Jeg befinder mig i hjertet af Mallorca mellem byerne Porreres, Villa Franca og Felantix hvor jeg skal besøge Finca Son Roig. Fincaen er endnu et hideaway med et stort H, og kan bedst beskrives som et mindre hotel eller bed & breakfast, med et lille strejf af luksus. Velkommen til hotel Finca Son Roig på Mallorca med Hideaways.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

Fincaen er en en gammel familieejet gård, som er blevet istandsat og omdannet til hotel i hovedbygningen og ferieboliger i de gamle lader og stalde. Gæstfriheden er uovertruffen og stedets forvaltere Gabriela og hendes mand Bruno, vil gøre alt for, at du føler dig som en del af familien, uden at du dog behøver at deltage i de daglige pligter som madlavning, rengøring etc., det ordner de alt sammen for dig, så du kan læne dig tilbage og nyde din ferie.

Son Roig er ejet af Coldola familien, der tilføldigvis også ejer hotelkæden Valentin Hotels, som har flere hoteller på Mallorca, Menorca og i Cancun i Mexico. Dette lille sted er dog familiens egen lille perle, og det ligner bestemt ikke nogen af de andre hoteller og ferieboliger i familiens portefølje, men professionalismen i den daglige drift, vidner om, at vi har at gøre med en familie, der ved noget om at drive hoteller – for serviceniveauet er virkelig helt i top.

Mit førstehåndsindtryk

Dette er et hideaway, der med det samme sætter alle mine sanser i gang, især når jeg får øje på den ferskenfarvede hovedbygning, som er omgivet af blomstrende appelsin- og citrontræer. Det lidt eksklusive ved hotellet træder tydeligt frem, mens jeg nærmer mig hovedindgangen, og mine forventninger til huset stiger i takt med mine skridt mod døren.

Indenfor bliver jeg bekræftet i min formodning om, at det gennemførte ydre går igen indvendigt. Den store hall i Finca Son Roig er næsten en kongefamilie værdig, men også kun næsten, for mig bekendt har den spanske kongefamilie en sommerresidens på Mallorca, som får Finca Son Roig til at ligne en portnerbolig. Én ting er dog sikker, jeg føler mig i hver fald en lille smule kongelig.

Jeg står bare, og dvæler lidt ved synet, mens jeg ser mig omkring i den imponerende hall med de store hvælvede buer af sten og det høje loft. Gabriela ser, at jeg er ankommet, og skynder sig at byde mig velkommen, samtidig med at hun og undskylder for det rod, der er i hall'en.

Hvilket rod tænker jeg? Alting står perfekt, der er dejligt rent, og jeg må med det samme spørge Gabriela, hvad hun mener med ”rodet”? Hotellet er lige ved at blive gjort klar til sæsonåbning, forklarer hun, og jeg forsikrer hende om, at hvis hun kalder det, som jeg står og ser på ”rodet”, så skulle hun da lige komme hjem til mig en dag, hvor ungerne og jeg har hygget og leget inde i stuen.

En betagende restaurant

Efter at Gabriela har vist mig de lækre værelser, viser det sig, at hun har gemt det bedste til sidst - den hyggelige restaurant i kælderen går rent ind hos mig, og bare gåturen fra den store hall og ned i kælderen er en fryd. En flot stentrappe fører os til restauranten, hvor nydelige store borde med rustikke træstole står og venter på gæsterne. Her hviler en dejlig intim, eventyrlig stemning, som jeg er sikker på, at enhver gæst, der har spist et måltid her, vil huske. Er der noget jeg skal fremhæve ved Son Roig, er det restauranten. De har formået at få den mest romantiske stemning frem i den tidligere vinkælder, hvor både morgenmad, middagsmad og aftensmad serveres. De autentiske og lækre middelhavsretter tilberedes i øvrigt af Gabrielas mand Bruno, som er kok.

Bruno er i øvrigt meget opmærksom på gæsternes ønsker og præferencer, og sørger for, at du som gæst ikke mangler noget som helst, når det gælder mad og drikke. De fleste råvarer finder Bruno i husets egen have, hvilket for mig er et ekstra plus, jeg kan godt lide, når råvarerne er lokale og i orden. Frokosten og aftensmaden kan vælges fra en a la carte menu, men der er også mulighed for at bestille halvpension til ca. 30 EUR pr person om dagen. Morgenmaden består af en udsøgt buffet, der selvfølgelig er inkluderet i prisen, når du booker din rejse hos os. Både morgenmad og frokost serveres i øvrigt ofte på den dejlige terrasse, som ligger i forlængelse af vinkælderen med en pragtfuld udsigt over haven, som igen er plantet til med frugttræer.

Aktiviteter

Det er sjældent jeg ikke vil forlade et hotel for at komme udenfor, særlig hvis jeg er på solferie på Mallorca, men her skal jeg kæmpe lidt med mig selv, da jeg skal ud i haven. Jeg må dog indrømme, at jeg hurtigt glemmer alt om hotellets værelser, den store hall og restauranten, da jeg kommer udenfor. For også her emmer det af en intim og betagende stemning, som straks opsluger mig.

Swimmingpoolen med den rummelige terrasse og indbydende liggestole af træ samt de tilhørende borde, er det perfekte sted at bare ligge og dase sent på eftermiddagen – Jeg får lyst til at slå mig ned og bare glemme, at jeg er her for at se, om vi skal have hotellet med i vores Mallorcaprogram, for den beslutning har jeg truffet, allerede inden jeg kom ud i haven. Citron-og appelsintræerne der omkranser poolområdet, giver det hele prikken over i’et og jeg drømmer om bare at sætte mig ned og nyde øjeblikket.

Det får jeg dog ikke lov til, for jeg skal over til de gamle lader og stalde, som i dag huser moderne ferielejligheder og et lille SPA. Det er her de store familieværelser findes. Gabriela hvisker lidt forlegent at familier med børn tit får værelserne ned til swimmingpoolen, så de ikke ”forstyrrer” de andre gæster der ønsker lidt mere ro.

Godt at vide om Finca Son Roig

Finca Son Roig er et af de små hoteller, som jeg oftest anbefaler til par, og familier, der søger en feriebolig, hvor der også er lidt fred og ro. Der er ikke længere til stranden, end at du kan klare det på ca. 30 minutter i bil, for du kommer nemt til Porto Cristo eller Cala Dór, der i øvrigt begge er meget børnevenlige strande. I Porto Cristo kan du også besøge de berømte dragegrotter, der altid er et hit hos børnene.

Da hotellet ligger midt på Mallorca er det oplagt og nemt at udforske hele øen. Ind til byen Porreres er der kun omtrent 5 km, og den lille hyggelige by, som har ca. 5000 indbyggere, er bestemt et besøg værd. Porreres er faktisk en kulturel by, hvor du kan se kunstværker af blandt andet Salvador Dali i byens rådhus, som også fungerer som et lille moderne kunstgalleri. Tager du lidt udenfor Porreres, finder du et enkelt men meget smukt kapel, Santuari de Monti-Sion, hvor der også er en fantastisk udsigt over sletterne og de nærliggende kyster.

Derfor kommer vi  gerne igen

Son Roig har virkelig fanget min interesse, og jeg kommer absolut igen. Det kan være både sammen med mine børn (måske skal de være lidt ældre), med venner eller kæresten. Omgivelserne, værelserne, servicen og ikke mindst den ubeskrivelige atmosfære du møder, når du træder ind i på Finca Son Roig, er nok for mig. Sjældent har jeg været et sted der har betaget mig så meget. Naturen er vidunderlig med haven og swimmingpoolen som det absolutte midtpunkt, for den tid jeg i dagtimerne ville bruge på Son Roig. Der er selvfølgelig også restauranten, som med sin charme og atmosfære vil fortrylle dig både morgen middag og aften.

Det skal heller ikke glemmes, at beliggenheden midt på øen gør, at Mallorca ligger for dine fødder, med strandene, bjergene, de små byer på vestkysten og ikke mindst Palma inden for en meget overskuelig rækkevidde. Et par dagsudflugter til både Palma samt Sollér og Deia på vestkysten må du efter min mening ikke snyde dig selv for. Bjerglandskaberne på vestkysten og de velbevarede små byer er noget af det smukkeste på Mallorca, hvis du spørger mig.

Rejser til hotel Son Roig

Du finder pakkerejser hvor der indgår flyrejse, ophold på hotel Son Roig og lejebil. Hvis du selv vil arrangere transporten på din rejse til Mallorca kan du også bestille ophold uden flyrejse og lejebil.

Se priser på rejser til Mallorca med ophold på hotel Son Roig i nedenstående oversigt eller læs mere om andre rejser til Spanien

Finder du ikke en rejse der opfylder dine ønsker laver vi gerne et uforpligtende tilbud på en skræddersyet rejse.

Læs mere om Finca Son Roig

Officiel kategori

Hideaways' kategori

121 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Porreres – 6 km
 • Nærmeste strand – 27 km
 • Charmerende Palma – 44 km
 • Kunstnerbyen Deia – 68 km
 • Valldemossa – 58 km
 • Pittoreske Puerto de Pollenca – 64 km
 • Smukke, smukke Cap de Formentor – 83 km
 • Stranden ved Torrent de Pareis – 68 km
 • Jetset-byen Puerto Andratx- 75 km
 • Palma lufthavn – 41 km
 • Perlebyen Manacor – 20,5 km
 • Sko og lædervarer i Inca – 35,4 km
 • Dragegrotterne, Cuevas del Drach – 34,6 km
 • Vandlandet El Arenal Aquapark – 33 km
 • Palma Aquarium – 35,9 km
 • Glaspusteriet Vidrios Gordiola – 21,4 km

 

 

Værelser

Jeg er heldig, for jeg får mulighed for at se næsten alle 12 værelser. Gabriela viser med stolthed alle sammen frem – meget forståeligt da de scorer topkarakterer hos mig. Det gør de fordi det er lykkedes dem at bevare den autentiske charme i huset, samtidig med at det ikke er blevet sparet på noget som helst. Værelserne er indrettet i en klassisk og eksklusiv stil, og jeg føler mig hjemme blandt de traditionelle spanske antikvitetsmøbler, som er nænsomt blandet med mere moderne møbler.

Bestiller du et af værelserne med balkon eller terrasse vil du bestemt ikke fortryde det, da de er enorme og har en dejlig udsigt over den flotte swimmingpool, haven og i horisonten bjergene og frugtmarker, så langt øjet rækker. Et glas koldt hvidvin og en solnedgang kunne jeg i hvert fald sagtens sidde her og nyde en aften, mens jeg funderer over, hvilke oplevelser Mallorca skal byde på i morgen.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Finca Son Roig:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Camí sa Torre s/n
07260 Porreres

Koordinater

Latitude: 39.5274
Longitude: 3.0697

Finca Son Roig er ikke tilgængelig i øjeblikket

Finca Son Roig er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Spanien, Mallorca
 • Nærmeste lufthavn: 51 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Mallorca
 • Nærmeste lufthavn: 28 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Mallorca
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi