Ferie på Sri Lanka

Sri Lanka blev indtil 1972 blev kaldt Ceylon. Landets dokumenterede historie strækker henover 3.000 år, og grundet sin placering ud for sydspidsen af Indien har det haft stor strategisk betydning lige fra Silkevejen og frem til 2. Verdenskrig.

Hvordan bestiller jeg en ferie på Sri Lanka?

Uanset om du vil rejse på vinterferie eller sommerferie til Sri Lanka kan du vælge om du vil booke din ferie som en samlet pakkerejse inkl. fly, hotel og transfer, eller blot et ophold på et af vores udvalgte hoteller. De fleste som holder ferie på Sri Lanka ønsker at kombinere et ferieophold ved de skønne strande med kulturoplevelser. brug evt. de forskellige temaer til at finde de rigtige hoteller, du kan f.eks. læse mere om aktiv ferie, familieferie, langtidsferie, vandreferie og ferie uden børn. I vores guide om rejsemålet Sri lanka kan du også læse om hvornår det er bedst at holde ferie i forhold til klima og vejret, du kan få tips om kulturen, historien, manden og meget mere.

>> Se alle rejsemål og rejser til Sri Lanka

Det Indiske Oceans perle

Noget af det, der kan virke fascinerende på en dansk turist er den enorme etniske diversitet, landet byder på. Singhaleserne udgør majoriteten på 74 %, men der er, ud over tamilerne, som ligger i konflikt med singhaleserne, mange etniske minoriteter, for eksempel malayer. Både Islam, hinduisme og buddhisme har sat sit præg på såvel arkitektur som kultur. Især buddhismen er rigt repræsenteret på øen, hvorfra de ældste buddhistiske skrifter, som man har kendskab til, stammer.

Mange forbinder desværre, på grund af borgerkrigen mellem separatistbevægelsen "De tamilske tigre" og regeringen, der endte i 2009, primært Sri Lanka med etniske konflikter. Dette giver dog langt fra et dækkende billede. Landet er kendt som både "De smilende menneskers land" på grund af dets varme og venlige befolkning, og som "Det Indiske Oceans perle" på grund af dets slående naturskønhed. Nogle kalder også Sri Lanka for "Indiens tåre" på grund af øens beliggenhed og form.

Rig kultur og smuk natur


Sri Lanka har alt fra hvide palmestrande over nationalparker til ældgamle templer. For eksempel er det anbefalelsesværdigt at besøge det mest kendte buddhistiske tempel i landets største by, Colombo, Kelaniya Raja Maha Vihara. Det originale tempel blev ødelagt af indere, genopbygget, ødelagt igen af portugisere og genopbygget i de 18. og 19. århundreder. Templet har en smuk og udsædvanlig arkitektur, og er et af de helligste steder på Sri Lanka, da det er velsignet af selveste Buddha.

Besøg også Yala nationalpark for at opleve "Junglebogen" komme til live: Her er både aber, påfugle og leoparder, og man kan virkelig dykke ned i Sri Lankas overdådige naturskønhed i dette kæmpemæssige skovområde.

Alt i alt er tropiske Sri Lanka ideelt egnet til at gemme sig fra vinterkulden.

Colombo - fuld af intense oplevelser


Sri Lankas travle hovedstad, Colombo, tiltrækker mange besøgende med sin skønne strandpromenade langs Galle Face Green, Cinnamon Gardens, elegante koloniale palæer og et gammelt fort. Pettah basaren tiltrækker en skare af både lokale og turister, med masser af små butikker der sælger billigt stof og tøj, fødevarer og krydderier, messing, sølv, guld og meget mere. Man finder mange gode restauranter i Fort-distriktet, og alene en vandretur rundt i de livlige gader kan være en smagfuld oplevelse. Til de regnfulde dage er det værd at besøge Nationalmuseet og Art Gallery.

Kandy - buddhisme i Sri Lanka


Gemt væk inde i Sri Lankas rullende bakkelandskab, finder man byen Kandy, med en skøn beliggenhed ved en smuk sø og omgivet af bakker. Historisk set er byen det vigtigste sted for buddhismen, og her finder man eksempler på udsøgt arkitektur, herunder den ottekantede Dalada Maligawa, Tandens Tempel, som huser og beskytter levn fra en Buddha. Andre seværdigheder inkluderer det lille, men udmærkede Nationalmuseum, Peradeniya Botaniske Have, og Udawattakelle Sanctuary; et fredeligt tilflugtssted for fuglelivet.

Anuradhapura - buddhistisk helligdom


En anden vigtig seværdighed er Anuradhapura, en historisk vigtig og central by i Sri Lanka, som i dag tiltrækker buddhistiske pilgrimme. Byen var tidligere en bastion for singalesisk magt, og dateres tilbage til år 380 f.Kr. Det hellige Bo-træ er byens helligste sted, og det siges at være her, Buddha opnåede sin fulde erkendelse under en meditation. Andre vigtige seværdigheder omfatter templerne Thuparama Dagoba og Jetavanarama Dagoba. Her i nærheden finder man også resterne af den gamle by, Polonnaruwa, med ruiner der stammer fra det 11. og 12. århundrede.

Fantastiske sandstrande


Mange besøgende ankommer til Sri Lanka på grund af de fantastiske hvide sandstrande med de skønne palmetræer. De fleste hoteller finder man omkring Hikkaduwa ved den sydvestlige kyst. Der er masser af plads til alle på de lange sandstrande, og i nogle områder er der mere livligt, men der er også plads til dem som ønsker fred og ro. Der er et bredt udvalg af hoteller og restauranter, og der er noget for enhver smag.

Også langs Sri Lankas kyst, finder man havnebyen Galle, som har været under hollandsk indflydelse, hvilket stadig er at se i byen. Her finder man byens enorme fort, som er 350 år gammelt. Byens betydning dateres faktisk længere tilbage til før hollændernes ankomst, og i dag finder man en afslappet atmosfære, som bedst nydes ved en vandretur rundt i de gamle gader.

Sri Lankas nationalparker


På trods af at man begynder at se en ende på den mangeårige borgerkrig, så er den nordøstlige del af Sri Lanka stadig lukket for besøgende. Men leder man efter et sted rigt på naturoplevelser og fri for turisme, så kan man besøge nationalparkerne i Yala West, med den barske natur og et rigt dyreliv. Stedet ligger i den sydøstlige del af Sri Lanka, og er let tilgængelig med bil eller bus.

Fly til Sri Lanka

Alle besøgende ankommer til Sri Lanka med fly til den internationale lufthavn lidt uden for Colombo. Her er der flyforbindelse til mange europæiske og asiatiske byer, samt Australien og Mellemøsten. mange vælger også at kombinere en ferie på Sri Lanka med et ophold på Maldiverne.

Turistkontor


Sri Lanka er et frodigt tropeland, som har lange sandstrande og en enestående natur og kultur. Hos Sri Lankas turistbureau kan du finde flere oplysninger om landet og tips til din ferie. På den officielle hjemmeside for Sri Lankas turistbureau kan du bl.a. finde praktiske råd til din tur til Sri Lanka, og forslag til seværdigerheder og aktuelle begivenheder. Turistbureauet har også en praktisk distanceberegner, som du kan bruge ved planlægningen af din ferie på Sri Lanka.

>> Se også billige rejser til Thailand
>> Se også billige rejser til Bali

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller