Rejser til Fornalutx

Fornalutx ligger midt i Serra de Tramuntana bjergkæden på Mallorca med udsigt over Sóller-dalen. Den lille bjerglandsby hører med sine traditionelle stenhuse med røde tegltag omgivet af citruslunde til blandt de mest charmerende på Mallorca. Til trods for at en del udlændinge de senere år er blevet så betaget af byen, at de har valgt at slå sig ned her permanent, bor her blot nogle få hundrede mennesker. Den oprindelige landbystemning, hvor det næsten kan føles som om tiden har stået stille, er derfor intakt.

Byen er ikke ret stor, men det kan alligevel nemt tage lidt tid at gå en tur rundt i de smalle gader. Du vil nemlig konstant stoppe op for at beundre de gamle bygninger eller udsigten - og måske også for at få pusten. Beliggenheden på en bakkeskråning betyder nemlig, at her er en del stejle gader. 

Velkommen til Spanien med Hideaways, vi er specialister i rejser til Fornalutz og andre rejsemål på Mallorca hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Du kan bestille din rejse til Fornalutx som en samlet pakke inkl. fly, hotel og evt. lejebil eller transfer, eller du kan vælge kun at booke et hotelophold hvis du selv vil arrangere rejsen til Mallorca.

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Inspiration og fakta

Da maurerne havde herredømmet over Mallorca blev Fornalutx udgjort af blot én gård. Det var først efter den catalanske tilbageerobring af øen i det 13. århundrede, at en egentlig landsby opstod her. Væksten har dog været langsom de efterfølgende århundreder, og selv med tilflytningen af udlændinge i nyere tid er indbyggertallet stadig blot på omkring 500. Både nye og gamle beboere gør samtidig meget ud af, at byen trods turismen ikke skal forandre sig for meget. Du vil derfor stadig møde brostensbelagte, smalle gader og originale facader. Fornalutx er da også flere gange de senere år blevet kåret til en af Mallorcas smukkeste og bedst bevarede landsbyer. Blandt de mest kendte historiske bygninger i byen er den gotiske kirke, som blev bygget i 1639. 

Restauranter og butikker

Trods byens beskedne størrelse er der en halv snes caféer og restauranter i Fornalutx, hvor du kan få traditionel mallorcinsk mad, mens du nyder udsigten over det smukke landskab. Der er naturligvis god mulighed for at få lokal vin til maden. Rejser du med børn, eller har du blot lyst til en lækker pizza, kan Calzone Pizzeria anbefales. De laver desuden en dejlig friskpresset juice, som kan nydes mens man sidder og følger livet på hovedgaden.

Det siger næsten sig selv, at Fornalutx ikke er et sted, man rejser til for nattelivets skyld. Udover restaurantlivet er aftenerne her således fredelige. I starten af september afholdes dog den årlige byfest, hvor der blandt er et marked med kunsthåndværk og aktiviteter for børn. Den sidste aften er der musik og fyrværkeri. 

Der er et minimarked i byen, hvor du kan få de fleste daglige fornødenheder, men skal der handles ind til flere dages selvforplejning, vil de fleste nok foretrække at handle i en af nabobyerne. Der er ligeledes kun nogle enkelte småbutikker, der mest henvender sig til turister med tøj, smukker og kunst. Det tager dog kun 10-15 minutter at køre ned til Soller, hvor udvalget af butikker og supermarkeder er større.  

Transport

Åbningen af tunnelen til Soller i 1997 gjorde det lettere at køre til Fornalutx, som ligger lidt afsides. Det tager derfor nu blot knap 45 minutter at køre til Fornalutx fra lufthavnen i bil. Der er i skrivende stund ingen direkte busforbindelser, men skifter du først inde i Palma by på Plaça d'Espanya og siden i Soller, er det dog muligt at nå frem med bus. 

Det er dog ikke kun, når du skal videre fra lufthavnen til Fornalutx, at det er nemmere og hurtigere med bil. Det kan også anbefales at have en lejebil til rådighed resten af ferien. Den giver dig langt større frihed til at udforske øens seværdigheder og muligheden for at være mere spontan uden at skulle tænke på køreplaner.  

Populært på Mallorca

Spanien, Mallorca, Manacor
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 12 km
  • Pool
Spanien, Mallorca, Cala D'Or
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool
Spanien, Mallorca, Pollensa
  • Nærmeste lufthavn: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér