Rejser til Choeng Mon

Choeng Mon, beliggende på den nordlige del af øen Kho Samui i Thailand, består af en række bugter med fantastiske hvide sandstrande, godt, rent badevand og en afslappende atmosfære. Selv om ferieresortet ligger kun 15 minutter nord for Chaweng, er strandene i dette område generelt stille, rene og famielievenlige.

Hovedstranden - Choeng Mon strand - ligger idyllisk gemt inde i en smuk, lille bugt med en stenformation på den ene side og en lille ø på den anden side. Choeng Mon er dog mest kendt for sine mange gode vandsportsaktiviteter, såsom svømning, snorkling, dykning og kajak-roning. Du har f.eks. mulighed for at ro i kajak hele vejen til øen Ko Fan Noi, der ligger ud for Choeng Mons kyst (Ko Fan Noi kan også nås til fods, når det er lavvandet, da den ligger tæt på hovedstranden). 

Kort sagt egner Choeng Mon sig perfekt til en afslappende badeferie med familien eller en aktiv ferie med fokus på vandsportsaktiviteter - eller en kombination af begge!

Information og inspiration

Du kan her finde information og inspiration til din rejse til Choeng Mon, herunder om de største seværdigheder og oplevelser i området. 

Seværdigheder og oplevelser

Wat Khunaram

Wat Khunaram er et buddhistisk tempel, der ligger i området mellem Na Muang og Hua Thanon på hovedruten rundt om øen, 13 km sydøst for øens hovedstad Nathon.

Templet er berømt for at indeholde det mumificerede lig af munken, Luang Pho Daeng, der døde, mens han mediterede i 1973, og hvis krop efterfølgende blev mumificeret og udstillet i templet som en påmindelse om menneskelivets foreløbighed.

Wat Phra Yai

Wat Phra Yai er et buddhistisk tempel, der ligger på øen Koh Phan; en lille ø ud for den nordøstlige kyst af Koh Samui og forbundet med den via en 3 kilometer lang vej.

Templet er hjemsted for en kæmpe - 12 meter høj - guldmalet Buddha-statue, som siden dens sabelse i 1972 er blevet en af Koh Samuis største turistattraktioner og et vartegn for øen.

Buddha-statuen skildrer Buddha i en tilstand af ro og renhed, efter han har overvundet den fristelse og frygt, som Illusionsherren og dæmonen i den buddhistiske mytologi, Mara, havde sendt ham som prøvelse forinden. Buddhas venstre hånd hviler på det højre, korslagte underben, mens håndfladen er vendt opdad, og den højre hånd hviler tæt på det højre, korslagte knæ, hvilket udgør den såkaldte Mara-position i buddhismen.

Hin Ta Hin Yai

Hin Ta Hin Yai, der på thailandsk betyder "bedstefar og bedstemor" ("hin ta & hin yai"), er et berømt klippeparti, der ligger lidt syd for Lamai.

Det er dog ikke så meget klippepartiet, som historien bag det, der er skyld i berømmelsen. Det lokale sagn siger, at et ældre ægtepar, Ta Kreng og Yai Riem, besluttede at sejle til naboprovinsen for at anmode manden Ta Monglai om tilladelse til, at deres søn kunne gifte sig med Monglais datter. Men netop som de sejlede ud på havet, blæste en storm op og båden forulykkede. Da parret ikke kunne svømme, druknede de, og efterfølgende blev de forvandlet til stenstøtter som bevis for deres sande hensigt over for brudens forældre.

Den Magiske Have

Den hemmelige Buddha-have - som også kaldes for Den Magiske Have - ligger oppe i bjergene midt på øen og kan være vanskelig at finde på egen hånd (så sørg for at spørge godt om vej, inden du tager afsted, hvis du vil besøge den).

Haven indeholder en interessant samling af mytologiske stenfiguer og Buddha-statuer, som blev indsamlet af en lokal frugt-farmer, Nim Thongsuk, i 1970´erne, og siden er blevet udvidet af andre lokale beboere.

Thai-massage og aromaterapi

Thailand er berømt for dens mange forskellige wellness-behandlinger; ikke mindst dens ældgamle akupressur-teknikker og aromaterapi, som ikke bare er behandlingsformer, der bruges som afstressende og afslappende terapiformer, dvs. det, som vi i Vesten betragter som "alternativ behandling", men tilmed er en integreret del af landets sundhedssektor, f.eks. i behandlingen på mange provinshospitaler i Thailand.

Du kan finde thaimassage eller fodmassage på stranden i de fleste ferieresorter på Koh Samui og i de mange massageforretninger i gaderne - og i området omkring Choeng Mon er der også flere massage-klinikker og spa- og wellnesscentre, hvor du kan lade krop og sjæl få et tiltrængt hvil.

Læs mere om Choeng Mon

Rejsemål i Koh Samui

Find rejsen til Koh Samui her

Populært i Choeng Mon

Thailand, Koh Samui, Choeng Mon
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool
Thailand, Koh Samui, Choeng Mon
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool
Thailand, Koh Samui, Choeng Mon
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér