Rejser til Chaweng

Thailands næststørste ø, Koh Samui, byder på ren ferieidyl med hvide sandstrande, krystalblåt vand og et afslappet natteliv. Chaweng Beach på østkysten er øens største og mest populære strand, som med sit fine sand og en bred vifte af tilbud tiltrækker alt lige fra unge backpackere til bryllupsrejsende.

Langs den tre kilometer lange strandvej finder du et stort udvalg af restauranter, butikker og barer, hvor der altid er meget liv. Foretrækker du lidt mere rolige omgivelser, kan du med fordel vælge et hotel i den nordlige del af Chaweng eller ved Chaweng Noi mod syd. Udvalget af hoteller i Chaweng er det største, man finder på Koh Samui med indlogering i stort set alle prisklasser.

Afslappende strandliv

Selvom der efterhånden er flere aktivitetsmulighederne i området , er Chawengs knap seks kilometer lange sandstrand stadig hovedattraktionen. Her er der liv det meste af året, og selve det ikke just er den mest fredelige af strandene på øen, er det altid muligt at finde et sted at slå sig ned for at nyde solen. Desuden er det en fordel, at man har stort set alt hvad hjertet kan begærer med hensyn til forfriskeninger og lignende inden for kort rækkevidde. Det gør Chaweng til et perfekt mål for en komfortabel badeferie i Thailand. 

Hvis du vil have lidt mere fred, kan du eventuelt søge mod den sydlige ende af Chaweng til det korte stykke strand, der kaldes Chaweng Noi. Denne sydlige del samt den midterste del af Chaweng Beach har dybest vand og er derfor mest velegnet til svømning og vandsport. Der er normalt adskillige steder langs stranden, hvor man kan leje for eksempel jetski eller kajakker, ligesom du har mulighed for at prøve kræfter med windsurfing eller vandski. I den nordlige ende er vandet derimod ofte for lavt til dette, omend det gør denne del populær blandt børnefamilier. 

Koh Samui er desuden ikke større end, at du kan vælge at udforske nogle af øens andre dejlige badestrande. Det kunne for eksempel være en tur til fredelige Mae Nam Beach mod nord, der med sit lave vand også er god til dig, som rejser med børn. Tjek altid om der er hejst røde flag, før du går i vandet, når du bader på Koh Samui. De advarer mod farlige strømme. Det meste af tiden er badeforholdene gode, men der kan være dage i løbet af året, hvor du må "nøjes" med at køle af i hotellets swimmingpool.

Et rejsemål for livsnydere

Trænger du til en pause fra solen, kan du eventuelt udnytte det gode udvalg af spa- og wellnesscentre i området. De tilbyder massage efter både de traditionelle thailandske og vestlige teknikker. Udover massage er der også et bredt udvalg af andre behandlinger til dig, der vil forkæle dig selv eller en du holder af.

Efter en dag ved vandet eller en spabehandling, har du sikkert fået opbygget en god appetit. Så kan du glæde dig over at Chaweng har det bedste udvalg af spisesteder på Koh Samui. Du kan slå dig ned på en restaurant nede ved stranden eller lidt inde i landet på en bakkeside og nyde udsigten, mens du tager for dig af retterne. På et populært rejsemål som Chaweng er der ikke overraskende både gourmetrestauranter med internationalt inspirerede menukort og mere de simple gadekøkkener, kôw gang, der er specialiseret i det lokale køkken. Takket være områdets naturlige ressourcer er det lokale køkken præget af lækre retter med fisk, blæksprutte, skaldyr, kokosnød, lime og chili, der næsten altid serveres med ris eller nudler. Skyl det hele ned med en forfriskende Singha eller Chang -  de to mest udbredte thailandske ølmærker. 

Uanset dit budget eller smag, vil det ikke være svært at finde et sted at spise. Det kan også anbefales at lægge vejen forbi Chawengs nattemarked. Trods navnet kommer man ikke primært her for at handle, men for at udforske de mange små madboder med både thailansk mad og mere velkendt fastfood, der er samlet omkring et lille torv. 

Din dag behøver ikke være slut efter aftensmaden. Chaweng er således kendt som Koh Samuis svar på Phukets Patong - omend i mindre skala. I det centrale område er der således alt fra pulserende diskoteker og barer til kabaretshows og thaiboksning. 

Udflugter

Hvis du kan løsrive dig fra strandlivet, er øens indre heller ikke helt uinteressant. Omtrent 12 km fra Na Thon ligger for eksempel de smukke Na Muang-vandfald. Særligt i regnsæsonen er det et smukt syn, når vandet fosser ned over de lysrøde klipper, hvor der for foden er et naturligt bassin, der indbyder til en dukkert.

Thailand er kendt for sine templer og Koh Samui er ingen undtagelse. Der er et lille tempelområde i Chaweng, og derudover er der ikke langt til flere af øens andre templer og flotte buddhastatuer. Det gælder for eksempel Wat Sila Ngu, der ligger omkring en halv times kørsel mod syd, eller Big Buddha Temple, der ligger på en lille klippeø nordøst for Koh Samui blot otte km fra Chaweng.

Læs mere om Chaweng

Rejsemål i Koh Samui

Find rejsen til Koh Samui her

Populært i Chaweng

Thailand, Koh Samui, Chaweng
  • Nærmeste lufthavn: 2 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool
Thailand, Koh Samui, Chaweng
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool
Thailand, Koh Samui, Chaweng
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér