Når vi besøger nye hideaways, så er der et emne, hvor jeg næsten pr. automatik bliver blød i knæene. Det er, når et hotel har en historie at fortælle. Altså hvor der er substans bag de mange år på bagen, og jeg glæder mig til at fortælle mere om neden for, hvorfor du skal vælge det klassiske badehotel, Secrets Mallorca Villamil, til din næste ferie... 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Når et hotel har godt 62 år på bagen, så kan væggene fortælle historier. Spændende historier... Bare at træde inden for i lobbyen er en fortælling i sig selv, selvom den er fulgt med tidens trend inden for stil og indretning. Du fornemmer tydeligt, at her er ’mere at komme efter’, og både min kollega Amalie og jeg overraskes da også over, at Secrets Mallorca Villamil er et af de første hoteller i Paguera-bugten, der ligger blot 20 km vest for Palma.

The grand old lady i nye klæder

Jeg elsker hoteller med en særlig historie, og Secrets Mallorca Villamil er ingen undtagelse – nærmere tværtimod. Det er nemlig ingen mindre end Victoria Villamil, der selv den dag i dag lægger navn til det 5-stjernede hotel på sydvestkysten af Mallorca. Selvom Amalie og jeg aldrig får muligheden for det, så føler vi alligevel, at vi på en måde kender hende. Hvorfor?! Fordi at hun satte sin gæst foran alt andet – hendes kæren om de besøgende er fortsat en del af Villamil’s DNA, og det tager vi hatten af for. Det er nemlig mere end seks årtier siden, at Madame Victoria startede med at tage imod hotellets første gæster.

Et måltid du sent vil glemme…

Beklager – jeg mener naturligvis måltid i flertal. Eller hvad med, at vi starter fra begyndelsen? Faktisk er Hotel Secrets Mallorca Villamil rejsens første besøg. Amalie og jeg har været oppe i adskillige timer, da vi ankommer til Peguera kl. 10:00 (sådan cirka da), og vores maver begynder at rumle allerede på hovedvejen fra lufthavnen mod kystbyen. Så da Alejandro byder velkommen i entréen og spørger, om vi har lyst til lidt morgenmad, så nikkes der synkront. Han spørger, om vi har lyst til at sidde inden for i restauranten eller uden for på terrassen. Da temperaturen her midt på formiddagen allerede har nået de 20 varmegrader, så svarer vi enstemmigt ’uden for, tak’.

Mens morgenmaden forberedes (vi har bedt om en kop kaffe og en lille sandwich), viser Alejandro os rundt med så stor begejstring, at du føler, at det er første gang, at han har gæster som os på besøg = vi føler os en smule udvalgt, selvom der ikke skal herske nogen tvivl om, at han har gjort dette utallige gange tidligere (han har nemlig været tilknyttet hotellet siden 2006).

Alejandro giver sig tid til at vise os alle hjørner af Villamil’s udendørs faciliteter, og det er imponerende, hvad du som gæst kan glæde dig til – der er tænkt selv på de helt små detaljer, som du med garanti vil sætte pris på under din ferie.

For det første bor du i første ”sandbanke” – en ejendomsmægler ville kalde det et lille stenkast fra havet. Derfor er det en sand fornøjelse at slentre rundt med ham og hele tiden kunne betragte Middelhavet, der ligger mindre end 20 meter fra terrassen. Det kalder jeg P-A-N-O-R-A-M-A-U-D-S-I-G-T uden at overdrive!

Efter at have besøgt den velplejede have med de små stisystemer, den opvarmede og udendørs swimmingpool og det nye skud på stammen ”Velería Gourmet Restaurant” der, udover en middag med havudsigt, serverer dagens ’menu degustazione’ eller á la carte, og den kan du godt allerede nu begynde at forberede dine smagsløg til at besøge én eller flere gange under ferien (bare husk at reservere bord).

Tilbage til terrassen, hvor morgenmaden nu er serveret. Hov...bad vi ikke om en lille sandwich? Lille er åbenbart et fremmedord her på adressen, så vi sætter tænderne i den største sandwich og til dessert venter et fad med adskillige kager. Efter en halv times tid er maven gået fra sult til overmæt, og vi ’triller’ videre inden for. 

Hotellet med tårnværelset

Selvom Secrets Mallorca Villamil er et såkaldt ”casa grande” i Hideaways regi, så virker det mindre, da matriklen har mange tusind kvadratmeter at brede sig på. Der er dog en del af facaden herfra den panoramiske terrasse, der vækker interesse. Det er det nærmest mauriske tårn, der troner midt i det hele. Det er en del af den oprindelige bygning fra Madame Villamils tid. Lige så højt der er til toppen ligeså smukt står det og ”holder udkig”. Alejandro fortæller, at der i dag er indrettet en suite øverst oppe, og den benyttes ofte til ’de kendte og kongelige’ samt brudepar, der har valgt at tilbringe bryllupsrejsen her på Secrets Mallorca Villamil. Både Amalie og undertegnede er ugifte, og vi går allerede rundt og gør os nogle tanker: )

Vil du spise uden- eller inden for?

Om sommeren kan du selvfølgelig vælge både at spise inden- og uden for, det er klart. Vi ankommer i april måned, så middagen om aftenen indtages ”med tag over hovedet”. Selvom vi begge er udendørs-mennesker, så ænser vi knapt, at vi sidder til bords inden for. Hvorfor? Fordi der er så usædvanlig meget at vælge imellem.

Normalt er jeg ikke til buffet (har arvet dette gen efter min far), men her på Secrets Mallorca Villamil gøres der en undtagelse. For buffeten er en mellemting mellem á la carte og slaraffenland: ) Jeg vælger et stykke frisk tun, som jeg giver til kokken alt imens at salaten blandes – og det er ikke hvilken som helst salat, udelukkende friske og mere eller mindre lokale produkter, så lækkert. Til hovedret vælger jeg en bøf, og igen går kokken i gang med at tilberede mit kød, mens jeg trisser rundt og laver en skål med friske kartofler, mallorcinske tomater m.m. 

Den gode historie…

Alejandro har naturligvis et team af kollegaer, og en af dem er Marion. Hun er hotellet såkaldte ”guest relation manager” og selvom det lyder ’internationalsk’ så betyder det Victoria Villamil’sk en overordnet for gæstepleje – og det skal du kun tage som en godt tegn. Marion er nemlig fantastisk til gæsterne og behandler alle som stjerner. Jeg vil gerne fortælle dig om en lille historie, som finder sted, mens Amalie og jeg besøger hotellet.

Marion har en helt særlig gæst på besøg. Hun er hverken royal eller kendis. Gæsten er til gengæld genganger. Genganger kan tåle at stå med store bogstaver. For i mere end 30 år er denne gæst vendt tilbage igen og igen – og efter hun er blevet alene, så er det efterhånden ikke så ofte, at hun har mulighed for at besøge hotellet.

Hendes familie ved dog, hvor meget Villamil igennem tiderne har betydet for hende og hendes nu afdøde mand, så de arrangerer som en overraskelse et ophold for hende og resten af familien netop på Villamil. Og her er Marion i set es, for hun har været nøglepersonen i arrangementet og gensynet. Så selvom gæsten har været på Villamil utallige gange, så er der uden hendes vidende arrangeret en helt særlig rundvisning for hende – fra A til Z. En tur med historisk islæt. Og efter rundturen er der som surprise hidkaldt et band, der skal spille hendes yndlingsviser i den smukke bar… Vi får helt gåsehud, da Marion fortæller, og pludselig ringer hendes telefon – nu er det blevet tid til, at hun skal være ’på’ igen og vi siger på gensyn for en kort bemærkning… Og sådan er det på Secrets Mallorca Villamil – gæsten i første række, og det er lige i Hideaways ånd.

Som et P.S. til ovenstående, så skal det siges, at gæsten havde en fantastisk aften med middag, rundvisning og live-optræder med hendes favorit-viser: ) Og hun kommer helt sikkert igen en anden, god gang…

Derfor skal du vælge Secrets Mallorca Villamil

 • Fordi du vil blive behandlet som en dronning (eller konge)
 • Hotellet er et "adults only" hotel for alle over 18 år.
 • Teamet på hotellet er både hjertevarmt og proffesionelt
 • Hvis du gerne vil have en nedtonet, men klassisk 5-stjernet oplevelse
 • …og samtidig bo direkte ud til stranden og midt i en lille kystby
 • Have faciliteter som SPA (lille), opvarmet og udendørs swimmingpool
 • Her er også indendørs pool (lille), tyrkisk bad og et mindre fitness
 • Hvis du vil forkæle dine smagsløg – du spiser godt i begge restauranter
 • Du har alt inden for kort (køre)afstand: Palma, strand og uberørt natur
 • Her er á la carte- og buffetrestaurant og et fint udvalg af vine
 • Du kan tilmelde dig pilates, leje cykler og få hjælp til vandreruter
 • Baren er helt særlig, da den minder om et slot fra gamle dage…
 • …og det meste af sommeren er der hver aften live musik ude på terrassen

Godt at vide om Secrets Mallorca Villamil

Hotel Secrets Mallorca Villamil er helt klart for livsnyderen, der sætter pris på det klassiske touch og detaljer som service og et stort smil fra personalet. Her er ikke "fancy" detaljer eller avantgarde kunst, men til gengæld hjemligt og hyggeligt.

Hvis du har en lejebil under dit ophold, så sørger receptionen for at parkere den (parkering mod betaling). Du giver dem blot bilnøglerne, og så sørger de får at bringe den til og fra hotellet, når du skal ud på eventyr. Det tager ca. 30 minutter at komme fra lufthavnen til hotellet.

Peguera er en lille kystby, og der findes nogle restauranter og serveringer i byen (mere turistpræget) – også langs promenaden, der ligger lige neden for hotellet. Det er ikke en by som Palma med butikker og uanede mængder af shopping, men her findes et større udvalg af souvenirbutikker og et ’strøg’, der er er anlagt for de mange udenlandske gæster.

Når du tjekker ind ved ankomsten får du udleveret diverse informationer om området og hotellet. Vedr. hotellet, så er der i restauranten en dresscode for ’the gentlemen’ – det vil nu bare sige, at du som mand skal have lange bukser på, når du spiser middag i restauranten.

Ligesom med flyrejser, så er der flere og flere hoteller over hele Europa, der kører en prispolitik efter "udbud og efterspørgsel". Det vil sige, at priserne i højsæsonen som juli og august kan virke relativ meget dyrere sammenlignet med for- og mellemsæsonen, hvor der er knap så meget rift om værelserne. Dette er ikke noget, som vi hos Hideaways har indflydelse på, da vi altid viser de aktuelle priser, som findes på markedet.

Bemærk at de viste cabanas i galleriet ovenfor kan lejes for ca. EUR 35,00 pr. dag.

Læs mere om Secrets Mallorca Villamil

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,8 Vores gæsters
bedømmelse
726 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Peguera – 0 km
 • Nærmeste sandstrand – 0 km
 • Charmerende Palma – ca. 23 km
 • Kunstnerbyen Deia – ca. 45 km
 • Chopins Valldemossa – ca. 37 km
 • Pittoreske Port de Pollenca – ca. 82 km
 • Smukke Cap de Formentor – ca. 97 km
 • Stranden ved Torrent de Pareis – ca. 51 km
 • Perlebyen Manacor – ca. 80 km
 • Sko og lædervarer i Inca – ca. 76 km
 • Dragegrotterne, Cuevas del Drach – ca. 90 km
 • Palma lufthavn – ca. 32 km

Værelser

Selvom Secrets Mallorca Villamil er et såkaldt ”Casa Grande” inden for Hideaways regi, så er der ikke to af de i alt 162 værelser, der er ens (hverken størrelsesmæssigt eller indretning), og jeg holder meget af, at tingene ikke er så stringente: ) End ikke på et lidt større hotel, for det givet et hotel dets charme.

De er klassisk indrettet med moderne faciliteter, og indretningen er på én gang ’hjemlig’ med et strejf af den maritime verden – eller måske mere som et klassisk badehotel med nedtonede og douchede farver.

Langt de fleste værelser har balkon eller terrasse, og Alejandro ved allerede, hvor meget det betyder for en gæst fra Hideaways at kunne sidde uden for og nyde udsigten til haven eller havet, så hans team vil gøre alt for, at uanset hvilken værelsestype, du vælger, så har du din egen balkon eller terrasse – og hvis du vil være helt sikker, så kan du inden bestillingen vælge en værelsestype, hvor du har garanti for at kunne sidde uden for: )

På grund af den dejlige have med træer, buske og blomster kan værelserne særligt på de første etager have delvis havudsigt, selvom du vælger en værelsestype, der inkluderer havudsigt. Foretrækker du så meget havudsigt som muligt, så kan du under bestillingen ønske at bo højt oppe. Ønsket kan ikke garanteres, men teamet vil selvfølgelig også her gøre, hvad de kan for at opfylde det ved din ankomst. 

Bemærk, at hvis du vælger et værelse uden havudsigt, så kan beliggenheden være mod byen og altså mindre fredeligt, end hvis du har et værelse mod haven eller med havudsigt.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Secrets Mallorca Villamil:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Bulevar de Paguera, 66
07160 Peguera

Koordinater

Latitude: 39.5375
Longitude: 2.4531

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Spanien, Mallorca, Calvia
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool
Spanien, Mallorca, Llucmajor
 • Nærmeste lufthavn: 76 km
 • Nærmeste strand: ca. 450 m
 • Pool
Spanien, Mallorca, Pollensa
 • Nærmeste lufthavn: 76 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool