Rejser til Porto Cristo

Kører du stik vestpå fra Palma, rammer du efter en times tid Porto Cristo. Livet i den lille by på Mallorcas østkyst er koncentreret omkring naturhavnen, der er en af de største på østkysten. Her har mange fiskere i tidens løb fundet ly, men i dag er det nu mere lystbåde som ligger og vugger i den aflange havn. Derudover har den fine, børnevenlige sandstrand naturligvis en stærk tiltrækningskraft på de fleste, som rejser til Porto Cristo på ferie. Den betragtes med rette som en af de bedste bystrande på Mallorca.

Porto Cristo har derudover alt det, du kan ønske dig, når du holder ferie på Mallorca. Byen har således et godt udvalg af restauranter, barer samt supermarkeder, hvor du kan få de fleste daglige fornødenheder. Den større by Manacor med endnu bedre shoppingmuligheder er desuden inden for kort rækkevidde. Porto Cristo er kendt som et af de mere fredelige rejsemål i dette område, der ellers også inkluderer det ret livlige Cala Milor, som kun er 10 minutters kørsel væk. Når aftenmørket har sænket sig over Porto Cristo og dagsturisterne er draget videre, er der således normalt ganske fredeligt. Ideelt for dig som heller vil nyde de lune aftener med spadserture langs vandet og hyggelige middage end blandt feststemte unge på pulserende diskoteker. Der er dog ikke mere stille end at du sagtens kan finde et sted at slutte dagen med en køling øl eller drink. Men decideret natteliv er der ikke meget af. Det er da også hovedsageligt par og familier, som rejser hertil på ferien. En ferie i Porto Cristo kan dog sagtens byde på masser af oplevelser, hvis du ikke blot vil dase på stranden alle dagene.

For det første har du flere spændende seværdigheder inden for kort rækkevidde, hvor især grotterne 'Cuevas del Drach' lige uden for byen er berømte. Her kan du blandt andet se en af Europas største undergrundssøer. For det andet er Porto Cristo godt forbundet med resten af øen. Hvis du lejer en bil,  kan du for eksempel nemt nå omkring til adskillige golfbaner i regionen eller andre flotte strande, såsom den idylliske Cala Varques omkring 10 kilometer syd for Porto Cristo.

Velkommen til Mallorca med Hideaways, vi er specialister i rejser til Porto Cristo og andre rejsemål på øen hvor du bor på håndplukkede hoteller med gode anmeldelser. Bestil din rejse som en samlet pakekrejse inkl. hotelophold, flyreje og lejebil eller en transfer (transport tur/retur fra Palma de mallorca lufthavn). Du finder aktuel information om alle rejser til Porto Cristo i søgemaskinen, og her kan du naturligvis også blot booke dit hotel hvis du selv vil arrangere rejsen til Spanien.

 

Læs mere om Porto Cristo

Seværdigheder og udflugter

Herunder har jeg beskrevet nogle få af de mange oplevelser og seværdigheder, som venter dig på en rejse til Porto Cristo. Hvis du vil læse mere om andre seværdigheder på Mallorca, anbefaler jeg dig at besøge vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om den populære spanske ferieø og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Dragegrotterne

Den mest kendte seværdighed ved Porto Cristo er uden tvivl Cuevas del Drach, Dragegrotterne, der blandt andet rummer Europas største underjordiske sø, Lago Martel. Grotterne, som ligger i gåafstand fra byen, må regnes blandt Mallorcas mest spektakulære seværdigheder og er en fascinerende oplevelse for både voksne og børn.

Gotterne, der først blev grundigt udforsket af franskmanden Edouard Martel i 1896, består af fire indbyrdes forbundre grotter, som er skabt af havet. Fra loftet hænger flot oplyste drypsten, som stadig vokser år for år. Det er dog den underjordiske sø, opkaldt efter Edouard Martel, der er højdepunktet på den guidede tur, der fører dig omkring 25 meter ned under jorden. Hernede venter en smuk oplevelse i form af en kort Chopin-koncert fremført fra både ude i søen. Akustikken og stemningen når lyset slukkes er enestående. Herefter er det mulligt at tage en kort sejltur på søen. Afsæt omkring halvanden time til besøget.

Cuevas del Drach er en af de mest kendte seværdigheder på Mallorca, så i feriehøjsæsonen er her ret mange besøgende. Det kan derfor anbefales at tage med på den første rundvisning kl. 10 eller en af dagens sidste (kl. 16 og 17). Der er desuden mulighed for at bestille billet på forhånd for at undgå kø. Der er omkring 20 grader i grotten.

Can Lis

Er du interesseret i arkitktur, kan du blot en god halv times kørsel syd for Porto Cristo se et feriehus, Can Lis, der er bygget i 1972 af den berømte danske arkitekt Jørn Utzon som en nyfortolkning af den mallorcinske byggeskik.

Huset, som ligger på Avinguda Jørn Utzon helt ud til klippekanten med en storslået udsigt over havet, er ikke almindeligvis åbent for offentligheden, men Utzon Fonden afholder dog gratis åbent hus arrangementer for et begrænset antal personer mellem juli og september. Resten af året er huset reserveret til længere arbejdsophold for arkitekter og kunstnere.

Aktiv ferie i Porto Cristo

Holder du af aktive ferier eller har du bare brug for at brænde lidt energi af efter nogle gode restaurantbesøg, er der rig mulighed for det ved Porto Cristo. Du har for eksempel adskillige golfbaner at vælge mellem i nærområdet, heriblandt baner som har indgået på PGA-touren. Ligeledes er det oplagt at benytte muligheden for at leje en cykel eller tage med på en ridetur i lokalområdet. Mallorcas østlige kyst er desuden kendt som et yndet mål for dykkere, der her kan udforske spændende undersøiske klippe og grotteformationer. 

Foretrækker du at blive oven vande er der også gode muligheder for at tage på bådudflugter fra Porto Cristo ud langs kysten. Her vil der typisk undervejs være mulighed for en dukkert ved idylliske strande og snorkling.

Læs mere

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Information og fakta

Her får du lidt nyttig informationer om Porto Cristo, der måske kan tjene som inspiration til din ferie. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde flere oplysninger eller tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om Mallorca og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

En fredelig fiskerby

Porto Cristo, der ligger på Mallorcas østkyst omtrent 65 kilometer stik øst for Palma, er en tidligere fiskerby. Den gamle, naturlige havn benyttes stadig af små, farverige fiskerbåde, men de har nu til dags også fået selskab af luksuriøse lystbåde. Selvom turismen således nu spiller en afgørende rolle for byens økonomi, er det dog ikke udelukkende en ferieby. Netop derfor kan du i Porto Cristo stadig fornemme stemningen af den oprindelige fiskerby, hvor man har formået at blandt nyt og gammelt på en smagfuld måde. 

Der ligger andre større mere turistede feriebyer på østkysten som for eksempel Cala Millor, der, selvom Porto Cristo har en længere historie som feriemål, er blevet mere kendte. Porto Cristo er til gengæld takket være sin mere tilbagelænede og fredelige atmosfære et godt mål for en ferie med familien eller for par, der heller vil bruge aftenerne på gode restauranter fremfor pulserende diskoteker. 

Porto Cristo, der har omkring 8.000 faste indbyggere, fik eftersigende sit navn i 1260, hvor Mallorca var blevet tilbagerobret af de kristne. Sagnet lyder, at man i en strandet fiskerbåd ved byen fandt et stort krusifiks og derfor lå det ligefor at navngive byen "Kristus' havn", Porto Cristo. Der er dog også en anden historie, som siger, at navnet "Porto Cristo" blev valgt efter at en okse, der transportede en figur af Kristus, pludselig nægtede at gå længere netop her. Mens man måske kan stille spørgsmålstegn ved den historiske forklaring på, hvordan byen fik sit navn, er det et historisk faktum, at Porto Cristo var den eneste del af Mallorca, som blev involveret i den spanske borgerkrig. Havnebyen blev således kortvarigt besat af de republikanske styrker i 1936. De nåede dog ikke ret meget længere ind på øen, før de blev drevet tilbage af Francos nationalister.

Strandene ved Porto Cristo

Byens egen strand, Playa de Porto Cristo, som er godt 200 meter lang, har fint lyst sand. Stranden ligger desuden godt beskyttet og bølgerne er derfor normalt ganske små. Stranden er af samme grund velegnet til børnefamilier. Det er muligt at leje liggestole og parasoller, men til gengæld er udvalget af vandsportsaktiviteter normalt begrænset til pedalbåde. Er du på udkig efter en afslappende dag ved vandet med familien er den lille strand dog perfekt. Desuden har I flere spisesteder inden for ganske kort gåafstand, hvis der er behov for en forfriskning eller noget at spise i løbet af dagen.

Trænger du til lidt strand-variation i løbet af ferien, finder du adskillige dejlige badestrande inden for 10-20 minutters kørsel af Porto Cristo -  både mod nord og syd. Det kan desuden altid betale sig at tage badetøjet med, hvis du tager på dagsudflugter. Ude langs Mallorcas kyst er der sjældent langt til nærmeste badestrand.

Restauranter og shopping

Det er ikke kun de smukke omgivelser, som gør Porto Cristo til et yndet rejsemål for livsnydere. Mange kommer her også for de kulinariske oplevelser. Især nede i de smalle gader omkring havnen finder du således et væld af restauranter og caféer. Her finder du mange steder, der har specialiseret sig i retterne fra det klassiske middelhavskøkken med vægt på friske fisk og skaldyr. Udvalget er dog bredt, så har du en dag mere lyst til en pizza, sushi eller en hurtig burger, er det også en mulighed. Det er desuden populært blandt både lokale og besøgende at starte aftenen med et udvalg af de berømte spanske tapas. De serveres traditionelt som en slags forret, men hvis du vil, kan du godt lave et helt måltid ud af dem.

Er udvalget af spisesteder mod forventning ikke stort nok for dig, eller får du lyst til et mere aktivt natteliv, er der ikke mere end 10 minutters kørsel mod nord til den større badeby Cala Millor. Du kan eventuelt også køre lidt ind i landet for at udforske spisesteder og natteliv i Manacor, der er centrum for øens perleindustri. Denne by er i øvrigt også kendt for at være Rafael Nadals hjemby. Det er ligeledes oplagt at tage en tur til Manacor, hvis du vil shoppe - for eksempel perler fra Majorica-fabriksbutikken. Selvom der i Porto Cristo er en overvægt af souvenirbutikker, er der dog samtidig nok supermarkeder til, at du kan få alt det, du kan få brug for af daglige fornødenheder i løbet af ferien. Er du for alvor i shoppe-humør, kan du desuden kører til hovedstaden Palma på omkring 1 time og et kvarter.

Transport

Det tager omkring en time at køre i bil fra Palma de Mallorca Lufthavn til Porto Cristo. Der er flere daglige busforbindelser mellem Palma og Porto Cristo, ligesom du kan tage en lokalbus mod for eksempel Alcudia og Cala Millor. Nogle busser kører dog kun få gange dagligt, og det er derfor en fordel at have en bil til rådighed i stedet.

Billeje på Mallorca gør det ikke blot nemmere for dig at komme frem og tilbage til lufthavnen, men giver dig også langt større frihed til at tage på udflugter i løbet af ferien til nogle af de mange spændende seværdigheder og attraktioner rundt om på middelhavsøen. Trods lejlighedsvise udfordringer med at finde parkering ved de mest populære strande og seværdigheder, samt en del bjergkørsel ad smalle, snørklede veje, er det generelt nemt at komme omkring i bil på Mallorca. Der er desuden gode motorveje over de centrale dele af øen, som gør, at du har det meste inden for din rækkevidde, hvis du vil tage på en dagsudflugt fra Porto Cristo.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér