Rejser til Sa Coma

Den hyggelige badeby Sa Coma på Mallorcas smukke østkyst er et populært mål for familierejser, og man forstår nemt hvorfor. Først og fremmest byder Sa Coma på en uimodståelig, lang Blå Flag-sandstrand, som med sit krystalklare, turkisblå vand er perfekt til børnefamilier. Her i det lyse, bløde sand, kan de små bruge meget af ferien på blot at bygge sandslotte og plaske rundt i det lave vand. Stranden er det naturlige samlingspunkt i Sa Coma, hvad enten du har lyst til at dase i solen eller bade i det lune middelhav. Den bynære placering betyder, at forfriskninger i form af snacks og drinks altid er indenfor kort rækkevidde i løbet af dagen.

Sa Coma blev fra starten anlagt som et rejsemål for familier og andre på udkig efter en afslappende strandferie i fredelige omgivelser på Mallorca. Udover den fantastiske strand finder du derfor alt, hvad du behøver af spisesteder, supermarkeder og butikker i løbet af ferien. Desuden ligger de større feriebyer Cala Millor og Porto Cristo henholdsvis lige nord og syd for Sa Coma med et endnu større udvalg og et livligere natteliv, som der ikke er meget af i fredelige Sa Coma.

Selvom den flotte strand uomtvisteligt er den største attraktion ved Sa Coma, og du nemt kan fordrive det mest af en ferie her, er der også meget andet at opleve i området. På den lille landtange nord for byen er der i  Sa Punta de n’Amer naturreservatet for eksempel gode muligheder for at tage på vandre- eller cykelture i naturskønne omgivelser. Herude bør du lægge vejen forbi det gamle vagttårn Castell de la Punta de n'Amer fra omkring det 17. århundrede, der i sin tid var en del af øens forsvar mod pirater. Der er i det hele taget gode muligheder for at være aktiv på en rejse til Sa Coma - både på vandet og til lands. Lejer du en bil, har du desuden det meste af Mallorca indenfor rækkevidde på en dagsudflugt.

Oplev Mallorca på en rejse med Hideaways, vi er specialister i rejser til Sa Coma og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Læs mere om Sa Coma

Seværdigheder og udflugter

I Sa Coma er hovedattraktionen den dejlige, lange badestrand, men der er også meget andet at bruge ferien på i området. Herunder har jeg beskrevet nogle få af de mange oplevelser og seværdigheder, som venter dig på en rejse til Sa Coma. Hvis du vil læse mere om andre seværdigheder på Mallorca, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om Sa Coma og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Dragegrotterne ved Porto Cristo

En af Mallorcas mest kendte naturattraktioner, Dragegrotterne, finder du bare et kvarters kørsel væk ved Porto Cristo. Dragegrotterne, Cuevas del Drach, der blandt andet rummer Europas største underjordiske sø, Lago Martel, er et oplagt udflugtsmål for hele familien. Både børn og voksne synes således, at det er en fascinerende oplevelse at bevæge sig ned i grotternes eventyrverden af spektakulære drypsten.

En guidet tur ender ved den underjordiske sø, opkaldt efter Edouard Martel, der udforskede grottesystemet for over 100 år siden. Hernede omkring 25 meter ned under jorden venter en smuk oplevelse i form af en kort Chopin-koncert fremført fra både ude i søen. På grund af grotternes popularitet kan det anbefales at tage med på den første rundvisning kl. 10 eller eventuelt en af dagens sidste (kl. 16 og 17) for at undgå den værste trængsel. Der er desuden mulighed for at bestille billet på forhånd for at undgå kø. 

Aktive oplevelser nær Sa Coma

Vil du holde din golfteknik ved lige i ferien, er Mallorca et godt rejsemål. Den populære spanske middelhavsø er således en af Europas førende golfdestinationer, og bor du i Sa Coma har du flere anerkendte golfbaner lige i nærheden. Når det gælder de mere familievenlige aktiviteter er der blandt andet gode muligheder for at tage på cykelture i området. For de ambitiøse motionister er der bakkede, udfordrende ture ind i landet, men I kan også finde mere afslappende ruter - for eksempel ude langs kysten. Forhør dig eventuelt på det lokale turistkontor for mere information om mulighederne.

Kysten indbyder naturligvis også til en aktiv ferie med forskellige former for vandsport. Du kan således prøve kræfter med blandt andet windsurfing eller tage på dykkerture. Flere steder tilbydes desuden bådudflugter, hvor der udervejs lægges til ved idylliske strande. 

Punta de n'Amer 

I kategorien 'aktive oplevelser' er også en tur ud på det lille næs Punta de n'Amer, som er et beskyttet naturområde. Der er talrige stier ud til næsset, og du kan vælge at gå, cykle eller ride. Fra toppen ved Castillo de sa Punta de n’Amer er der en storslået udsigt over området og ud langs kysterne. Trods nærheden til Sa Coma og de andre badebyer langs kysten føle man sig herude på Punta de n'Amer pludselig langt væk.

Det er ikke en specielt krævende tur at gå ud på Punta de n'Amer, men dog alligevel ikke en tur for gangbesværede og fornuftigt fodtøj anbefales. Der er en lille café ved toppen, hvor du kan få en forfriskning, mens du nyder udsigten. 

Læs mere

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Information og fakta

Her får du lidt nyttig informationer om Sa Coma, der måske kan tjene som inspiration til din ferie. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde flere oplysninger eller tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om Mallorca og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Perfekt til familieferie

Badebyen ligger på Mallorcas smukke østkyst få kilometer syd for den mere kendte og livlige ferieby Cala Millor. Til sammenligning er stemningen i Sa Coma mere tilbagelænet, hvilket sammen med den dejlige sandstrand især tiltaler børnefamilier og andre, som ønsker sig en afslappende ferie på en del af Mallorca med mange muligheder.

Sa Coma blev først etableret i 1980'erne, men områdets strande og naturskønne bagland har dog længe tiltrukket ferierejsende. Mod syd hænger Sa Coma således nu til dags helt sammen med den lille tidligere fiskerby S'illot, der allerede i løbet af 1930'erne blev forvandlet til en ferieby. Selvom de to byer hænger sammen, kan man godt fornemme at de to er opstået på forskellige tider. 

Strande

Den godt 800 meter lange strand ved Sa Coma er med sit bløde, lyse sand og lave vand velegnet for børnefamilier. Ned til stranden ligger en bred, bilfri promenade, hvor der ligger spisesteder, så det er nemt at få stillet sulten i løbet af dagen. Heroppe tæt ved stranden finder du desuden faciliteter som toiletter og brusere. Der er mulighed for at leje liggestole og parasoller.

Du vil nok opleve, at det kan være ret svært at løsive sig fra den dejlige strand og udsigten over det turkisblå hav. Men rejser du til Sa Coma på badeferie, bør du unde dig selv også at opleve nogle af de mange andre flotte strande langs østkysten. 

Restauranter og shopping

Sa Coma er ikke nogen stor by, så udvalget af restauranter er ikke uendeligt. Men ikke desto mindre er det aldrig svært at finde et godt sted at spise, uanset om du mest er til pizza, tapas eller klassiske retter fra middelhavskøkkenet. Beliggenheden taget i betragtning er der ikke overraskende gode muligheder for at få friskfanget fisk og skaldyr. Har du primært appetit på noget fra det mallorcinske køkken, kan det også anbefales at gå en tur mod syd til S'Illot for at prøve spisesstederne der. Der er naturligvis også mange af hotellerne, som har egne restauranter. 

Vil du have endnu flere valgmuligheder, er der ikke langt til større nabobyer med et mere mangfoldigt restaurantliv. Er de kulinariske oplevelser i højsæde, kan det for eksempel anbefales at køre en tur sydpå til fiskerbyen Porto Cristo, der er kendt for gastronomi.

Selvom du kan få alle daglige fornødenheder i Sa Coma, kan det anbefales at tage en tur til Cala Millor eller Manacor for variationens skyld, eller hvis du en dag bare er i rigtigt shoppe-humør. Her finder du også større supermarkeder. Udnyt derudover at der rundt om på Mallorca er lokale markeder, hvor du kan købe alt fra frisk frugt og lokale delikatesser til kunsthåndværk. Om søndagen afholdes der for eksempel et populært marked i Pollensa omkring en times kørsel fra Sa Coma. Der er dog også samme dag et mindre marked tættere på i Porto Cristo.

Nattelivet i Sa Coma er med undtagelse af nogle få barer og hotelunderholdning ganske beskedent. Byen henvender sig mere til familier og par, som ønsker sig en ferie i fredelige omgivelser. Ønsker du en aften med lidt mere gang i den, er nabobyer som Cala Millor med et mere livligt natteliv dog blot en kort taxitur væk.

Transport

Der er omkring 65 kilometers kørsel fra Palma de Mallorca Lufthavn til Sa Coma, hvilket med bustransfer normalt tager 1½ til 2 timer at tilbagelægge. Prajer du en taxi eller lejer en bil i lufthavnen, kan du som regel gøre det på godt en time. Da du følger motorvej Ma-15 det meste af vejen, er det ganske nemt at køre selv. Det er dog ikke blot for at komme hurtigere frem til dit hotel fra lufthavnen, at det kan anbefales at bestille billeje til ferien i Sa Coma. Med en bil til rådighed i ferien får du langt større frihed til at udforske omgivelserne, hvad enten det gælder kystens mange fristende strande eller seværdighederne inde i baglandet. 

Der er dog også offentlig transport på østkysten - primært i form af busser. Om sommeren er der flere daglige busser, der kører til Palma fra Sa Coma. Ligeledes kan du komme til nabobyerne med bus, men forvent ikke at køreplanerne holdes på minuttet. Der kører desuden et lille turisttog fra Sa Coma til Cala Millor.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér