Her kan vi virkelig tale om at lande i en helt anden verden, det er ment med et smil på læben og en prikkende følelse af ’hjemve’ – for det er netop, hvad La Casona del Patio er for en størrelse: Et hjem for dig, der sætter pris på charme med stort C. Med en helt anden verden mener jeg, at vi ikke er mere end 25 min. kørsel fra det mondæne Costa Adeje, hvor fine butikker ligger som perler på en snor side om side med de mange eksklusive hoteller. Selv om La Casona del Patio ikke hører til den klub af hoteller, så føler jeg mig alligevel som en heldig kartoffel her på denne solskinsmorgen, da jeg ankommer til den lille, lokale landsby, Santiago del Teide. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Klokken er lidt i 09 om formiddagen, og det lyder måske skørt, at jeg nævner et klokkeslæt. Der hører sig nemlig en lille forhistorie til. Santiago del Teide er knap nok vågnet op til dagens begivenheder. Men som alle andre steder i Spanien, så er der altid en kaffebar åben, og jeg beslutter mig for at slå enden i sædet og nyde en hurtig espresso, inden jeg kl. 09 skal mødes med Coro på hotellet, der ligger lige rundt om hjørnet.

Du ved, at du er væk fra det mondæne liv og leben nede ved kysten, når en kaffe koster det halve her i den lokale kaffebar, så den nydes med ekstra velbehag, og tiden går – og pludselig ved jeg, at klokken er slået 09, for nu begynder musikken. Musikken tænker du? Ja, for lige overfor kaffebaren ligger et mindre torv, hvor den yndigste, lille kirke ligger. Og dens klokker sørger for at minde om, at det nu er tid til at spadsere de sidste par hundrede meter hen til La Casona del Patio. Sikke en skøn måde at begynde dagen på med lokal kolorit, masser af solskin og et rigtigt, lille hideaway venter. 

Føler mig på hjemmebane

Jeg har de seneste dage fået et rigtig godt indtryk af Tenerife – den minder mig meget om Madeira i Portugal, og for de, der kender mig, ved, at netop Madeira har en særlig plads hos mig. Derfor er det lige før, at jeg føler mig en smule ’løs på tråden’ ved at jeg tilsyneladende er ved at falde for Tenerife: ) Men det tager jeg nu bare som et godt tegn, for det betyder blot, at øen har noget særligt at byde på.

Ikke mindst her i Santiago del Teide føler jeg mig godt tilpas. En tidslomme og alligevel med en behagelig puls – og den følelse fortsætter ind på matriklen, hvor La Casona del Patio ligger. Førstehåndsindtrykket er: ”Nøej, hvor er her hyggeligt” og videre ind i receptionen byder Coro varmt velkommen på en måde, hvor du kan mærke, at hun rent faktisk mener det.

Vi begynder rundturen ’i den fri natur’ på gårdspladsen med den gamle vinpresse, hvorfra vi slentrer over mod det gamle hovedhus, der i dag er indrettet som en café og restaurant (åbner kl. 11:00 om formiddagen), et lille museum og en spansk bodega. Her er lavt til loftet, og her emmer af finca-stemning. Dørene og karmene er fra dengang, hvor en gennemsnitsspanier ikke fyldte ret meget mere end 1,60 m i landskabet, og det er en god idé, at de har bibeholdt disse detaljer fra ’de gode, gamle dage’ og endda sørget for at vedligeholde dem efter alle kunstens regler.

’Det lille hus på prærien’ i en moderne udgave

I mine noter fra besøget har jeg bl.a. skrevet, at La Casona del Patio har alt det, som et stort resort kan tilbyde – bare i en mindre skala. Det er denne sans for de små detaljer sammen med den mangeårige historie og det rustikke udseende, der gør mig helt blød i knæene. Her er højt til himlen, og det er dig som gæst, der er i højsæde. Du skal dog dele opmærksomheden i ny og næ, for der er nogle beboere, som plejes og passes efter alle kunstens regler. Benji er en af dem. En ældre herrer, som bruger dagene på at observere forbipasserende og han nyder seniorlivet i smukke omgivelser. Det er naturligvis husets maskot, hesten Benji, vi taler om: ) Ja, hvem skulle nu lige have troet det. 

Derfor skal du vælge La Casona del Patio

 • Fordi du gerne vil prøve at være gæst på et rigtig hideaway i de smukkeste omgivelser
 • Her har du stemning ad libitum og relativt mange faciliteter så som:
 • Restaurant (åben til frokost og aften), velværeområde og lille fitness-område
 • Inden for gang- eller kortere køreafstand har du flere vandrestier...
 • ...eller du kan leje en cykel og køre rundt i nærområdet en dag eller to med picnickurv
 • Du bor i en landsby med den fine, lille kirke (husk at kaffebaren ligger lige overfor: )
 • - og alligevel er du ikke mere end 25 min. fra Costa Adeje med liv og leben
 • Hvis du gerne vil prøve livet som rytter, så kan du bestille undervisning (uøvede og erfarne)
 • På La Casona del Patio oplever du og bor midt i en af Tenerifes uspolerede områder 

Godt at vide om La Casona del Patio

Selvom jeg har en idé om, at du kommer til at tilbringe meget tid på selve matriklen (fordi her er så afslappende og idyllisk), så er det nu alligevel godt at have en lejebil til rådighed under opholdet. Det er gratis at parkere, og modsat nede ved kysten, så er der ikke kamp om pladserne: )

La Casona del Patio er for naturelskere og for dig, der sætter mere pris på historiens vingesus og charme mere end antallet af stjerner og faciliteter. Du skal kunne lide ’the simple, but good life’ men til gengæld beriges du på alle andre måder med en personlig service, flere hjemmelavede produkter, atmosfære og smukke naturscenarier omkring dig.

Her er perfekt til en kombinationsferie, hvor du f.eks. bor 4-5 dage og så før eller efterfølgende supplerer med et hotel enten på nord- eller sydkysten. Hvis du ønsker at blive længere end blot 4-5 dage, og måske bruge La Casona del Patio som en base for en længere vandreferie, så er du ikke den eneste. Gennemsnittet for de logerende er intet mindre end 15-20 dage, hvilket er helt exceptionel flot.

Du kan vælge at bestille opholdet med morgenmad eller halvpension (morgen- og aftensmad). Mange vælger halvpension, hvis de har været ude at vandre hele dagen, og så skal de bare sætte sig til bords om aftenen. Ellers findes der en anden restaurant i Santiago del Teide, men det er med et ’meget lokalt’ menukort – men der er i hvert fald et alternativ til hotellets restaurant.

Apropos snakken om mad – så smager den efter sigende glimrende på La Casona del Patio, og med de romantiske omgivelser, så afholdes der af og til bryllup på matriklen – det skal du nu kun tage som et ekstra krydderi under ferien, da et lokalt bryllup kan være spændende at overvære, og personalet gør alt for, at du som gæst bliver mindst muligt berørt af arrangementet.

Læs mere om La Casona del Patio Hotel

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,0 Vores gæsters
bedømmelse
281 anmeldelser

Rejsetemaer

Hoteltype

Faciliteter

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Santiago del Teide - 0 m
 • Nærmeste by, Costa Adeja - ca. 29 km
 • Nærmeste strand, Los Gigantes - ca. 15 km
 • Tenerifes vartegn, nationalparken og vulkanen Teide – fra 27 km
 • Santa Cruz (Tenerifes hovedstad) – ca. 76 km
 • Byen La Laguna (udnævnt til bevaringsværdig kulturarv) – ca. 67 km
 • Puerto de la Cruz– ca. 43 km
 • Mesón El Monasterio– ca. 40 km
 • La Orotava (gammel, traditionel landsby) – ca. 43 km
 • Nærmeste golfbane, Ritz-Carlton Abama – ca. 23 km
 • Lufthavn (Tenerife nord) – ca. 65 km 
 • Lufthavn (Tenerife syd) – ca. 46 km

 

Værelser

Her findes 21 værelser fordelt på to etager, der alle ligger i den nyeste af de to bygninger, der danner rammen om La Casona del Patio. Det er også her, at receptionen og morgenmadslokalet ligger, så du har alle ’bekvemmeligheder’ tilgængelig. 

Værelserne er opdelt i forskellige typer, der adskiller sig både ud fra stil, størrelse og udsigt: ) Så kan det næsten ikke blive mere charmerende – og dog. For som prikken over I’et, så kan du glæde dig til at komme til at bo i enten Agapanthus, Eukalyptus eller Estrelicia – eller en helt fjerde. Alle værelser er nemlig opkaldt efter planter og blomster, som findes blandt andet på Tenerife. 

Stilen er simpel og rustik. Spansk med et varmt touch. Da værelserne ligger i et typisk hus bygget af lavasten, så er der forskel på hvert enkelt værelse i størrelse og indretning – nogle har store vinduer, mens andre har mindre, og derfor er der også forskel på lysindfaldet. Nogle få af værelserne har tillige en balkon eller terrasse.

Faciliteter på værelserne

 • Airconditioning
 • Safetyboks (evt. mod betaling)
 • Gratis WiFi (kvaliteten kan grundet de tykke mure være svingende)
 • Badeværelse m. enten bruseniche el. badekar
 • Minibar, telefon og TV
 • Hårtørrer og badehåndklæder 

Jeg vil kategorisere værelserne til tre stjerner: En for rengøringen, to for det rustikke touch og tre for de inkluderede faciliteter.

 

 

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på La Casona del Patio Hotel:

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • I by eller landsby
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Av. de La Iglesia, 68
38690 Santiago del Teide

Koordinater

Latitude: 28.2985
Longitude: -16.8160

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Spanien, Gran Canaria
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Tenerife
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Gran Canaria
 • Nærmeste lufthavn: 36 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi