Rejser til Sa Coma

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Information og fakta

Her får du lidt nyttig informationer om Sa Coma, der måske kan tjene som inspiration til din ferie. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde flere oplysninger eller tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om Mallorca og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Perfekt til familieferie

Badebyen ligger på Mallorcas smukke østkyst få kilometer syd for den mere kendte og livlige ferieby Cala Millor. Til sammenligning er stemningen i Sa Coma mere tilbagelænet, hvilket sammen med den dejlige sandstrand især tiltaler børnefamilier og andre, som ønsker sig en afslappende ferie på en del af Mallorca med mange muligheder.

Sa Coma blev først etableret i 1980'erne, men områdets strande og naturskønne bagland har dog længe tiltrukket ferierejsende. Mod syd hænger Sa Coma således nu til dags helt sammen med den lille tidligere fiskerby S'illot, der allerede i løbet af 1930'erne blev forvandlet til en ferieby. Selvom de to byer hænger sammen, kan man godt fornemme at de to er opstået på forskellige tider. 

Strande

Den 800 meter lange strand ved Sa Coma er med sit bløde, lyse sand og lave vand velegnet for børnefamilier. Ned til stranden ligger en bred, bilfri promenade, hvor der ligger spisesteder, så det er nemt at få stillet sulten i løbet af dagen. Heroppe tæt ved stranden finder du desuden faciliteter som toiletter og brusere. Der er mulighed for at leje liggestole og parasoller.

Du vil nok opleve, at det kan være ret svært at løsive sig fra den dejlige strand og udsigten over det turkisblå hav. Men rejser du til Sa Coma på badeferie, bør du unde dig selv også at opleve nogle af de mange andre flotte strande langs østkysten. 

Restauranter og shopping

Sa Coma er ikke nogen stor by, så udvalget af restauranter er ikke uendeligt. Men ikke desto mindre er det aldrig svært at finde et godt sted at spise, uanset om du mest er til pizza, tapas eller klassiske retter fra middelhavskøkkenet. Beliggenheden taget i betragtning er der ikke overraskende gode muligheder for at få friskfanget fisk og skaldyr. Har du primært appetit på noget fra det mallorcinske køkken, kan det også anbefales at gå en tur mod syd til S'Illot for at prøve spisesstederne der. Der er naturligvis også mange af hotellerne, som har egne restauranter. 

Vil du have endnu flere valgmuligheder, er der ikke langt til større nabobyer med et mere mangfoldigt restaurantliv. Er de kulinariske oplevelser i højsæde, kan det for eksempel anbefales at køre en tur sydpå til fiskerbyen Porto Cristo, der er kendt for gastronomi.

Selvom du kan få alle daglige fornødenheder i Sa Coma, kan det anbefales at tage en tur til Cala Millor eller Manacor for variationens skyld, eller hvis du en dag bare er i rigtigt shoppe-humør. Her finder du også større supermarkeder. Udnyt derudover at der rundt om på Mallorca er lokale markeder, hvor du kan købe alt fra frisk frugt og lokale delikatesser til kunsthåndværk. Om søndagen afholdes der for eksempel et populært marked i Pollensa omkring en times kørsel fra Sa Coma. Der er dog også samme dag et mindre marked tættere på i Porto Cristo.

Nattelivet i Sa Coma er med undtagelse af nogle få barer og hotelunderholdning ganske beskedent. Byen henvender sig mere til familier og par, som ønsker sig en ferie i fredelige omgivelser. Ønsker du en aften med lidt mere gang i den, er nabobyer som Cala Millor med et mere livligt natteliv dog blot en kort taxitur væk.

Transport

Der er omkring 65 kilometers kørsel fra Palma de Mallorca Lufthavn til Sa Coma, hvilket med bustransfer normalt tager 1½ til 2 timer at tilbagelægge. Prajer du en taxi eller lejer en bil i lufthavnen, kan du som regel gøre det på godt en time. Da du følger motorvej Ma-15 det meste af vejen, er det ganske nemt at køre selv. Det er dog ikke blot for at komme hurtigere frem til dit hotel fra lufthavnen, at det kan anbefales at bestille billeje til ferien i Sa Coma. Med en bil til rådighed i ferien får du langt større frihed til at udforske omgivelserne, hvad enten det gælder kystens mange fristende strande eller seværdighederne inde i baglandet. 

Der er dog også offentlig transport på østkysten - primært i form af busser. Om sommeren er der flere daglige busser, der kører til Palma fra Sa Coma. Ligeledes kan du komme til nabobyerne med bus, men forvent ikke at køreplanerne holdes på minuttet. Der kører desuden et lille turisttog fra Sa Coma til Cala Millor.

Populært på Mallorca

Favorit
Portals Hills Boutique Hotel
Spanien, Mallorca, Portals Nous
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Pool
Porto Drach Aparthotel
Spanien, Mallorca, Porto Cristo
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Pool
Senses Santa Ponsa Hotel
Spanien, Mallorca, Santa Ponsa
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér