Rejser til Llucmajor

Med sin beliggenhed lidt inde i landet på Mallorcas sydøstlige del er Llucmajor perfekt til at danne ramme om en oplevelsesrig ferie med aktive oplevelser i det cykelvenlige landskab, udflugter til kulturhistoriske seværdigheder og ikke mindst afslapning på de nærliggende strande. Hvad enten du er på cykel eller i bil, kan du sålees glæde dig til at udforske de utallige små perler i form af byer og bugter langs kysten, når du har din base i Llucmajor. Ude ved kysten finder du talrige familievenlige badestrande, som ligger bare et kvarters kørsel fra det centrale Llucmajor.

Llucmajor ligger ikke langt fra nogle af det sydlige Mallorcas mest populære badebyer, men er takket være sin lidt tilbagtrukne placering stadig befriende uturistet. Du kan derfor her opleve et mere autentisk Mallorca, samtidig med at du har et væld af aktivitetsmuligheder inden for kort rækkevidde. Udnyt for eksempel at du bor i et område med en tusindårig tradition for vindyrkning til at tage på vingårdsbesøg med prøvesmagninger og guidede rundvisninger. 

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Inspiration og fakta

Det tager kun omkring 20 minutter at køre fra lufthavnen til Llucmajor, men alligevel har byen indtil fornylig været et ret overset rejsemål på Mallorca. I de senere år er flere landejendomme omkring byen dog blevet forvandlet til attrraktive ferieboliger, som sammen med det lokale liv i byen gør Llucmajor til en god base for en ferie på det sydlige Mallorca.

Llucmajor er med omkring 9.300 indbyggere ikke nogen stor by, men til gengæld er den hovedby i Mallorcas geografisk største kommune af samme navn. Kommunen, som mod syd og vest strækker sig helt ud til havet, inkluderer flere populære ferieområder og strande - heriblandt Es Trenc der ofte kaldes for den bedste strand på sydlige del af middelhavsøen takket være dens hvide sand, krystalklare vand og uspolerede omgivelser. Denne og adskillige andre gode, familievenlige badestrande er inden for din rækkevidde, når du holder ferie i Llucmajor.

Det er dog ikke kun som udgangspunkt for en badeferie, at Llucmajor er interessant. Da byen ikke oprindeligt er etableret som en ferieby og stadig hovedsageligt bebos af mallorcinere, er her liv året rundt. Derfor er det også oplagt at rejse hertil på andre tider af året og udnytte Llucmajors gode beliggenhed i forhold til resten af øens seværdigheder.

Som mange andre byer på Mallorca, har Llucmajor en lang historie. Det var således under maurernes herredømme, at de første gårde blev bygget i området. Først efter den kristne tilbageerobring under ledelse Kong Jaume I af Aragonien blev Llucmajor til en egentlig landsby. Historisk er Llucmajor mest kendt som stedet, hvor Peter 4. af Aragonien i et stort slag i 1349 nedkæmpede Jakob 3. af Mallorca og dermed gjorde en ende på Mallorcas korte periode som uafhængigt kongerige. Nu til dags spiller turisme en stigende betydning for byens økonomi, men her er også andre erhverv. Llucmajor var i mange år kendt for skoproduktion, som dog efterhånden er meget begrænset.  

Restauranter og butikker

At Llucmajor trods en stigende turisme stadig er en "lokal" by, kommer blandt andet til udtryk ved, at de fleste af byens restauranter har menukort, der primært byder på traditionelle spanske retter. Du vil derfor få rig mulighed for at fordybe dig i det bedste, som det mallorcinske køkken har at byde på med tapas, jamón, paella og lækre fiskeretter. Du kan også trygt bestille nogle af de lokale vine på menuen. Dette er således et område med stolte traditioner for vindyrning, der i princippet kan spores helt tilbage til romertiden.

Udover et godt udvalg af spisesteder, som specialiserer sig i det traditionelle spanske køkken, finder du både mere eksklusive restauranter og fastfood-steder. Så hvad enten det er en romantisk parmiddag i kulinarisk særklasse eller en afslappet aften med hele familien over en pizza, kan du få det i og omkring Llucmajor.

Du behøver heller ikke forlade byen for at handle ind, men forretningslivet kan trods alt ikke konkurrere med det, du finder en kort køretur væk i Palma. Har du lyst til at shoppe mere end de almindelige fornødenheder, kan det da også anbefales at tage en tur ind til Mallorcas hovedstad. Her er desuden adskillige andre attraktioner, som det er værd at bruge en dag eller to på. Du bør dog også opleve de markedsdagene i Llucmajor, som foregår på Placa d'Espanya onsdag, fredag og søndag morgen. Her sælges diverse lokalt producerede varer.

Transport

Det er nemt at finde vej til Llucmajor fra Palma Lufthavn. Der er motorvej det meste af vejen hertil, så under normale trafikforhold tager det blot en 20 minutters tid i bil.

Der er i skrivende stund en direkte busforbindelse et par gange dagligt fra lufthavnen til Llucmajor. Misser du denne kan du alternativt tage en bus ind til selve Palma by og her skifte til en af busserne med forbindelse videre sydpå til blandt andet Llucmajor. Det er disse lokalbusser, som du også kan bruge i løbet af ferie til for eksempel at besøge de andre byer på den sydlige del af Mallorca. 

Vil du bruge Llucmajor som et udgangspunkt for udflugter til resten af øens mange attraktioner og seværdigheder, er det i de fleste tilfælde dog bedst at leje en bil. Så slipper du får at være afhængig af køreplaner og kan lettere nå frem til steder lidt væk fra alfarvej. I de fleste tilfælde er det mest praktiske at bestille billeje med afhentning i Palma Lufthavn, hvor der er et godt udvalg af udlejere.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér