Rejsetilbud til Mallorca

Mallorca - den ø bliver man bare aldrig træt af at besøge, og hos Hideawyas finder du altid mange gode rejsetilbud til Mallorca. Du kan vælge en pakkerejse inkl. fly, hotel og lejebil, eller blot bestille et billigt hotel eller feriebolig, hvis du selv vil arrangere transporten til Mallorca.

Se udvalgte rejser i nedenstående oversigt eller alle rejsetilbud hos Hideaways.

Hvorfor rejse til Mallorca

Mange er de folkeslag, der gennem tiden har været på Mallorca. Fønikere og grækere har været på øen for 3000 år siden, senere besatte romerne øen og senere igen, i den arabiske epoke, maurerne. Alle disse folkeslag er naturligvis ankommet med skib til øen; til havnen i Palma.

Hvis man er på eventyr eller ude på den store rundrejse, er det fortsat muligt at komme med skib til Mallorca. Flere færgeselskaber har jævnligt afgange fra bl.a. Barcelona og Valencia.

Den altovervejende del af øens gæster ankommer dog, naturligvis, i dag med fly til lufthavnen øst for Palma. De allerfleste danske charterselskaber har rejser til Mallorca. Hvis man gerne selv vil finde sin feriebolig på øen, er det ofte muligt bare at købe en flybillet hos et charterselskab.

Lufthavnen i Palma er blandt de allertravleste lufthavne i Europa; faktisk er den nr. 13 på listen; dette hovedsageligt pga. charterrejserne. Der findes dog også ruteforbindelser mellem Danmark og Palma. Lavprisselskabet Ryanair har i sommerperioden en daglig forbindelse fra Billund; og i øvrigt også fra Lübeck, som ligger bekvemt for gæster fra Syd- og Sønderjylland. Fra Kastrup har Airberlin en daglig forbindelse, og desuden kan der opnås forbindelse med det spanske lavprisselskab; Vueling.

Det er en smuk ø med varieret landskab – fra imponerende, barske bjerge og dramatiske havklipper til over 70 strande og afsondrede bugter, skjulte dale med gamle oliven-, citron- og mandellunde, og billedskønne landsbyer med fremragende restauranter og barer. Der er rige muligheder for dem, der vil mere end bare stranden – vandreture, bjergbestigning, fuglekiggeri, maleri, cykling, sejlsport og golf. Der er heller ingen ende på nattelivet, men hvis du kræver fred og ro, så er der mange gemmesteder på landet.
Der er stor variation på de dejlige steder, man kan overnatte. Der er restaurerede landejendomme, traditionelle mallorcinske værtsfamilier og små stilfulde hoteller. Og det er prisvenligt: mad, drinks og billeje har meget rimelige priser. Der er hyppige og billige fly hertil, hvilket gør det til det ideelle sted, hvis man trænger til et kort afbræk, eller hvis man rejser med små børn.

Er der nogle ulemper?

Ikke mange, hvis du undgår S’Arenal og Magaluf, som heldigvis er godt afgrænsede. Det er en populær turistdestination, og med fem millioner turister om året (hovedsageligt englændere og tyskere), er der kun få uudforskede områder tilbage. Heldigvis tager de fleste til de store feriesteder. Forvent ikke at se kilometervis af øde strande – du får brug for en båd for at nå de mest afsidesliggende.

Områder på Mallorca

Østmallorca: Den gamle bjergby, Arta, med sine dramatiske huler og panorama over Serres de Llevant bjergene og afsondrede strande og golfbaner i overflod.

Palma de Mallorca: Perfekt, hvis du trænger til at se by; dynamiske gallerier, barokarkitektur, en smuk havnefront og gode restauranter, alt nås let til fods.

Oplandet: søvnige markedsbyer, bakket landskab, stenmøller og nøje placerede vingårde og mandellunde. Lej en cykel hvis du vil opleve landskabet i ro og mag.

Sóller og bjergene: Enorme, forrevne bjergtinder der danner vugge for olivenlunde, maleriske landsbyer og smarte Soller med dens klynger af appelsin- og citrontræer og skønt cykelterræn.

Den østlige del af Mallorca

Østmallorca tiltrækker ofte dem, der søger en følelse af eskapisme, og selvom der er nogle store feriecentre her, så er stedets styrke det forskelligartede landskab og de imponerende historiske seværdigheder. Serres de Llevant dominerer området, sådan som det bølger ned fra nordkysten til sydsiden af øen. Skjult i det kuperede terræn ligger Arta, og længere mod øst, mod havet, ligger Capdepera, en middelalderlig fæstningsby. Begge byer giver et arkitektonisk indblik i det historiske Mallorca. Uden for disse byer blomstrer naturlivet i Llevant naturpark mod nord, men der er også de dramatiske Coves d’Arta mod øst og den fantastiske Es Tranc strand, som fejer hen over sydkysten. Og vidunderne standser ikke i øens vandkant; den fjerne øgruppe, Cabrera Nationalpark, er helliget til at bevare havfugle og andre endemiske arter, selv om den tidligere havde den mere dystre funktion at huse franske fanger under Napoleonskrigene.

Rejser til Mallorca

Hvorfor man skal rejse til Mallorca, er der sikkert mange meninger om, men her er tre bud på, hvorfor jeg aldrig bliver træt af at holde ferie på Mallorca.

Se alle rejser til Mallorca

Landsbyer

Arta er en charmerende, historisk by i de bakkede Serres de Llevant bjerge. Området har været beboet i århundreder, og byens smukke labyrint af små stræder er perfekt at gå på opdagelse i en eftermiddags tid.

Gå op til Santuari de Sant Salvador-kapellet for at opleve den flotte udsigt ud over området, før du nyder en frokost på den smarte Cafe Parisien, hvor der er en skøn gårdhave.
Capdepera er endnu et godt eksempel på lokal, middelalderarkitektur: Denne befæstede landsby ligger i lavlandet, kun otte kilometer fra Arta og har en fantastisk udsigt ud over østkysten. Husk også at besøge 1300-tals slottet og tjek de små spisesteder, før du tager uden for bymuren til de nærliggende huler og arkæologisk interessante steder – disse er de første bosættelser, man har fundet på Mallorca.

Strande

Es Trenc er Mallorcas længste og kendteste med sine to kilometer snehvide sandstrande og det lave, turkise vand. Der er liggestole, sejlture, og masser af barer og restauranter at vælge imellem. Selv om stranden er en turistmagnet, er området også præget af det fredelige Es Salobrar de Campos naturreservat, som har store saltflader og omkring 1700 forskellige fuglearter at byde på.
Der er også nogle skønne strande på østkysten, deriblandt Cala Agulla og Cala Mesquida – begge er ret store, med hvidt sand og turkist vand, og nemme at komme til i bil. Hvis du hellere vil finde nogle fjernere strande, kan vi anbefale de sandede bugter, Calas Torta og Mitjana, som du finder for enden af et snoet spor.

Naturen

El Parque Natural de Llevant dækker over 1576 hektar og er den perfekte legeplads for ivrige vandrere. Området er fyldt med skjulte huler, men de mest specielle er Coves d’Arta, der blev opdaget af den franske geolog, Martel, i 1800-tallet. I dag er de åbne for offentligheden, og de guidede ture byder på lysdisplay og smukt udsyn over havet.
Syd for hovedlandet ligger den lille ø, Cabrera. Her er der ingen fastboende befolkning, og dens fjerne beliggenhed betyder, at der heller ikke er så mange besøgende. Denne uforstyrrethed har bevirket, at øen har status som, en i øvrigt, imponerende nationalpark, hvor der lever forskellige beskyttede fugle- og dyrearter. Som gæst kan man bruge dagen på trekking i bjergene eller dykkerture.

Du kan rejse til Mallorca nøjagtig, som du ønsker med Hideaways. Bestil en færdig pakkerejse, hvor vi har sørget for flyrejse, ophold på hotel eller i ferielejlighed, samt lejebil, eller arranger selv din transport til Mallorca og bestil kun ophold.

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér