Rejser til Manacor

Mallorcas næststørste by hører ikke til blandt øens mest kendte rejsemål, men kan være en god base, hvis du vil bo tæt ved nogle af den bedste badestrande og seværdigheder. Manacor ligger for eksempel med den lille idylliske fiskerby Porto Cristo og det populære resort Cala Millor inden for kort rækkevidde. Samtidig kan du i Manacor opleve et mere autentisk mallorcinsk hverdagsliv med ugentlige markeder og talrige traditionsrige festivaler i løbet af året.

Blandt besøgende er Manacor især kendt for perlefabrikken Majorica og for at være Rafael Nadals fødeby. Tennisstjernen kommer her stadig for at slappe af med familien, når der ikke er turneringer i kalenderen. Selvom Manacor i dag mest fremtræder som en moderne by og områdets kommercielle centrum, har den en historie, som strækker sig længere tilbage end de fleste af øens byer. Byens kirke Esglesia dels Delors de Nostra Senyora er således bygget på stedet, hvor der tidligere lå en moské. Går du en tur i den gamle bymidte, som nemt udforskes til fods, kan du desuden se flere flotte palæer fra 16-1800 tallet.

Selvom Manacor ikke er en typisk turistby, er den med omkring 25.000 indbyggere af en størrelse, som betyder, at du her finder talrige restauranter og et rigt forretningsliv. Du har derfor alt, hvad du behøver i løbet af ferien, inden for kort rækkevidde.

Velkommen til Spanien med Hideaways, vi er specialister i rejser til Manacor og andre rejsemål på Mallorca hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

Læs mere om Manacor

Seværdigheder og udflugter

Herunder har jeg beskrevet nogle få af de seværdigheder og oplevelser, der er i og omkring Manacor. Ønsker du flere tips til din ferie på Mallorca, vil jeg anbefale dig at lægge vejen forbi vores blog. Her finder du mange inspirerende artikler om Mallorca og vores mange andre rejsemål. God rejse!

Coves del Drac

Holder du ferie i Manacor, bor du bare 20 minutters kørsel fra en af Mallorcas mest populære naturseværdigheder: Dragegrotterne ved Porto Cristo. Du kan besøge drypstensgrotterne Coves del Drac på en guidet rundtur, hvor du blandt andet ser Europas største underjordiske sø, Lago Martel. Den klassiske koncert, som fremføres fra både ude i søen, er en enestående oplevelser. Det er dog mindst lige så fascinerende for både voksne og børn at udforske den eventyragtige verden af drypsten, der vokser ned fra grotternes loft og op fra gulvet. 

Perlefabrikken Majorica

I 1890 opfandt perlefabrikanten Majorica en metode til at fremstille kunstige perler, som kvalitetsmæssigt er noget nær identiske med de naturskabte. På en informativ guidet rundvisning på fabrikken kan du blive klogere på fremstillingen af de værdifulde perler, som sælges over hele verden. Efter rundvisningen, der også inkluderer et stort showroom med de færdige perler i alle størrelser og smykker, kan du slutte af i fabriksbutikken. Perlerne er ikke ligefrem billige, men dog billigere end i smykkebutikkerne i for eksempel Palma.

Mallorcas eneste Via Verde

Manacor ligger godt placeret for dig, som ønsker at holde en aktiv ferie på Mallorca. Der er blandt andet talrige cykelruter i området, som har noget for alle niveauer. Blandt disse er de Baleariske Øers eneste Via Verde, en jernbanesti mellem Manacor og Artà mod nordøst. Den 29 kilometer lange strækning, som indtil 1977 blev brugt af jernbanen, er især velegnet til cykelture med familien. Jernbanestien har således ingen kraftigt stigninger og byder på mange flotte landskaber undervejs. Der er desuden mulighed for at lave afstikkere undervejs, hvis du får lyst til en forfriskning. Stien benyttes også af kondiløbere og hesteryttere. 

Læs mere

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér