Rejser til Bodrum-halvøen

Bodrum-halvøen - uspolerede kyststrækninger og små badebyer

Nøj, hvor er her dog pænt! Bodrum-halvøen, et navn, som du sikkert har hørt andre tale begejstret om. Og jeg må medgive, at der er noget om snakken. Det er noget af en aha-oplevelse i den pittoreske afdeling, da jeg en sen aften ankommer til Akçabük, ca. en halv times kørsel sydvest for Bodrum.

På trods at det faktum, at solnedgangen for længst har passeret horisonten, så er her stadig et fantastisk syn med de funklende lys fra sejlbådene på havet og de oplyste huse langs kysten. Dette bliver mit førstehåndsindtryk af Bodrum-halvøen, og for at fuldende beskrivelsen kan jeg afsløre, at da jeg vågner op næste morgen, så er udsigterne mindst ligeså betagende efter solopgang.

Jeg glæder mig til at præsentere dig for mine håndplukkede hoteller langs en af Tyrkiets smukkeste rivieraer, og jeg er sikker på, at du bliver lige så blød i knæene som jeg, når du finder ud af, hvor mange charmerende steder, der findes netop her.

Måske tænker du "masseturisme", når du hører navnet Bodrum. Og det er da heller ikke forkert, at Bodrum-halvøen, med sine tillokkende kyststrækninger, brede sandstrande, grønne bakker og krystalklare, turkise havvand er et stort hit af et rejsemål. Det er du selvfølgelig ikke den eneste, der har fundet ud af: ) Men når det er sagt, så er Bodrum-halvøen stadigvæk overraskende uspoleret og har bevaret meget af sin kulturelle og historiske sjæl.

Tag for eksempel de charmerende udendørs markeder, der emmer af lokalkolorit. Her kan du købe friske grøntsager side om side med de lokale, der har gjort deres indkøb på denne facon i generationer. Den naturskønne kystlinje, der varierer så smukt med sine mange små bugter, mini-øer og landtanger, der stikker ud i det perfekt tempererede badevand, ligner mere en feriedrøm end et turist-mareridt...

Tyrkiet er så meget andet og mere end Alanya og Antalya, og det vil vi gerne vise dig her hos Hideaways. Dette "andet og mere" får du hurtigt blik for på Bodrum-halvøen, hvis kystlinje består af en fin blanding af tjekkede resorter, afslappede, små kystbyer og de føromtalte lækre sandstrande, hvor du uden tvivl vil få lyst til at tilbringe en del timer. : )

Græske rødder

Her og der kan du på Bodrum-halvøen få øje på en af de små, gamle, karakteristiske vindmøller, som især er kendt fra de græske øer. I det hele taget er der mange islæt af græsk kultur i denne del af Tyrkiet, og maden - som jeg varmt kan anbefale - kan også minde om den græske. Mange af de historiske seværdigheder, du kan besøge i Bodrum by, stammer ligeledes fra den græske oldtid. Med andre ord vil du i Bodrum-området opleve et fascinerende mix af historiske og kulturelle rødder.

Træk dig tilbage til roen i bakkerne

Allerede ved kysten på Bodrum-halvøen kan du, som skrevet ovenfor, finde mange skønne steder, hvor du absolut ikke vil føle dig klemt inde imellem andre feriegæster. Men søger du lidt ind i landet, vil du virkelig finde en verden, hvor du kan føle langt væk fra alting og behageligt placeret i din egen lille, landlige boble. Det er, når du bevæger dig ind i de frodige bakker, der knap nok er befolkede. Selvom du elsker stranden og at holde badeferie, er det en dejlig og mindeværdig oplevelse at udforske den del af Bodrum-halvøen, som ikke er kystlinje.

Elegante Bodrum

Endelig vil jeg opfordre dig til at besøge selve storbyen Bodrum, som, til trods for, at den modtager en million feriegæster om året (ja - sol, strand, smukke omgivelser, god mad og spændende, historiske seværdigheder tiltrækker mange mennesker: ) ikke har mistet sit sæpræg eller sin tilbagelænede, elegante atmosfære. Halikarnassos, som Bodrum hed i oldtiden, er noget helt særligt blandt de tyrkiske kystbyer. Det er næsten gådefuldt hvordan du, selv, når sommersæsonen er på sit højeste, stadig kan finde små, rolige hjørner i byen, der prydes af sit imponerende korsridder-slot, sine blomstefyldte caféer, hvidvaskede gader og sin glitrende, stilfulde marina, der altid lokker til en gåtur. Ikke langt fra den travle by ligger der små landsbyer, hvor du kan finde en udsøgt ro og fred, endda i højsæsonen.

Du tror det næppe - men at komme til Bodrum var engang en straf: )

Det er svært at forestille sig, at Bodrum før i tiden slet ikke blev anset som attraktivt - faktisk blev byen brugt som et slags åbent politisk fængsel, hvor dissidenter mod Den Tyrkiske Republik blev sendt i eksil. I dag ville jeg ærligt talt ikke have så meget imod at blive sendt i eksil i Bodrum: )

Har du lyst til at tage på en lidt længere tur og - både bogstaveligt og billedligt - dykke ned i nogle af de fantastiske naturfænomener, Tyrkiet har at byde på, så ligger de unikke Pamukkale-vandfald og varme kilder ca. 4 timers kørsel fra Bodrum.

Bodrum lufthavn

Når du holder ferie på Bodrum-halvøen, lander du i Bodrum Lufthavn, som ligger i 35 minutters køreafstand fra selve byen. Det er pt. ikke muligt at flyve direkte fra danske lufthavne til Bodrum, men du kan gøre turen med et enkelt stop undervejs.

God ferie,
Puk

Læs mere om Bodrumhalvøen

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller