Weekendrejser til Istanbul

Med sin strategiske beliggenhed mellem to verdensdele er Istanbul en lidt paradoks by. På den ene side er der den kulturrige arv fra østen, hvor traditioner og gamle skikke skaber mystik om byen. På den anden side favner byen den vestlige verdens moderne skikke og tilbyder således et bredt spektrum af fornøjelser, luksushoteller og madoplevelser. Istanbul deles i to af Bosporus' grågrønne vand, og det er ikke så mærkeligt, at byen anses for at være en af verdens mest spændende storbyer. Her omsluttes alle bygninger og torve af dufte fra et andet verdenshjørne end vores, og den mystiske atmosfære suger dig ind i en del af verdenshistorien. Velkommen til Istanbul på en weekendrejse med Hideaways.

To forskellige bydele med masser af tilbud

De to bydele heder Sultanahmet og Beyoglu, og det er helt op til dig, hvilken bydel, du kommer til at synes bedst om. I Sultanahmet ligger nogle af Istanbuls mest kendte og elskede seværdigheder, som den Blå Moske, Hagia Sofia og Grand Bazaar. Her vil du med andre ord kunne fylde dagene med at udforske Istanbuls historie og få en masse nye, kulturelle indtryk med på vejen. Beyoglu har ikke lige så mange, store seværdigheder at byde på, men den har til gengæld mange, hyggelige kvarterer og et væld af restauranter, cafeer og natklubber.

Du behøver naturligvis ikke vælge mellem de to bydele. Den kollektive trafik transporterer dig nemlig let og enkelt fra det ene kvarter til det andet.

Besøg et hamam, shop dagen lang og spis dig mæt i meze

En weekendrejse til Istanbul fordrer næsten et besøg på et ægte, tyrkisk kurbad (hamam). Det er en tradition, som har rødder langt tilbage i tiden, og processen anses nærmest for at være hellig. Vi vil næsten love dig, at efter afvaskning, bad og sauna vil du og din krop være meget mere afslappet og parat til at nyde byens fornøjelser.

En af disse fornøjelser kan eksempelvis være et besøg i Istanbuls mange butikker og basarer. Her finder du tøj, smykker og accessories, som du nok har svært ved at finde magen til derhjemme. På Kapali Carsi (den store bazar) er der plads til ca. 4000 butikker på godt 60 gader, og her kan du gøre et godt køb. Det kan enten være en souvenir, et spændende krydderi eller en turban, og prøv også at "prutte" om prisen, det kan være en ganske sjov oplevelse.

Det kan være både let og svært at finde en restaurant, hvor du og dit selskab kan afslutte dagen, for udbudet er så stort, at det kan være svært at vælge. Den bedste måde at få så mange smagsoplevelser som muligt, får du ved at vælge et meze-måltid, som er Mellemøstens svar på tapas. Her kan du smage lokale specialiteter, som f.eks. fyldte vinblade, beyaz peynir (en hvid ost) og blækspruttesalat.

Bestil din weekendrejse til Istanbul med fly og hotel inkluderet i prisen

På Hideaways har vi gjort det nemt at bestille en weekendrejse til Istanbul. Vi er eksperter i at sammensætte fordelagtige pakkerejser til nettets laveste priser, hvor både fly og hotel er inkluderet - og du kan også bestille en lejebil sammen med pakken. Vore rejser foregår med rutefly, som giver større fleksibilitet i forhold til afrejsedato og rejsens varighed. Du kan rejse fra København, Malmø, Gøteborg eller Stockholm. Benyt søgefunktionen her på siden for at sammensætte din kommende weekendrejse til Istanbul helt efter eget ønske. Vi ønsker dig en dejlig weekendrejse til Istanbul fyldt med god mad og skønne oplevelser.

>> Læs også om weekendrejser til Dubrovnik her
>> Læs mere om billige pakkerejser til Tyrkiet her

>> Læs mere om weekendrejser

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér