Rejser til Koh Samui

Når du lukker øjnene og ønsker dig langt væk til et tropisk paradis, må det være Koh Samui, du har i tankerne. Koh Samui er Thailands tredjestørste ø og var for blot et par årtier siden backpackernes uopdagede ferieparadis. I dag er øen Thailands førende ”boutique-ø” med chikke, små hoteller, lækre villaer og hyggelige bungalows, ofte helt ned til stranden. Backpackerne kommer stadig forbi, og det samme gør børnefamilier og dykkerentusiaster. Men bare rolig. Med 50 km kystlinje er her adskillige gemmesteder på Koh Samui, og Hideaways har udvalgt de bedste til dig. Velkommen til Koh Samui i Thailand med hideaways, vi er specialister i rejser hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

Rundt omkring Koh Samui ligger ca. 80 småøer, og kun seks af dem er beboede. Lej en longtail båd, og find din egen ø. Sæt fødderne i det knirkende, fine sand, og nyd dit eget paradis! Besøg nogle af nationalparken, Koh Ang Thongs 42 øer, der er beriget med et fantastisk dyreliv i frodige omgivelser. Oplev den buddhistiske kultur med et besøg i det imponerende Wat Phra Yai tempel på den nordlige del af øen. Spis dig mæt i udsøgte fiske- og skaldyrsretter langs strandenes restauranter. Det er nemt at holde ferie på Koh Samui. Alt fungerer, og her er en afslappet og tilbagelænet atmosfære. Det svære er at forlade øen igen. 

Sundt for sjælen

Koh Samuis længste og mest populære strand er Chaweng Beach, der strækker sig over 5 km med hvidt sand, svajende, slanke palmer og lunt, turkisblåt vand. Udover et stort udvalg af restauranter og butikker er det også her, du finder øens natteliv. Lamai Beach er mindre og knapt så livlig som Chaweng Beach, men stranden er også populær, særligt blandt børnefamilier. Du finder de fleste af Hideaways’ gemmesteder langs den idylliske nordkyst og syd for de store strande. 

Jeg vil anbefale, at du i løbet af ferien tager turen fra strandene og ind midt på øen, hvor du mødes du af grønne bjerge med idylliske vandfald og de karakteristiske kokosplantager. Her er smukt og stille. Jeg tror, at det er sundt for sjælen at tilbringe en dag i disse omgivelser. 

Som en fisk i vandet

Mange kommer til Koh Samui for at snorkle og dykke. Det er fuldt forståeligt, da livet under havoverfladen her er enestående og får både nybegyndere og øvede til at føle sig som fisk i vandet. Selv tæt ved strandene er der masser at kigge på ved koralrevene, men udforsk også området i fx havkajak eller longtail båd og øg chancerne for at spotte havskildpadder, rokker og måske en hvalhaj. Husk dykkercertifikat og logbog, hvis det ikke er første gang, du dykker. 

Rigtig god ferie til Koh Samui

Hos Hideaways kan du vælge mellem private villaer, lækre hoteller og hemmelige gemmesteder, når du skal på ferie til Koh Samui. Du kan fx bo i Hanuman-bugten eller ved de smukke nordstrande, Maenam og Bophut, hvorfra du har en fin udsigt til nabo-øen, Koh Phangan. Du kan også bo tæt på Big Buddha ved Bangrat Beach. Uanset, hvor du gerne vil bo, kan du regne med, at Hideaways nøje har udvalgt dit næste gemmested på Koh Samui – rigtig god ferie! 

Læs mere om Koh Samui

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller