Rejser til Mae Nam

Mae Nam er en rolig og charmerende landsby på den nordlige del af Koh Samui, som er blevet kendt for dens fantastiske - 7 kilometer lange - strandstrækning. Stranden har blødt, hvidt sand og er omkranset af høje, svajende kokospalmer, haver, cafeer, et par templer og små bungalows.

Med sin rolige og tilbagetrukne atmosfære og sin gode strand er Mae Nam et ideelt rejsemål for en romantisk ferie for to eller en afslappende badeferie for hele familien.

Information og inspiration

Du kan her finde information og inspiration til en rejse til Mae Nam på Koh Samui, herunder et par tips om de største seværdigheder i området omkring ferieresortet.

Seværdigheder og oplevelser

Wat Plai Laem

Mae Nam er ikke et sted, der rummer store seværdigheder, med mindre man betragter stranden som en naturseværdighed; men der findes en række store kulturelle og historiske seværdigheder ganske tæt på ferieresortet, som hurtigt kan nås i en lejebil eller med lokal transport.

Et af dem er det buddhistiske tempel, Wat Plai Laem, der ligger kun omkring 14 kilometer fra Mae Nam. Selv om Wat Plai Laem er et buddhistisk tempel-kompleks, så er stedet egentlig mest berømt for dens statue af Guanyin, der er den buddhistiske gudinde for medfølelse og barmhjertighed.

Statuen er hele 15 meter høj og knejser fra sin siddende position over landskabet fra en platform ved templets sø. Selve templets design indeholder både elementer af kinesiske og thailandske stil-traditioner og blev delvist designet af den fremtrædende thailandske kunstner, Jarit Phumdonming. Ud over Guanyin-statuen er der også en statue af Budai og mindre monumenter dedikeret til Ganesha, Vishnu, Shiva og Sakka.

Wat Phra Yai

En anden af Koh Samuis store seværdigheder er Wat Phra Yai, også kendt som Det Store Buddha-tempel, der ligger kun godt 13 kilometer fra Mae Nam. Wat Phra Yai er hjemsted for en 12 meter høj guldmalet Buddha-statue, der skal forestille Buddha i en tilstand af ro og renhed efter at han har overvundet den fristelse og frygt, som dæmonen i den buddhistiske mytologi, Mara, har udfordret ham med.

Den Store Buddha sidder i en såkaldt Mara-position med den venstre hånds opadvendte håndflade hvilende på det højre, korslagte ben, mens den højre hånd hviler tæt på det højre bens knæ. Der udstilles også en samling klokker ved templets bagside og ved templets basar kan du købe forskellige buddhistiske souvenirs.

Thai-massage og aromaterapi

Med Mae Nams rolige og afslappende atmosfære og idylliske strandliv er det nærliggende at prøve en omgang thai-massage eller aroma-terapi i området.

Thailand er berømt for dens mange forskellige wellness-behandlinger; ikke mindst dens ældgamle akupressur-teknikker og aromaterapi, som ikke bare er behandlingsformer, der bruges som afstressende og afslappende terapiformer, dvs. det, som vi i Vesten betragter som "krops-terapi" eller "alternativ behandling", men som faktisk er en integreret og anerkendt del af landets sundhedssektor.

Du kan finde thaimassage og andre krops-terapiformer på stranden i de fleste ferieresorter på Koh Samui og i de mange massageforretninger i gaderne, og der er også flere thai-massage-klinikker i Mae Nam.

Læs mere om Mae Nam

Rejsemål i Koh Samui

Find rejsen til Koh Samui her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér