Xanadu betyder et sted med storslået skønhed, fred og luksus, og Xanadu Island i Bodrum må siges at være lige netop det! Mørket var faldet på efter en lang dag med transport og mange hotelbesøg, og jeg var på vej til vores sidste indkvartering i Tyrkiet. Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle ud til, men da jeg kørte gennem porten med det oplyste og forgyldte skilt med ”Xanadu Island”, vidste jeg med det samme, at dette var noget ud over det sædvanlige. Det indtryk fornægtede sig heller ikke, da jeg efter indtjekning og en kølig velkomstdrink blev befordret  til min suite i golfvogn – og resten af opholdet følte jeg mig som dronningen af Saba…

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Xanadu Island befinder sig ca. en halv times kørsel fra Bodrum centrum og ligger på en lille klippeø, kun forbundet med fastlandet af en smal tange, som samtidig udgør indkørslen til hotellet. At befinde sig på Xanadu Island er en ejendommelig oplevelse. På den ene side har man følelsen af at befinde sig på et stort resort, eller endda et krydstogtskib med hvad sig dertil hører af underholdning, restauranter, barer osv. Men på den anden side er der samtidig en ro og eksklusiv skønhed over Xanadu Island, og det hele er krydret med storslåede udsigter, næsten lige meget, hvor du befinder dig.

Det skorter ikke på pladsen på Xanadu Island, og tak for det, for lad det være sagt med det samme, at her er jeg gået noget på kompromis med vores eget koncept med ”små” hideaways. Xanadu Island er det absolut største hotel, vi har på repertoiret, men i det her tilfælde har jeg slet ikke været i tvivl om, at reglere skulle bøjes, for det er et helt unikt sted, som oven i købet inkluderer all-inclusive.

Hvordan ønsker du at blive afkølet?

Xanadu Island har noget for alle. Hvis du vil være tæt på, hvor tingene sker, kan du slænge dig i solsengen ved den største swimmingpool, selvfølgelig en infinitypool med udsigt over havet. Her bliver der spillet musik og du er tæt på poolbaren og restauranten. Vil du hellere have ro til at læse en bog eller bare nyde stilheden, kan du sole dig ved den mindre ”silentpool” på den anden side af øen. Men hvis du har det ligesom mig, og hellere have ”the real deal” og hoppe i det krystalklare hav, findes der forskellige badebroer med solsenge rundt om på Xanadu Island – og hvilke fredfyldte steder det er! Her er absolut ro, kun afbrudt af lyden af bølgernes skvulpen mod klipperne, og følelsen af at hoppe i det lune, krystalklare middelhav er næsten ubeskrivelig. Husk snorkel og maske hvis du vil opleve livet under overfladen.

Når du bliver tørstig, er der køleskabe ved badebroerne fyldt med forfriskninger. Selvom øen ikke har en naturlig sandstrand, skal du selvfølgelig ikke snydes for en sådan. Hvert forår bliver der kørt tonsvis af sand ud på øen, så det er muligt at etablere en "rigtig" strand, og hver vinter vasker bølgerne stranden væk igen – ja, hvad man ikke gør for sine gæster…

Buffeten der omvendte mig…

Xanadu Island har fire restauranter, hovedrestauranten med buffet og tre a la carte restauranter. Buffeter har desværre ofte et blakket ry, og nogle steder med god grund. Men ikke her, og udvalget og friskheden overrraskede mig positivt. Desuden bliver der grillet hver aften, og én gang om ugen er der tyrkisk aften med kebab, lam og andet godt på grillen, hvilket klart kan anbefales! Også morgenmadsbuffeten er en historie for sig. Tag dig god tid, siger jeg bare, der er meget der skal prøvesmages.

En af á la carte-restauranterne er kun åben i sommersæsonen, da den fungerer som en pop-up restaurant på en af badebroerne – og da du bogstaveligt talt spiser på vandet, er der selvfølgelig seafood på menukortet. Et mere romantisk sted at spise middag, skal man lede længe efter! Xanadu Island har i alt 7 barer, og den største (og vel også hyggeligste) er Rosebud Bar. Her kan du nyde en god cocktail i de bløde loungemøbler før eller efter middagen, inden morgenmaden eller efter middagsluren, ja faktisk hele døgnet!

Hvis det utænkelige skulle ske, at du kom til at kede dig, så fortvivl ikke. Xanadu Island har masser af aktiviteter lige fra bowling, tennis, biograf, amfiteater, sportsrum med forskellige spil og meget mere. Du kan også tage en løbetur rundt på øen, prøve forskellige former for vandsport eller nyde det store SPA-område. Der er rigeligt at tage sig til, og denne beskrivelse kunne blive ved i det uendelige, men der skal jo også være plads til overraskelser…

Godt at vide om Xanadu Island

Selvom du i princippet befinder dig på et femstjernet resort, er der en meget afslappet atmosfære, hvilket også betyder, at du sagtens kan tage et par jeans på i restauranten.

Hotellet er stort, men det er øen også, og du finder hurtigt et fredfyldt hjørne, hvor udsigten i sig selv er et helt show. Du kan naturligvis også nyde udsigten fra din balkon – minibaren er gratis og fyldes op dagligt.

Når du tjekker ind, får du et håndklædekort, som du kan veksle til lige så mange håndklæder du har lyst til ved en lille bod ved swimmingpoolen. Når du afleverer håndklæderne får du kortet igen.

Vandsportsaktiviteter koster ekstra, ligesom indgang til SPA-området kræver at "muldvarpen" ser dagens lys.

Da Xanadu Island har all-inclusive (her findes også en á la carte-restaurant - her skal de spisende gæster dog være +8 år), og samtidig har så meget forskelligt at byde på, egner stedet sig godt til en generationsferie, så prik bare til mormor når 70-års fødselsdagen skal planlægges : )

Læs mere om Hotel Xanadu Island

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,6 Vores gæsters
bedømmelse
1182 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • St. Peterborgen - ca. 25 km
 • Kaninøen - ca. 15 km
 • Myndosporten (Gümüslük) - ca. 20 km
 • Dedeman Aquapark i Ortakent - ca. 18 km
 • Pamukkale - ca. 274 km
 • Ephesus - ca. 201 km

Værelser

Xanadu Island er ikke bare Casa Grande, det er Casa Muy Grande med 220 suiter og villaer, og dermed større, end hvad du normalt finder hos Hideaways - men lige så stort det er, lige så fantastisk er her. Der er forskellige typer suiter med 2 eller 3 værelser. Alle har balkon med enten fuld eller delvis havudsigt. Alle suiter er smagfuldt indrettet og der er virkelig fokus på god kvalitet hele vejen igennem. Sengen er en af de bedste jeg har prøvet i meget lang tid, og så er der selvfølgelig pude-menu, så du er sikker på at få den bedste nattesøvn. Alle værelser har gratis WiFi og minibar, som bliver fyldt op dagligt. Derudover finder du alle de faciliteter, du forventer i et moderne hotelværelse – fladskærms tv, aircondition, værdiboks, hårtørrer osv.

Hvis I er en stor flok venner, eller en familie, der rejser sammen, kan I vælge en af villaerne. Jeg lover, at der ikke bliver pladsmangel! Direktøren der viste os rundt indrømmede faktisk, at de måske havde bygget villaerne lidt for store. Der er flere slags villaer på henholdsvis 284 og 537(!) m2 med 4 og 6 soveværelser. De har alle privat pool og terrasse, og den måske bedste placering på spidsen af øen med fuld havudsigt. Her gælder roomservice selvfølgelig også, og du kan sågar få a la carte middage serveret i villaen.

Lige meget hvordan du vælger at bo på Xanadu Island følger der en masse luksus og komfort med – så forvent at blive forkælet!

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Xanadu Island:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs swimmingpool
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Akyarlar köyü Ada caddesi No.10/1 - Mugla
48470 Akyarlar

Koordinater

Latitude: 36.9592
Longitude: 27.2859

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Tyrkiet, Bodrum-halvøen
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Tyrkiet, Bodrum-halvøen, Gumbet
 • Nærmeste lufthavn: 43 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool
Tyrkiet, Bodrum-halvøen, Turgutreis
 • Nærmeste lufthavn: 58 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool