Rejser til Santanyi

Drømmer du om en ferie med fred og ro på lidt afstand af masseturismen, er den lille middelalderby Santanyi på mange måder det ideelle rejsemål. I Santanyi, som ligger en smule tilbagetrukket inde i landet på det sydøstlige Mallorca, er tempoet behagelig langsomt sammenlignet med de nærliggende resorts ude ved den smukke kyst. Du får derfor de perfekte betingelser for at holde en afslappende ferie, hvor du samtidig får chancen for at opleve en mere ægte mallorcinsk kultur.

Byens charmerende smalle gader med traditionelle, gyldne stenhuse indbyder til slentreture, hvor du måske slår sig ned på en af de mange stemningsfyldte fortovscaféer omkring det centrale torv, kigger indenfor i et af de talrige små gallerier eller gå på opdagelse blandt de mange stande på markedet ved kirken. Sidst, men ikke mindst, har du i Santanyi et godt udgangspunkt for at tage på ture til den nærliggende kyststræknings mange dejlige strande eller på oplevelsesrige udflugter til for eksempel Mondragó naturparken, der huser en bred vifte af flora og fauna, du kan udforske enten til fods eller på cykel.

Seværdigheder og udflugter

Du har adskillige gode badestrande inden for kort køreafstand. Vil du bruge en dag på at dase ved det lune azurblå hav, kan du for eksempel hurtigt køre de 3-4 kilometer ned til Cala Santanyi, hvor der er en fin sandstrand. Det kan dog også anbefales at køre en tur lidt længere ud langs den smukke kyst for at nyde godt af nogle af de mange andre strande på denne del af Mallorca. Den nærliggende Mondragó naturpark inkluderer udover vandrestier for ekempel flere uberørte strande, hvor det kan være svært at løsrive sig, hvis først man har slået sig ned.

Vil du være lidt mere aktiv, er der udover vandrestierne i naturparken også gode cykelruter i området, som er forholdsvis fladt. Vil du holde dit golfspil ved lige i ferien, ligger der en golfbane på vejen til Cala d'Or. 

I selve Santanyi, som i flere år har tiltrukket kunstnere fra nær og fjern, kan du udforske adskillige gallerier med både lokale og internationale udstillinger. Blandt byens mest interesssante historiske seværdigheder er den gamle byport, Porta Murada, Sant Andreu kirken fra 1700-tallet og det gamle rådhus.

 

Rejsemål i Mallorca

Find rejsen til Mallorca her

Information og fakta

Santanyi er det administrative centrum for en lille kommune af samme navn med blot omkring 11.000 indbyggere, en af de mindste på Mallorca. Selve byen, som har knap 3.000 indbyggere, har dybe historiske rødder. Her lå således allerede en by, da maurerne havde herredømmet over Mallorca. Det var dog Jakob 2. af Mallorca, som efter den katalanske generobring af øen officielt i 1300 etablerede den by, man i dag genkender som Santanyi. 

I flere af de efterfølgende århundreder var Santanyi trods sin lidt tilbagtrukne beliggenhed fra kysten plaget af nordafrikanske piratangreb. Bymuren vidner om befolkningens frygt for angreb, der i perioder var en så overhængende trussel, at byens kirke blev forstærket og tjente som beskyttelsesrum. 

Med et landbug og fiskeri, som i perioder gik trægt, var Santanyi og det omkringliggende områder i det 19. og 20. århundrede præget af affolkning. Da turismen for alvor begyndte at blomstre på Mallorca i løbet af 1950'erne vendte udviklingen dog i Santanyi takket være nærheden til sydkystens fantastiske strande. Selvom turismen i dag således spiller en stor rolle for byens økonomi og er grundlaget for mange af arbejdspladser i kommunen, føles Santanyi stadig befriende uturistet. Her er da også stadig masser af aktivitet, som ikke har noget direkte at gøre med turisme. Det lokale stenbrud, som leverer de karakteristiske gyldne Santanyi-sten til hele øen, er for eksempel stadig aktivt. Sten herfra er blandt andet brugt til Palmas berømte katedral.

Restauranter og indkøb

Der er et godt udvalg af restauranter og caféer i Santanyi, især omkring Plaça Major, hvor du kan stifte nærmere bekendtskab med det bedste fra det mallorcinske køkken, naturligvis med lokale råvarer som hovedingredienserne. Byen er desuden kendt for sine oste, der produceres på Sa Grimalt fabrikken i nabolandsbyen Es Llombards. Ostefabrikken blev etableret i 1941 og sælger i dag sine oste over hele øen. Har du en sød tand, bør du også prøve den lokale is, Bon Gelat, som findes i mange forskellige smagsvarianter med for eksempel figner, pærer, hasselnødder og mandler. 

Har du brug for at handle, ligger der et Eroski og et Lidl supermarked ved den nordlige indkørsel til Santanyi, hvor du kan få alle daglige fornødenheder. Det kan dog også varmt anbefales at gøre nogle af dine indkøb på det lokale marked, der afholdes onsdag og lørdag på Plaça Major. Her er der rig mulighed for at prøvesmage lokale specialiteter. Derudover er der også forskellige lædervarer og lignende kunsthåndværk, som kan være gode souvenirs.

Transport

Det er ganske nemt at finde vej til Santanyi fra lufthavnen, da du stort set følger samme hovedvej (MA-19) hele vejen. I bil tager turen omkring 40 minutter. Der er busforbindelse mellem Palma og Santanyi, ligesom der kører busser til de andre byer i nærområdet. Vil du gerne udforske øens seværdigheder og komme nemt ud til nogle af de mange strande, er det dog værd at leje en bil. Det gør det ikke blot nemmere at komme til og fra lufthavnen med bagage på slæb, men giver dig også mere frihed til at følge dit eget tempo uden bekymringer om køreplaner.

Vej og klima

Rejser du til Santanyi, kan du nyde godt af det karakteristiske middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. Om sommeren når temperaturen normalt op omkring 32 grader, mens det om vinteren stadig er mildt efter danske forhold, omend det dog godt kan blive ned omkring 4-8 grader, når det er koldest. 

Populært på Mallorca

Favorit
Hotel Bella Colina
Spanien, Mallorca, Paguera
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool
Hotel Can Simoneta
Spanien, Mallorca, Llucmajor
  • Nærmeste lufthavn: 76 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Pool
Hotel Pure Salt Port Adriano
Spanien, Mallorca, Calvia
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér