Det er som om, at lejebilen enerådigt har indstillet GPS’en efter kystbyen, Garachico, der grundet sin beliggenhed i en bugt med kurvede former, nærmest ligger og ’smiler’ ud mod Atlanterhavet. Enerådigt fordi, at Garachico med sine blot 2000 indbyggere har et trækplaster, som de færreste kan stå for, når de befinder sig på disse kanter. Navnet er San Roque, Hotel San Roque, for at være mere bestemt. Jeg anklager ikke lejebilen at have ’forvildet’ sig netop hertil, for det skal vise sig at blive en ny yndling til min samling af favorithoteller. Som et punktum i dette afsnit skal det dog lige indskydes, at besøget på Hotel San Roque er planlagt, selvom jeg giver lejebilen ”skylden” for at finde hertil, og jeg har glædet mig meget til besøget, da jeg forinden har hørt mangt og meget om netop dette lille boutique-hotel med sit klassiske touch og sin historiske beliggenhed. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Som toppen af den berømte kransekage, så gør det jo netop ikke noget, at du har charmerende omgivelser lige uden for døren. Garachico er nemlig i sig selv et besøg værd og byen, der er grundlagt i det 18. århundrede, kan fortælle mange spændende historier. I det øjeblik du træder uden for Hotel San Roque’s solide hoveddør, der er lavet af det smukkeste træ med håndskårne detaljer, så befinder du dig i endnu en tidslomme, hvor de smalle stræder med brostensbelagte torve og traditionelle, kanariske facader ligger og pryder omgivelserne.

Dominique’s mor tager imod

De fleste, der kender mig, ved, at elsker små hoteller, hvis værter stråler af passion og stolthed. Dominique, har jeg hørt, er ingen undtagelse, og derfor glæder jeg mig til at møde ham. Men jeg er faktisk så heldig, at det er ’the grand lady’, nemlig Dominique’s mor, der byder hjertelig velkommen i hall’en. Førstehåndsindtrykket er bedre end jeg turde håbe på og jeg tænker: Hvis bare Dominique er bare halvt så elskelig, så er han heldig at have sådan en mor. So plans changed! ”Mor” og Marie vælger at tage rundturen sammen, vi vælger nemlig at overbevise ’manden i huset’ om, at de to kvinder kommer mere i dybden, når vi kan snakke om alt fra løst til fast: ) Ja, det er som sagt nemmere at få tilgivelse end tilladelse, så afsted vi går med et smil på læben.

Velbevaret og velholdt herskabelighed

”Mor” vælger at undskylde, at gulvene inde som ude er afdækket med malerpapir, og at der kravler håndværkere rundt på alle etager, for hun ville sådan have ønsket, at jeg kunne have set herlighederne uden tildækning. Hun forklarer, at det er fordi, at de hver juni lukker helt ned for renovering og vedligeholdelse, og jeg bliver blot endnu mere bekræftet i, at Hotel San Roque er et rigtig hideaway, for når ejerne hvert år vælger at holde ”arbejdende siesta” i en hel måned, så er det fordi, at de kærer sig om både dig som gæst og deres ’hjem’ – for når de så åbner op igen, så funkler alt nypudset og i fineste stand. Det betyder, at du som gæst kan regne med at få samme kvalitet og oplevelse år efter år, og at der passes godt på hotellet og personalet, der kan få sig en velfortjent pause, indtil sæsonen går i gang igen til juli.

Den danske kok, Danny

Apropos personale, så er der også et skandinavisk islæt på Hotel San Roque. Danny Nielsen. Så bliver det ikke mere dansk, og han er så heldig at være kok her på matriklen. Han er dog ikke nogen ”hr. hvem som helst” for han er faktisk så god til at lave mad, at han under mit besøg er i gang med forberedelserne til en konkurrence om at blive Tenerifes bedste kok. Han er allerede inden for top 3, så det skal blive spændende at se, om han kommer helt til tops på den spanske stjernehimmel inden for trylleri i køkkenet.

Han er kaptajnen hvad angår husets menukort, der har et udvalg af á la carte-menuer, og Restaurant Anturium er åben dagligt, hvor også de lokale fra Garachico og omegn kommer valfartende til. Her bruges i videst muligt omfang lokale råvarer, og jeg spørger ydmygt, om han ikke også får lidt inspiration af det nordiske køkken, men svaret er prompte, at menuerne er holdt i en international bredde, men at Danny naturligvis har sine danske rødder, som af og til kommer til udtryk på tallerkenen (men bare rolig – ikke noget med frikadeller eller flæskesteg, tværtimod: ) Næste gang, at der står Tenerife på min flybillet, så skal jeg helt sikkert forbi og prøve nogle af Dannis fristelser, for jeg tror, at du har noget meget ’spiseligt’ i vente…

Koncert i atriumgården og hyggehjørne i biblioteket

Her emmer af stemning – fra kvist til tårnværelse. Mest af alt minder Hotel San Roque om et maurisk byhus, hvis grundlægger århundrede tilbage ikke manglende nogle økonomiske midler, så der er ikke sparet på detaljerne. Det må virkelig have været et overvældende hus dengang som nu. Fra hall’en, biblioteket til svalegangen med værelser er her en helt særlig stemning. Egentlig ikke nogen former for luksuriøse detaljer, men stemningen gør alligevel, at du vil følge dig en smule ydmyg, når du vandrer rundt. 

Huset er firelænget med atriumgården i hjertet af bygningen. Hver fløj er indrettet med henholdsvis bibliotek, restaurant, hall og naturligvis værelser. Uanset hvilket rum, du befinder dig i, så får du et sus af historien med ”der var engang” og alligevel er du ikke i tvivl om, at du er gæst i en moderne verden med alle de faciliteter, som vi sætter pris på at have inkluderet på en ferie. Tag et kig i galleriet oven for – giver du mig ikke ret i, at her er en speciel atmosfære i en verden mellem nyt og gammelt? Hvis du fortsat er i tvivl, så kan du få et eksempel. For selvom huset er fredet, og atriumgården er smuk blot i sin ”normale” tilstand, så skal du glæde dig til, hvis du er så heldig at kunne opleve en klassisk, moderne koncert her i centrum af matriklen. Med det vil jeg sige, at selvom vi ikke kommer uden om, at huset har patina og en mangeårig historie, så har det alligevel formået at følge med tiden og er blevet lidt af et midtpunkt, hvad angår nytænkning i kreative sammenhænge.

Derfor skal du vælge Hotel San Roque

 • Hvis du gerne vil bo ved Isla Baja, der også kaldes ”Tenerife’s secret”
 • Her bor du i den lille, historiske kystby Garachico ud til Atlanterhavet
 • - her har du et par caféer, restauranter og en hyggelig bymidte
 • Du bor tæt på de små kystbyer som Buenavista, Los Silos og El Tanque
 • Du behøver ikke bevæge dig uden for matriklen for at blive ”opvartet”
 • Her har du en lille swimmingpool i atriumgården – men du kan også…
 • - tage en dukkert i en af de naturlige havbassiner nede ved kysten
 • Udforsk Tenerife og områdets naturreservat med din lejebil…
 • - eller du kan pakke vandreskoene i kufferten og bevæge dig afsted til fods
 • Glæd dig til en personlig service, og hvor stemningen er en del af ferien

Godt at vide om Hotel San Roque

Som du nok kan regne ud, så kan jeg anbefale det lille hotel med de blot 20 værelser her på Tenerifes nordvestkyst: ) Og jeg kommer gerne igen – og det gør min lejebil også. En sådan vil jeg anbefale dig at have til rådighed, selvom du måske ikke får så meget brug for den under opholdet. Men den er rar at have til og fra lufthavnen, og så kan du bruge den til at drage ud på oplevelser. Der er ikke en parkeringsplads, der hører til selve hotellet, men ca. 3-5 min. gang fra hotellet er der en større, offentlig parkeringsplads, hvor det er nemt at finde plads. Så kan du på ankomstdagen køre bagagen helt til døren og parkere bilen efterfølgende. 

Hotel San Roque har fire stjerner, og jeg mener, at den er alle værd. Dog skal du ikke forvente en hulens masse faciliteter, men her er alt, hvad du har brug for, hvis du leder efter et hyggeligt hotel, hvor du som gæst ikke er et nummer, men et navn – vælg derfor Hotel San Roque fordi, at du gerne vil prøve et hotel, hvor kodeordet er afslapning og ingen fine fornemmelser. Her er småt og godt – det ligge by-hotel er klemt inde mellem de øvrige historiske bygninger i Garachico, hvorfor pladsen kan føles en smule trang, men som bekendt: Hvor der er husly, er der hjerterum: )

Du kan flyve til både lufthavnen i syd og nord, men de bedste forbindelser er som oftest til lufthavnen i den sydlige del af Tenerife, hvor der i vintersæsonen er mulighed for direkte rutefly fra bl.a. Kastrup og Hamborg.

Læs mere om Hotel San Roque

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
341 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Garachico - 0 m
 • Nærmeste havbassin - ca. 200 m
 • Tenerifes vartegn, nationalparken og vulkanen Teide – fra 48 km
 • Santa Cruz (Tenerifes hovedstad) – ca. 61 km
 • Byen La Laguna (udnævnt til bevaringsværdig kulturarv) – ca. 55 km
 • La Orotava (gammel, traditionel landsby) – ca. 29 km
 • Puerto de la Cruz– ca. 29 km
 • Mesón El Monasterio– ca. 26 km
 • Nærmeste golfbane, Buenavista Golf – ca. 12 km
 • Lufthavn (Tenerife nord) – ca. 51 km
 • Lufthavn (Tenerife syd) – ca. 66 km

Værelser

Her findes blot 20 værelser på Hotel San Roque og grundet husets historiske islæt, så er der ikke to værelser, som er ens i hverken indretning eller størrelse: ) Elsker disse hoteller, for her er ikke kimen af kædehotel over det. Dog er de alm. dobbeltværelser min. 20 m2, bare så du har en idé om laveste fællesnævner.

Farver og møblement er bestemt af indretningsarkitekten, Rennie Mackintosh, og han har gjort et fint arbejde med at kombinere ”de gode, gamle dage” med ”art modern”. Mange værelser har adgang til patioen, men det skal ikke forveksles med en privat balkon eller terrasse. Du skal mere forstille dig at være gæst på en gammel, fredet herregård, og dengang blev husene ikke bygget til at sidde ude på balkonen: )

Her er uanset værelsestype alt hvad du skal bruge og har behov for. Bl.a. er alle badeværelser nænsomt renoverede (bemærk at nogle er ’en suite’ med soveværelset) og kvaliteten på madrasserne er også helt ’efter bogen’ (og efter hvad jeg har hørt hverken for bløde eller for hårde: )
 
Vælg bl.a. mellem værelsestyperne
Dobbeltværelse til max. 2 personer (ca. 20-23 m2)
Duplex-værelse (to etager) til max. 2-3 personer (ca. 33-36 m2)
Juniorsuite (m. kingsize-seng) til max. 2-3 personer (ca. 40-42 m2)
Duplex-suite (to etager) til max. 2-3 personer (ca. 42-44 m2) 

Faciliteter på værelserne

 • Satellit-TV (fladskærm)
 • WiFi og A/C
 • Jacuzzi-badekar
 • Minibar og safetyboks
 • Toiletartikler
 • Badetøfler og -kåbe
 • Pool-håndklæder
 • Dobbeltseng el. to adskilte senge
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel San Roque:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Esteban de Ponte, 32
38450 Garachico

Koordinater

Latitude: 28.3743
Longitude: -16.7643

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Spanien, Tenerife
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Tenerife
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Tenerife, Playa de las Americas
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Pool