Ferie i Thailand

Thailand er lig med badeferie på nogle af verdens flotteste strande, dykning og andre spændende vandaktiviteter. De fleste som tager på ferie i Thailand, gør det for at slappe så meget af som muligt, i varme og paradisiske omgivelser, man ellers kun kan drømme om. Thailand har uden tvivl nogle af de mest vidunderlige sandstrande i verden og vandet er krystalklart. Ferie i Thailand er for hele familien, men også til en god par-ferie, hvor man kan tage på udflugt i junglen, bumle med gamle jernbaner og besøge spektakulære destinationer.

Feriesteder i Thailand

Thailand har mange populære destinationer såsom Hua Hin og Phuket, men der er hundredvis af andre, knap så kendte, palmebesatte øer, som er mindst lige så vidunderlige. Besøg nogle af øerne i det sydlige Thailand. Her vil der med garanti være bountystrande at finde, og desuden vil der ved mange af øerne være rig mulighed for snorkling og dykning.

Der findes også en lang række af alternativer til badeferie, hvis du vil på ferie i Thailand. Dette dybt betagende land har alt, hvad den ferielystne begærer – og mere til. Blot et forslag ud fra den brede vifte af muligheder, er trekking, som bedst foregår i Nordthailand. Her er mange områder, som er ideelle til trekking, og hvem lader sig ikke fascinere af lodrette klippevægge og brusende vandfald? Desuden vil en sådan ferie formentlig byde på rigelige glimt af Thailands vilde dyreliv.

I den lidt anden boldgade befinder storbyferien sig. Bangkok er en fascinerende og hektisk storby, hvor man vil møde mærkværdige kontraster. Her vil der både være plads til tempelbesøg og powershopping i en og samme ferie.

Den der rejser til Thailand vil erfare, at her er et aldeles alsidigt land med islæt både fra øst og vest, flotte turistattraktioner, gamle seværdigheder, samt en overdådig natur. Én ferie kan umuligt indfange det hele, og af samme grund ser man ofte gæster komme igen og igen. De lokale i Thailand er altid venlige og klar til at hjælpe hvis man skulle have brug for det. Skulle du komme til at kede dig i ferien, kan du altid gå på opdagelse i Thailands smukke natur eller se nogle af de mange flotte templer, som findes overalt.

Den centrale og østlige region i Thailand

Der er 26 provinser, som udgør det centrale- og østlige Thailand, og Bangkok er en af disse. Geografisk set, så er dette område Thailands hjerte, og det strækker sig fra Lop Buri i nord og dækker rismarkerne i Central Plains omkring Chao Phraya-floden. Længere mod syd omfatter området øst- og vestkysten af den Thailandske Golf.

Området er det mest frugtbare i Thailand, og her finder man brede rismarker, frugthaver og plantager. For mere end 1000 år siden flyttede bosætterne ned fra nord, hvor de gradvist udviskede påvirkningerne af Mon og Khmer, og oprettede lokalsamfund i Lop Buri og derefter i Sukhothai, indtil man etablerede et rige, som varede 417 år med Ayutthaya som hovedstad. Da burmeserne ødelagde byen i 1767, blev hovedstaden flyttet til Bangkok.

Den centrale region af Thailand har en meget dramatisk historie, og de mange gamle templer, slagmarker, ruiner, de to hovedstæder; Ayutthaya og Bangkok, tiltrækker en lind strøm af besøgende. De øst- og vestlige kyster tiltrækker også mange gæster hvert år. Beboere fra Bangkok tager ofte hertil i weekenderne for at nyde den afslappede atmosfære ved havet, ligesom det tropiske strandliv i Thailand tiltrækker tusindvis af turister fra hele verden.

Nogle af de fineste strande i Asien

Den østlige kyst af Thailand strækker sig over 400 km fra Chon Buri til Rayong og byder på nogle af de fineste strande i hele asien. Pattaya er et enormt ferieområde med en kæmpe udvalg af hoteller og pensionater, og et heftigt byliv. Hvis du er ude efter en mere afslappet ferie, så kan det anbefales at rejse længere ned langs kysten til Rayong eller Koh Samet, eller de dejlige øer i Koh Chang Nationalparken nær den cambodjanske grænse.

På Thailands vestkyst finder man ferieområderne, Cha-am og Hua Hin, som også tiltrækker mange internationale rejsende, som foretrækker en ferie i en afslappet og lidt mere sofistikeret atmosfære.

Langt fra havet i den nordvestlige del af regionen finder man Kanchanaburi, nær grænsen til Myanmar, som byder på et af Thailands mest spændende landskaber, med skovklædte bjerge, vandfald, huler, nationalparker og dyrereservater.

De 26 provinser som udgør den centrale og østlige region af Thailand er Ang Thong, Bangkok, Chachoengsao, Chai Nat, Chanthaburi, Chon Buri, Kanchanaburi, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Prachin Buri, Prachuap Khiri Khan, Ratchaburi, Rayong, Sa Kaeo, Samut Prakan, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri, Suphan Buri og Trat.

Det nordlige Thailand

Det nordlige Thailand er fødestedet for den tidligste Thai civilisation, og her finder man mange seværdigheder af arkæologisk og kulturel karakter. Det nordlige folk er berømt for deres høflighed og gæstfrihed, og regionen er også kendt for sin mangfoldige kultur. Mange turister fra de omkringliggende provinser tager på ferie i Chiang Mai i forbindelse med den årlige Songkran Festival, og festivalen Loi Krathong i Sukhothai.

Det nordlige Thailand strækker sig over to særskilte områder; sletterne i det nedre nord fra Nakhon Sawan til Sukhothai, og det bjergrige øvre nord, som fører til grænserne til Myanmar og Laos. En betagende bjergkæde befinder sig langs grænsen, og landskabet er skønt med vandfald og hurtigt strømmende floder, som er ideelle til river rafting. Området er også hjemsted for mange lokale bjergstammer.

Regionen har tre sæsoner; det er varmt fra marts til maj, vådt fra juni til november og køligt fra december til februar. Højt oppe i bjergene betyder køligt dog ofte, at det er særdeles koldt.

Den thailandske nation havde sit udspring i bystaterne i nord, som blev gradvist indlemmet i Lanna-kongeriget centreret omkring Chiang Mai. Sukhothai blev den første hovedstad i Thailand, men indflydelsen fra Lanna-staterne, Laos og Myanmar, er tydelige at se både i arkitekturen og på spisekortet.

Nomadefolket fra den nordlige region tog deres skæbne i egne hænder og bevægede sig frit frem og tilbage på tværs af grænserne. Der findes seks store stammegrupper; Karen, Hmong, Lahu, Mine, Akha og Lisu, hver med deres helt egne unikke traditioner og beklædning. Idag har de bosat sig i landsbyer i bjergene, og er en stor attraktion for turister.

Adventure sport og stammebesøg 

De flestesom kommer til den nordlige region, bruger Chiang Mai som base for at besøge de etniske stammer, og på grund af de gode muligheder for adventureaktiviteter og shopping. Længere mod nord finder man Chiang Rai og Mae Hong Son, som er centrum for rafting, trekking og ture til stammernes landsbyer. Mod syd finder man den Historiske Park ved Sukhothai, som er en vigtig destination for alle, som ønsker at lære mere om Thailands historie og kultur.

De 17 provinser som udgør den nordlige region i Thailand er; Chiang Mai, Chiang Rai, Tak, Kamphaeng Phet, Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Sawan, Nan, Phayao, Phetchabun, Phichit, Uthai Thani, Phitsanulok, Phrae, Sukhotai og Uttaradit.

Det nordøstlige Thailand


Den nordøstlige del af Thailand er et stort plateau, som dækker næsten en tredjedel af landet. Området er også kendt som Isan. Regionen strækker sig nordpå til Mekong-floden, som skiller Thailand fra Laos, og mod syd, hvor regionen ender ved Dong Rek bjergkæden langs grænsen til Cambodja.

Thailandske templer

Regionen er kendt for, at være et tørt område med jord af ringe kvalitet, og har i stedet baseret sig på turisme. Isan er et af de mest forførende områder af landet, med de mest spændende seværdigheder med mange levn fra både stenalderen og bronzealderen, og mange store templer, som stammer fra Khmer imperiet.

De mest populære seværdigheder i området, er de hellige områder i de historiske parker; Phimai i Nakhon Ratchasima og Phanom Rung i Buri Ram. Det store tempel-kompleks ved Khao Phra Viharn i Si Sa Ket på grænsen til Cambodja, er nu tilgængeligt for offentligheden, efter at have været lukket i en længere periode.

Bronzealderens bosættelser i Ban Chiang i Udon Thani, giver en fascinerende historie om de lokale pottemageres arbejde for omkring 5000 år siden. Den røde og hvide keramik med det karakteristiske print, menes at være de første kendte lerkar i historien.

I Isan finder man også to af Thailands mest populære nationalparker, Khao Yai i Phu Kradung og Phu Rua i Loei. Andre vigtige seværdigheder i det nordøstlige Thailand, er landsbyerne Khorat og Khon Kaen, som er kendt for sin smukke lokale silke vævet ved håndkraft.

Regionen er forholdsvis fattig, og den primære indkomst stammer fra landbruget. Mange unge mennesker flytter fra landet til byerne. Befolkningen har en særpræget dialekt og en stærk kultur, hvor de gamle traditioner stadig afspejles, blandt andet i de mange festivaler som er unikke for dette område.

Regionen befinder sig i en strategisk position med grænser op til Laos og Cambodja, og har de seneste år udviklet sig til, at være et udgangspunkt for eventyrlystne rejsende, der kommer for at besøge de mange destinationer langs den mægtige Mekong-flod. Dette har haft en betydelig indflydelse på landets infrastruktur, som er forbedret for at imødekomme denne betydelige stigning i turismen.

Regionens rejseliv er blevet yderligere forbedret ved etableringen af indenrigsflyvninger til de regionale lufthavne. Det er nu heller ikke længere umuligt at finde luksuriøs indkvartering, specielt i de store provinser; Khon Kaen, Udon Thani Nakhon, Ratchasima og Ubon Ratchathani.

Det nordøstlige Thailand består af 19 provinser; Amnat Charoen, Buri Ram, Chaiyaphum, Kalasin, Khon Kaen, Loei, Maha Sarakham, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nakhon Ratchasima, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Roi Et, Sakon Nakhon, Si Sa Ket, Surin, Ubon Ratchathani, Udon Thani og Yasothon.

Det sydlige Thailand

Denne region strækker sig sydover langs en smal halvø beliggende mellem Andamanhavet mod vest og det Sydkinesiske Hav mod øst. Området er meget rigt på grund af en overflod af naturlige ressourcer, frugtbar jord, befolkningens mangfoldighed og et velfungerende forretningsliv.

Den sydlige region i Thailand består af 14 provinser fra Chumphon i nord ned til den malaysiske grænse, som ligger 1200 km fra Bangkok. Regionen har en lang kystlinje på begge sider, med sandstrande og små øer, og et robust land med bjerge og skove i midten.

Den østlige kyst ved den Thailandske Golf synes at være mere afslappet, med lange, brede bugter og et roligt hav, hvorimod Andaman-kysten har tendens til at være mere dramatisk og spændende, med de mærkelige klippeformationer og klipper.

Forekomsten af de to sæsonbetonede monsuner betyder, at klimaet afviger fra det øvrige Thailand. Den sydvestlige monsun fejer ind over vestkysten fra maj til oktober, mens den nordøstlige monsun bevæger sig ind over bugten fra november til februar. Halvøen udgør en barriere, således at det sjældent regner på begge kyster samtidig.

Området var tidligere en del af den buddhistiske Srivijaya imperium, men kom senere til at høre til riget under Ayutthaya og derefter Bangkok. Kinesiske og malaysiske påvirkninger har spillet en stor rolle i den kulturelle sammensætning af regionen, jo længere sydpå man kommer, desto stærkere er den malaysiske påvirkning, hvilket afspejles i dialekten, samt med en overvægt af muslimer og moskeer. Rismarker er blevet erstattet af gummi-plantager og kinesiske tin-miner.

Kystlinjen tiltrækker mange turister, mens Koh Samui i den Thailandske Golf vokser i popularitet, som et afslappet feriested med førsteklasses dykkerområder i nærheden af øerne, Tao og Pha-Ngan.

Phuket - populært til vandsport 

Ved Andamanhavets kyst kan man besøge Phuket, hvis man ønsker at opholde sig i et mere sofistikeret ferieområde. Med de fascinerende klippeformationer og nærliggende øer på Phang-Nga, Krabi og Trang, er stedet meget populært for dykning og sejlads i Thailand.

I den indre del af halvøen finder man nationalparker med bjerge, floder og skove, som bliver mere og mere populær for øko-turisme, hvilket kan ses med det stigende antal safarier til fods, i kano eller på elefant.

Den sydlige del af Thailand består af 14 provinser; Chumphon, Krabi, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Pattani, Phang-NGA, Phatthalung, Phuket, Ranong, Satun, Songkhla, Surat Thani, Trang og Yala.

Sådan booker du en billig ferie i Thailand

I vores søgemaskine kan du sammensætte lige præcis den ferie i Thailand, som passer dig. Vi finder nettets bedste og billigste flybilletter til dig, og du flyver med rutefly for størst mulig fleksibilitet. Fx. flyver Thai Airways hver dag direkte fra København til Bangkok hvilket betyder, at du kan sammensætte en ferie af lige den længde, du ønsker. Samtidig har vi udvalgt en række unikke hoteller, hvor du helst sikkert vil føle dig godt tilpas. Når du bestiller fly og hotel samlet hos Hideaways, er din ferie beskyttet af rejsegaranti.

Turistinformation

På Thailands turistbureaus officielle hjemmeside kan du blandt andet finde oplysninger om aktuelle begivenheder og festivaller i Thailand. Der er ligeledes på turistbureauets hjemmeside en række forslag til rejseplaner i Thailand, som er opdelt i forskellige kategorier alt efter prisniveau og antal rejsedage.

>> Læs også om luksusrejser til Thailand
>> Læs om at booke en pakkerejse til Thailand

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér