalle gader og gamle stenbygninger, man normalt forbinder med det traditionelle Mallorca. Byen, der blev grundlagt omkring år 1300 af Jakob 2. af Aragonien, er i dag det administrative centrum for regionen. Campos har det historiske været en by, der har levet af landbrug. Trods væksten i turismen spiller landbruget da også stadig en vigtig økonomisk rolle, hvor især mejeriindustrien de senere år har haft medvind. Du vil måske lægge mærke til en del små vindmøller i det omkringliggende landskab, som bruges i forbindelse med kunstvanding. 

Campos fremstår ved første øjekast således som en by, hvor livet går sin gang, som det altid har gjort. Campos har dog de seneste årtier oplevet en opblomstring i kulturlivet, ikke mindst takket være en stigende interesse for byen som rejsemål. Beliggenheden på den sydlige del af Mallorca gør samtidig Campos til en god base for en oplevelsesrig ferie med udflugter til nærliggende attraktioner. Inden for kort afstand har du for eksempel badestrandene Es Trenc og Sa Rapita, der med god grund regnes blandt øens bedste.

Restauranter og shopping

Udvalget af restauranter i Campos er forholdvis stort byens beskedne størrelse taget i betragtning. De fleste steder er kendt for at bruge lokale råvarer i deres køkken, hvad enten menuen byder på traditioelle mallorcinske retter eller et mere moderne fusionskøkken. Ligeledes er der spisesteder i flere prisklasser med alt fra den helt enkle tapasbar, hvor du mest møder lokale gæster, til for eksempel den mere eksklusive japanske restaurant Kairiku, hvis "tasting menu" tiltrækker besøgende fra hele øen. Vil du prøve noget lokalt, bør du smage den kyrdrede pølse Sobrassada eller Piris-osten, som byen er kendt for.

Der er ikke store forretningsomåder i byen, men du finder dog nok små købmænd og minimarkeder til at dække de fleste daglige fornødenheder i løbet af ferien. Der afholdes desuden to ugentlige markedsdage, torsdag og lørdag, hvor du kan købe friske, lokale råvarer og opleve atmosfæren på et ægte ikke-turistet landsbymarked. Vil du på en rigtig shoppetur, kan det dog anbefales at køre til nabobyen Lluchmayor, eller eventuelt ind til Mallorcas hovedstad, Palma

Transport

Campos ligger bare en halv times kørsel fra Palma Lufthavn. Der kører bus mellem lufthavnen og byen flere gange om dagen, men det er dog ikke sikkert det lige passer med din flyankomst. Alene af den grund foretrækker mange da også at leje en bil allerede i lufthavnen. Det er desuden en stor fordel at have en bil til rådighed, når du skal holde ferie i eller omkring Campos. Den offentlige transport i området lader en del tilbage at ønske, mens billeje til gengæld giver dig en høj grad af frihed til selv at sætte feriens tempo og udforske områdets seværdigheder i ro og mag.

Populært på Mallorca

Fontsanta Hotel Thermal Spa & Wellness
Spanien, Mallorca, Campos
  • Nærmeste lufthavn: 42 km
  • Afstand til havet: ca. 3 km
  • Pool
Hotel Mirabó de Valldemossa
Spanien, Mallorca, Valldemossa
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Afstand til havet: ca. 5 km
  • Pool
Favorit
Hotel Bella Colina
Spanien, Mallorca, Paguera
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér