Rejser til Bangkok

Thailands hektiske hovedstad, Bangkok, er noget helt specielt. Her kan du glæde dig til nogle af Sydøstasiens mest imponerende seværdigheder, et meget livligt natteliv, madentusiasters mekka og enhver shopaholics paradis. Nogle har nok i et par dage i Bangkok. Men der er så meget at se og opleve, at jeg synes, det er værd at blive længere. Og hvis du trænger til ro midt i den sprudlende storby, finder du det på de fleste af de gemmesteder, som Hideaways har håndplukket til dig. Velkommen til Bangkok med Hideaways, vi er specialister i rejser, hvor du bor på håndplukkede hoteller.

Jeg glemmer aldrig mit første besøg i Bangkok. Bangkok sover aldrig. Det gjorde den derfor heller ikke, da jeg for snart mange år siden landede en tidlig morgen. Varmen slog mig i møde som en dejlig, tung dyne, da jeg steg ud af flyet, og på vej ind til centrum myldrede byen mere og mere frem. De historiske og kulturelle seværdigheder er overvældende og uforglemmelige, og den hektiske stemning i gaderne og på floderne danner en spændende kontrast til templernes ro. Det er ikke kun mit første besøg i Bangkok, jeg aldrig glemmer – det er hvert eneste besøg. 

Thailands mest hellige

Jeg anbefaler, at du ikke lægger alt for mange faste planer for dit besøg i Bangkok. Programmet må ikke være for pakket, for der skal være plads til, at du kan fordybe dig på besøgene ved de imponerende templer og paladser. Der skal også være plads til at falde i staver fra en fortovsrestaurant, mens du betragter livet i gaderne. Endelig skal der være plads til at shoppe igennem, hvis du bliver fristet af de store, internationale shopping centre eller sprudlende markeder, som fx det flydende marked, natmarkedet på Silom Road, det store weekendmarked på Siam Square eller det duftende blomstermarked, Pak Klong Talad. 

Hvis der er én seværdighed, som du absolut ikke må gå glip af under din ferie i Bangkok, er det Grand Palace, den tidligere kongeresidens, og én af de mest spektakulære bygningsværker i Sydøstasien. Glæd dig til et overflødighedshorn af guld og ædelstene. I paladsets kompleks ligger også Wat Phra Kaew templet med den legendariske smaragd-Buddha, der er omhyggeligt udskåret af én enkelt blok af jade. Templet anses for at være Thailands mest hellige, og det er kongen selv, der skifter tøjet på Buddhaen i takt med årstiderne. Det er ikke alle Buddhaer forundt…  

Nytår i gadekøkkenet

Min veninde fejrede en gang nytårsaften med sin mand og tre børn i et gadekøkken i Bangkok. Simpel hverdagsmad serveret i plastikskåle på et vakkelvornt bord midt i byens virvar. Her havde familien fået den bedste mad i løbet af ferien og ville derfor tilbage og fejre nytåret netop her. Fik jeg nævnt, at min venindes mand er kok? Han er ikke til fals for hvad som helst på en tallerken. Min pointe er, at jeg synes, du snyder dig selv, hvis du springer gadekøkkenerne over på din ferie i Bangkok. De ser ikke ud af meget, men de smager af meget mere! 

Hvis du ikke er til gadekøkkener eller trænger til mere ro, end gaderne kan tilbyde, når du skal udforske det thailandske køkken, så er her uendeligt mange dejlige spisesteder i Bangkok. Du kan både nyde udsøgte gourmetmiddage i elegante omgivelser og skønne, små restauranter i byens forskellige kvarterer, når du rejser til Bangkok. Velbekomme!

Rigtig god ferie til Bangkok

Hos Hideaways kan du vælge mellem unikke, små boutique-hoteller, elegante luksussuiter og hyggelige hoteller af god standard og med en særlig atmosfære. Uanset, hvor og hvordan du gerne vil bo, kan du regne med, at Hideaways nøje har udvalgt dit næste gemmested i Bangkok. Det er også oplagt at kombinere en storbyferie i Bangkok med en afslappende badeferie på én af vores andre destinationer i Thailand, fx Krabi, Phuket eller Koh Samui. Hos Hideaways kan du selv bestemme, hvordan din rejse til Thailand skal se ud – rigtig god ferie!
 

Læs mere om Bangkok

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller