Istanbul deles af Bosporus’ blide blågrønne vande, og man bliver næsten ufravigeligt forført af den sagnomspundne atmosfære. Et væld af farver, uendelig mange dufte og en blanding af kendte og ukendte lyde møder dig i denne spændende by, som egner sig fortræffeligt til en afslappende cityrejse. Istanbuls intense atmosfære viser sig især, når man kommer ind i de gamle bydele. Her, midt i den gamle bydel ligger også Hotel Sultanhan, og her skal jeg bo i nat.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

Perfekt for familier

I dag er det ikke særlig langt for os at tage med taxa, måske kun en kilometer fra vores forrige hideaway. Når man inspicerer mulige hideaways, er det en stor fordel, at man bor en eller to nætter på dem og dermed får mulighed for at komme ind under huden på hotellet. Vi skal faktisk bo to nætter på Hotel Sultanhan, og det er jeg meget glad for. Så kan det jo for alvor betale sig at pakke ud. General Müdûr (betyder hoteldirektør), Enis Akcan, møder os allerede udenfor på den flotte lukkede vej, hvor hotellet ligger. Han er yderst høflig og tager umiddelbart min kuffert. Jeg bliver anvist værelse 309, som er et tremandsværelse med en stor dobbeltseng og en separat almindelig seng. Her er der faktisk også plads nok til et sofahjørne og et skrivebord. Jeg gør straks krav på skrivebordet for at samle mine første indtryk i min computer.

Restaurerede ægte tæpper

Hotel Sultanhan ejes af to brødre, hvis overordnede metier er at få håndknyttede tæpper, som er flere hundrede år gamle, renoveret til næsten ny stand. Der er kun nogle få firmaer i verden, der kan klare denne proces. Kunderne er ofte museer, regeringer og yderst velhavende privatpersoner. Enis fortæller mig, at det tager et par måneder at gøre et større, gammelt gulvtæppe i stand, og at det koster op til 100.000, ikke kroner, men dollars. Alle vegne på hotellet ser man spor af deres interesse for gamle indretningsdetaljer. Bliv ikke forbavset, hvis du falder over møbler eller tæpper, der er op til fem hundrede år gamle. Det er let at overse for en vesterlænding, men gå hen og føl på gardinerne i lobbyen. De er lavet af silke, og jeg kan ikke huske, hvor gamle de er, men de er ikke nye.

Interiøret modsiges af dateringen på bygningen, som siger bygnings-år 2005. Den oprindelige bygning var en meget gammel regeringsbygning, som man ikke kunne redde, så man gjorde det næstbedste: Byggede nyt i identisk stil. Man kan bl.a. se det på loftshøjden. Brødrene ville sikkert kunne få plads til to etager mere, hvis de havde fulgt moderne bygningsnormer, men nej - det skulle være autentisk og spejle den osmanniske oprindelse.

Aktiviteter og faciliteter

 • Stor lobby med kaffe- & te-servering
 • Tagrestaurant med en vidunderlig udsigt over tagene, Hagia Sophia og Den Blå Moské.
 • Forkæl dig selv i Hamam-miljø eller i saunaen.
 • Du bor på første parket! Ud at mærke atmosfæren!


Værd at vide om Hotel Sultanhan

Hotel Sultanhan er, hvad vi kalder et cityhideaway. Unikt, specielt og særpræget, altid med en fabelagtig beliggenhed der gør, at du til fods kan opdage alle nærområdets hemmeligheder. Når du får lyst, kan du altid flygte tilbage til dit gamle gemmested.

Hver morgen nød vi ved et dejligt morgenbord en eventyrlig udsigt over de gamle bydeles tage - med Bosporus’ travle vande i baggrunden. Begge morgener sad vi ekstra længe og nød til fulde udsigten, maden og stemningen.

Hotel Sultanhan er et såkaldt sundhedshotel. Det vil sige, at der ikke sælges alkohol eller nikotin på hotellet. Jeg blev helt forskrækket, da jeg blev klar over det, men bare rolig! Receptionspersonalet var vant til det og gav mig et på forhånd trykt kort til en kiosk ca. 300 meter fra hotellet.  Og vupti, så havde jeg en minibar fyldt med en meget prisbillig og god hvidvin (produceret i Tyrkiet på chardonnaydruer) og selvfølgelig nogle Efes-øller.

Da vi gerne tager at glas vin til aftensmaden, så prøvede vi aldrig tagrestauranten om aftenen, men det gjorde ikke så meget. Vi nød jo udsigten så meget ved morgenmaden, som tit varede i to timer.

Derfor rejser vi gerne hertil igen

Vores allerførste indtryk var en smule lunkent. Men Hotel Sultanhans tiltrækningskraft øges for hver time, der går. Det er et nærmest komplet hotel med en misundelsesværdig beliggenhed. Kun nogle få hundrede meter væk fandt vi nogle rigtig gode tyrkiske restauranter. Det er aldrig blevet officielt dokumenteret, men mange mennesker mener, at Tyrkiet har verdens bedste køkken, især hvis man kan lide lidt krydderier i maden. Hotel Sultanhan vokser for hver dag, man bor der!

Læs mere om Sultanhan Hotel

Officiel kategori

Hideaways' kategori

628 anmeldelser

Faciliteter

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
se alle

Kort og afstande

 • Afstande & turistattraktioner
 • Gulhane Park, et fredfyldt sted midt i det pulserende Istanbul - 1,2 km
 • Topkapi Palace, hvor sultanerne boede – 1,3 km
 • Spice Bazaar, i forhold til størrelsen kun overtruffet af Grand Bazaar – 1.2 km
 • Hagia Sophia, imponerende bygningsværk – 900 m
 • Den Blå Moské, en enorm moské, beklædt med blå fliser – 800 m
 • Taksim Square, fantastisk shopping– 4.5 km
 • Atatürk lufthavn – 18.7 km
 • Sabiha Gökçen lufthavn – 44 km

Værelser

Hotel Sultanhan har 40 rummelige værelser af to typer: Enten får man udsigt mod en meget smuk og nylig renoveret regeringsbygning, eller man ser ud mod nabobygningen, som ligger 6-7 meter fra hotellet. Det lyder måske forfærdeligt, men det gør ikke så meget, når man bor på et city hideaway.

Det bliver ofte sådan, at man næsten ikke opholder sig på værelset i døgnets lyse timer. Værelserne er veludrustede med satellit-tv, gratis Wi-Fi, aircondition, dejlig morgenkåbe - ja listen er lang. Man mangler intet på værelserne og bør ikke gå glip af alle de gamle detaljer, uanset om det drejer sig om værelsets møbler, billeder eller tæpper. Og lad dig ikke narre: Gulvtæppet, som ser næsten nyt ud, kan være flere hundrede år gammelt, takket være brødrenes tryllekunster.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Sultanhan Hotel:

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Elevator
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Piyerloti Caddesi No:7 Sultanahmet
34122 Istanbul

Koordinater

Latitude: 41.0077
Longitude: 28.9728

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Sultania Hotel
Tyrkiet, Istanbul
 • Nærmeste lufthavn: 22 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
The House Hotel Bosphorus
Tyrkiet, Istanbul
 • Nærmeste lufthavn: 27 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Sokullu Pasa Hotel
Tyrkiet, Istanbul
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant