I Kusadasi's bagland nær de historiske udgravninger ved Efesos, ligger en lille hyggelig landsby ved navn Sirince, og her ligger det hyggeligste lille hotel jeg længe har set. Hotel Güllü Konaklari er med sine blot 12 værelser og charmerende beliggenhed på mange måder det perfekte hideaway. Omgivet af rosenhaver og olivenlunde finder du nemt en hyggekrog, og den autentiske indretning i de fredede bygninger gjorde mig glad inden i.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Allerede ved indgangen til Hotel Güllü Konaklari fornemmer jeg hvad stedet gemmer på. I det øjeblik du træder gennem den gamle træport og ind i den lille gård, sænker der sig en utrolig fred. Det er som at træde ind i en eventyrverden med klatreplanter, kringelkroge, rislende vand, skårede krukker og hyggelige møbler spredt rundt omkring i den stemningsfulde og lidt snørklede have. De gamle stenbygninger, som udgør hotellet, ligger spredt rundt på forskellige højdeniveauer, og jo længere ind på grunden jeg kommer, en jo mere mystisk og spændende bliver stemningen. Nysgerrige sjæle, som mig selv, får straks lyst til at gå på opdagelse!

Vent på mig!

Jeg bliver budt velkommen med en lækker hjemmelavet hyldeblomstdrik, som jeg nyder mens jeg bliver vist rundt på hotellet. Jeg har travlt med at høre efter, hvad værten fortæller, suge indtryk til mig og balancere glasset i hånden, alt imens jeg forsøger at tage nogle gode billeder, for gode motiver er der nok af! Stille og roligt glider jeg væk fra værten og ind i mit eget lille eventyr... jeg tror han blev træt af at vente på mig, så nu er det bare mig og Nikon. Gennem olivenlunden blinker solstrålerne gennem de sølv-grønne blade, så ned til køkkenhaven og rosenhaven, hvor Gülistan-huset med seks værelser befinder sig. Rosenhaven har i øvrigt over 100 forskellige sorter, og har lagt navn til hotellet. Tilbage igen, et billede mere af den udendørs lounge, se lige de vinranker mod stenene, hov, et granatæbletræ, op af trapperne, udsigt, bjerge, hej, - ja her er jeg...

Her på øverste "dæk" af grunden, ligger The Mansion med i alt 4 værelser. På terrassen foran huset er der også udendørs restaurant om sommeren, og ellers kan du slappe af i de bløde møbler med et glas vin og en dejlig udsigt.

Lidt længere nede på grunden ligger den åbne "lobby", en rigtig hyggeligt indrettet stue med pejs og det hele; i grunden bare et tag, men den kan lukkes af med glasvægge på de kølige vinteraftener. Det er også her restauranten ligger, men desværre tillod tiden ikke en prøvespisning, men det er dejligt at have noget tilgode. Der er en vis del egenproduktion på stedet, med køkkenhaven, olivenlunden og en tilknyttet vingård, så forvent lækker, lokalproduceret mad :)

Bevar mig vel...

Grunden blev givet til den første ejer efter Første Verdenskrig, og han besluttede at bebygge grunden med de bedste materialer. Siden er der kommet flere bygninger til, men kvaliteten er gennemgående, og i 2001 blev stedet registreret som en historisk bygning. I 2008 åbnede stedet som Hotel Güllü Konaklari, bl.a. for at støtte den lille landsby, hvor man ellers kun kunne finde bed & breakfast's. Og nu vi er ved landsbyen, så skal den også have et par ord med på vejen - den er nemlig rigtig hyggelig! Her finder du små boder med hvad nogen vil kalde fjollet bras, andre hyggeligt nips, men også frugtboder, restauranter og små barer. Sirince landsbyen og den omkringliggende natur er fredede områder, og det er heldigt, for så bliver den ved med at være lige så hyggelig som nu!

Godt at vide om Hotel Güllü Konaklari

Jeg har for nyligt læst en undersøgelse, der viste, at gratis wi-fi er den vigtigste facilitet for hotelgæster. Hvis du også har det sådan, kan jeg berolige dig med, at der er gratis wi-fi på Hotel Güllü Konaklari, - også på værelserne. Ifølge samme undersøgelse burde du så også være ligeglad med, om der er minibar... men det er der.

Jeg vil anbefale at leje bil (trods mange fordomme er Tyrkiet faktisk nemt og behageligt at køre rundt i), dels fordi Sirince ligger lidt afsides - 10 km fra den antikke by Efesos og 27 km fra Kusadasi, men også for at have muligheden for at opdage det smukke bagland og de gode strande på egen hånd. Desuden parkerer du gratis ved hotellets indgang.

Hotel Güllü Konaklari har ingen swimmingpool, højst sandsynligt fordi det er et fredet område, men i min verden gør det ikke så meget lige på dette sted (og jeg er endda en rigtig vandhund), for personligt ville jeg foretrække at besøge hotellet uden for sommersæsonen. Mange af værelserne har pejs eller brændeovn (de bedste er i Deluxe værelserne), og det er som om at omgivelserne bare lægger op til efterårshygge. Jeg kunne i hvert fald nemt se mig selv i en hyggelig krog i haven med et tæppe og en god bog, eller bruge dagene på gåture i bakkerne og indkøb i den lille landsby... mmm.

Læs mere om Boutique Hotel Gullu Konaklari

Officiel kategori

Hideaways' kategori

186 anmeldelser

Faciliteter

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Hotelbar
se alle

Kort og afstande

 • Ephesus - ca. 11 km
 • Sirince - 0 km
 • Fugleøen (Güvercinada) - ca. 28 km
 • Ladies Beach - ca. 31 km
 • St. John Basilikaen - ca. 8 km
 • Pamukkale - ca. 193 km

Værelser

Hotellet består af to hovedbygninger med i alt 12 værelser. The Mansion er den historiske bygning, som ligger øverst på grunden med den store terrasse. Her er fire værelser på hver 25 m2, som er smagfuldt indrettet, har trægulv og badekar med løvefødder. Her har du udsigt over bjergene og den hyggelige terrasse. Værelserne har ikke balkon, men til gengæld har du den dejlige terrasse lige uden for døren med store bløde loungemøbler. Da hotellet kun har 12 værelser vil det aldrig føles overrendt, men nærmere som at man sidder i en privat have.

Umiddelbart under terrassen og The Mansion ligger "Stone Rooms" (det lyder bare ikke så romantisk med "stenværelserne", så jeg holder mig til den engelske version). Men navnet giver god mening, for de er bogstaveligt talt bygget ind i stensætningen under den store terrasse. Her er du tæt på restauranten og den hyggelige lobby, men det bedste ved disse værelser er den private terrasse! De store hjørnesofaer med bløde puder op mod de rå sten og vinrankerne... dios mio!

Det andet hus er Gülistan, tror nok at det betyder rosenhuset, og det ligger da også i rosenhaven. Her er der tre værelser på hver etage. Øverst findes Gülistan Suiten med pejs, balkon og ekstra sovesofa, samt deluxe værelset, også med pejs og balkon. De resterende fire værelser bliver kaldt Gülistan værelserne. Der er et øverst og tre nederst, og de har alle balkon og udsigt til rosenhaven. I underetagen findes ydermere en fællesstue med pejs og køkken, og hvis I er mange, der rejser sammen, kan man leje hele underetagen samlet, som én stor lejlighed.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Boutique Hotel Gullu Konaklari:

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Sirince Koyu 44
35920 Selcuk

Koordinater

Latitude: 37.9424
Longitude: 27.4330

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.