Storbyferie til Prag

Tjekkiets hovedstad Prag bliver hvert år besøgt af turister fra hele verden og er et af de mest yndede rejsemål for storbyferier i Europa – og har man først oplevet byen ved bredden af Moldau, forstår man godt, hvorfor så mange vælger at lægge vejen forbi Prag. I Prag får du nemlig kulturperler, storbyliv, spændende historie og udsøgte madoplevelser samlet ét sted. Uanset om du planlægger en storbyferie med vennerne, med din partner eller med hele familien, kan Prag derfor danne rammerne om den perfekte ferie for jer.

Prag – eller Praha, som byen hedder på tjekkisk – går også under navnet Den Gyldne Stad. Og det er ikke uden grund, at Prag har fået dette tilnavn. Af mange betegnes Prag nemlig i dag som den smukkeste østeuropæiske by. I byen har du mulighed for at opleve imponerende historiske bygninger, tjekkisk kultur samt gemte åndehuller, hvilket gør hovedstaden til et yndet mål for en ferie med familien eller en vennegruppe – alt sammen inden for overskuelig afstand. En oplagt destination, hvis du planlægger en storbyrejse. 

Direkte flyafgange til Prag

Fra Kastrup Lufthavn er der relativt ofte direkte flyafgange til lufthavnen i Prag. Også fra de andre danske lufthavne er der mulighed for at flyve direkte til Prag. Der er dog visse tidspunkter af året, hvor det kræver en mellemlanding at komme til Prag fra Billund, Aarhus og Aalborg.

Brug vores søgemaskine til at finde billige flybilletter til Prag - vi søger blandt alle flyselskaber, som har fly ud af Danmark. Hos Hideaways kan du nemlig kombinere vores nøje udvalgte hoteller med fly og evt. billeje i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Og det endda med valgfri afrejsedato og rejselængde.

Flyveturen til Prag tager omkring 1 time og 20 minutter, hvis der er tale om direkte afgange. Prag er derfor en oplagt storby at besøge, hvis du planlægger en kortere ferie eller en forlænget weekend. I Václav Havel Airport Prague, lufthavnen i Prag, er det muligt at bestille en taxa, så I hurtigt kan komme frem til jeres hotel. Køreturen ind til centrum fra lufthavnen varer cirka en halv time.

En anden mulighed er desuden at hoppe på toget til Prag. Fra København og Aarhus tager turen omkring 12 timer, og der er kun få stop undervejs. Vælger du transportløsningen med tog, skal du naturligvis sætte mere tid af til selve rejsen. Til gengæld venter der smukke landskaber, massevis af hyggelige hoteller og spændende natur på vejen ned gennem Europa. 

Oplev Det Astronomiske Ur, Karlsbroen og Det Dansende Hus

Som turist i Prag vil du garanteret gerne opleve nogle af byens kendte og populære seværdigheder. Mange turister vælger at lægge vejen forbi Karlsbroen som en del af storbyferien til Prag. Karlsbroen er den nok mest kendte bro i Prag og derfor også et sted, hvor mange hvert år strømmer til. Heldigvis er broen forholdsvis bred, så der er god plads til alle besøgende.

Karlsbroen fører dig over til byens bjergside. Hvis du har mod på at bestige de mange trappetrin, kan du her komme op til Prags Borg. Prags Borg er det største slot i Prag, og slottet har været omdrejningspunkt for vigtige historiske begivenheder gennem tiden. Hvis du vil tæt på Østeuropas historie, får du på Prags Borg et indblik heri. På toppen af Prags Borg er desuden et udsigtspunkt, hvor du kan se den smukke udsigt ud over byen.

Endnu et populært turistmål i Prag er Det Astronomiske Ur, der bør være fast inventar ifm. med enhver storbyferie til den tjekkiske hovedstad. Navnet kommer af, at mange oplysninger om verdensrummet er samlet i dette ur. Hver time, når klokken slår hel, åbnes urets porte, og 12 apostle træder frem. Apostlene hilser på alle fremmødte. Herefter vender de om, og går ind ad portene igen. Det er derfor en god idé at planlægge besøget forbi Det Astronomiske Ur, så I kommer tidsnok til at opleve det lille skuespil, som udspiller sig over uret. 

Snyd heller ikke dig selv for en tur forbi Det Dansende Hus. Bygningen ligger tæt ned til floden Moldau og er nem at komme til med offentlig transport. Navnet Det Dansende Hus kommer af, at bygningen udefra ligner et par, som danser sammen. Huset er tegnet af den tjekkiske arkitekt Vlado Milunic og den amerikanske arkitekt Frank Gehry. På øverste etage er der mulighed for at spise eksklusiv fransk mad med udsigt ud over byen.

Udover ovenstående seværdigheder kan du i Prag også besøge:

  • John Lennon Muren, hvor der er mulighed for at se street art.
  • Petrín-bjerget, hvortil du kan komme med den gamle kabelbane.
  • Den Gamle Jødiske Kirkegaard med tankevækkende historie

Gå ikke glip af kulinariske madoplevelser

Uanset om du foretrækker en gourmethotdog til frokost eller snarere tjekkiske specialiteter, finder du det inden for overskuelig afstand. Og du behøver ikke at bekymre dig om din pengepung, når du går på restaurant eller café i Prag. Priserne ligger nemlig de allerfleste steder et godt stykke under det, vi er vant til i Danmark. 

Af anbefalelsesværdige spisesteder, du bør prøve ifm. din ferie i Prag, kan blandt andet nævnes PAPRIKA – Mediterranean Bistro & Bar, hvor du kan få udsøgt hummus og falafler serveret. Derudover er det oplagt at besøge Café Savoy, som er en af de mest kendte og populære caféer i Prag. På Café Savoy er menukortet langt, og du kan nyde din mad i smukke og autentiske omgivelser. Husk at bestille bord i god tid, så I er sikre på at få plads. 

Har du en sød tand, er du på dit besøg i Prag næsten nødt til også at smage den tjekkiske dessertspecialitet Trdelnik. Trdelnik er Prags svar på det, vi herhjemme kender som en vaffelis – bare bedre, hvis du spørger mange af dem, som har været på storbyrejse i Prag. Selve vaflen laves af dej, som rulles om en rund form. Når dejen er tilberedt, overhældes vaflen med sukker og nogle gange nødder. Herefter fyldes vaflen med is, og så er der serveret ægte tjekkisk dessert.

Kom hjem med mere end ferieminder i kufferten

Mange forbinder storbyferier med shoppingture. Og Prag skuffer heldigvis ikke på dét område. Som i de fleste andre storbyer koster tøj, sko og smykker fra internationale brands dog nogenlunde det samme alle steder. Her er der altså ikke mange penge at spare. Hvis du derfor gerne vil gøre et godt køb på shoppingfronten i Prag, bør du kigge efter de tjekkiske mærker og modehuse.

Kenvelo er et stort tjekkisk modehus med mange butikker alene i Prag. Udvalget minder på mange måder om det, du finder i H&M og lignende butikker. Priserne er dog væsentligt lavere og følger de priser, du ellers støder på i Prag. 

Hvis det omvendt er et par nye sko eller støvler, du er på udkig efter under dit ophold i Prag, kan du glæde dig over, at det verdensomspændende skomærke Bata har rødder i Tjekkiet. Hos Bata finder du alt indenfor fodtøj til ham, hende samt børn og unge. Også her ligger priserne et godt stykke under det, du formentlig er vant til hjemmefra.

Et område, hvor der desuden er rigtig mange penge at spare i Prag, er indenfor chokolade. Fyld derfor kufferten med alverdens varianter af chokolade, og tag på den måde mere end blot ferieminder med hjem i bagagen.

Praktisk information om Prag

Hvis du som turist synes, at priserne er lave i Prag, har du helt ret. Prag er nemlig en af de billigste storbyer i Europa at besøge, både når snakken falder på hoteller og øvrige rejseudgifter. Betyder det derfor meget for dig, at du kan komme langt for dine penge og ikke behøver at bekymre dig om, hvordan din konto ser ud, når du igen er tilbage i Danmark, er Prag et oplagt rejsemål for dig. Som tommelfingerregel kan du forvente, at priserne er omtrent halveret i forhold til Danmark.

Du kan rejse på storbyferie til Prag på alle tidspunkter af året. I foråret og om sommeren kan du nyde de mange udendørsområder iført blot T-shirt og tynde bukser. I gennemsnit er der nemlig 22 grader i Prag om sommeren. Sommeren er dog også den årstid, hvor der er flest turister i byen. Vil du derfor gerne afsted på et tidspunkt, hvor byen er knap så besøgt, kan du med fordel vente med at pakke kufferten til efterårs- og vintermånederne. Op til jul er der desuden mulighed for at besøge hyggelige julemarkeder i byen, hvor du kan finde alverdens julepynt til hjemmet.

>> Læs også om billige pakkerejser til Prag her
>> Læs om storbyferie i Krakow her

>> Læs mere om storbyferie

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér