Yedi Bilgeler Hotel & Winery er nok det sidste jeg havde forventet at møde på min tur til Tyrkiet. Køreturen op i Kusadasis bagland går gennem bløde bakker dækket af oliventræer og figenlunde, og da jeg kørte ind på en lille grusvej og ankom til Yedi Bilgeler Hotel & Winery, og blev hilst pænt velkommen af en hane, følte jeg mig hensat til Toscanas grønne vinland. Omgivet af vinmarker, oliven- og figentræer ligger den hyggelige lille vingård, som også fungerer som hotel – heldigvis, for man får virkelig lyst til at pakke kufferten ud her.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Tag et par halvskøre tyrkere med en drøm om at lave god vin… i Tyrkiet – ikke et land jeg ellers forbinder med udsøgte vine, men de kan nu godt finde ud af det. Og Yedi Bilgeler Winery er en lille vinproducent, men for dem handler det om kvalitet frem for kvantitet; en sympatisk holdning, og altid et godt udgangspunkt for et godt produkt. Vinstokkene blev hentet fra Frankrig og drømmen var begyndt. Men drømmen var ikke kun at lave en vingård, det skulle samtidig være et smukt sted, hvor gæster kunne nyde naturen og de lokale råvarer. Derfor fik de en østrigsk arkitekt til at tegne det idylliske sted midt i vinmarkerne, igen med fokus på kvalitet, gode materialer og gennemført design.

In vino veritas

Navnet Yedi Bilgeler betyder syv vismænd og er en hyldest til de gamle græske filosoffer, der netop i dette lille område af Tyrkiet (Ionia) lagde grundstenen til den moderne tankegang med kendte udsagn som ”kend dig selv” og ”alt med måde”. Således bliver også Yedi Bilgelers vine opkaldt efter de gamle filosoffer. Om man bliver mere filosofisk af at drikke vinen, skal jeg ikke kunne sige, men jeg ved dog at sandheden findes i vinen.

En vellykket drøm

Yedi Bilgeler Hotel Winery består af en hovedbygning, hvor receptionen, restauranten og fem af værelserne ligger, og det er også her vinproduktionen foregår. Når jeg går langs vinmarken kommer jeg ned til resten af hotellet, som består af en klynge huse i samme rustikke stil som hovedbygningen. Her findes resten af værelserne og også en hyggelig lille swimmingpool med udsigt til de grønne bakker – igen ledes tankerne hen på Italien, denne gang er det Umbrien, der popper op i mine tanker. Det hele er rammet ind af duftende lavendel, oliventræer, figner og kvæder i skøn forening, og jeg kan kun sukke over, hvor hyggeligt der må være om aftenen, når den lille olivenlund er oplyst af små lamper i træerne. Hele stedet hænger rigtig godt sammen og er meget vellykket.

Hvordan foretrækker du din udsigt?

Den helt igennem hyggelige restaurant serverer retter, der er tilpasset gårdens vine, og består mest af typiske middelhavsretter, med en hovedvægt på det italienske køkken. Du finder dog også traditionelle tyrkiske retter, og råvarerne er for så vidt muligt lokalproduceret. Olivenolien kommer fra træerne på grunden og urterne i maden fra kokkens lille have. Til morgenmaden er alle marmeladerne også hjemmelavede. Men noget af det bedste ved restauranten er, at du kan vælge hvilken udsigt du helst vil have. På terrassen har du udsigt over vinmarken, bakkerne, lavendlerne og de bagerste huse, mens du på balkonen kigger ud til den lille gård i hovedbygningen. Det lyder måske ikke lige så tiltrækkende, men der er nu en rigtig hyggelig stemning, og hvis du bruger fantasien er det næsten som at sidde i en baggård i Firenze. Hvis du hellere vil nyde maden på din egen terrasse eller balkon, kan det også lade sig gøre.

Godt at vide om Yedi Bilgeler Winery & Hotel

Hvis du interesserer dig for vin, kan du komme ind og se produktionen og vinkælderen. Der er selvfølgelig også vinsmagninger på stedet mod et lille beløb (ca. 65 kr). Hvis du er der i høstsæsonen kan du følge med i arbejdet i marken og endda deltage, hvis du har lyst. Der er også en lille butik, hvor du kan købe vin og andre delikatesser.

Ikke så underligt ligger Yedi Bilgeler Hotel Winery på landet, og det anbefales at leje bil. Hotellet ligger tæt på Efesos og Kusadasi, så det er oplagt at tage på dagsture i det smukke område. Der er selvfølgelig gratis parkering på stedet.

Du bor på landet, så myg kan forekomme. Det er de dog vant til og de har deres egne metoder til at komme de små kræ til livs. Hvis du vil have dit eget "kræ" -kæledyr :) med på ferie  er det også en mulighed.

Læs mere om Yedi Bilgeler Hotel & Winery

Officiel kategori

Hideaways' kategori

159 anmeldelser

Rejsetemaer

Hoteltype

Faciliteter

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
Se alle

Kort og afstande

 • Ephesus - ca. 11 km
 • Sirince - ca. 17 km
 • Fugleøen (Güvercinada) - ca. 15 km
 • Ladies Beach - ca. 15 km
 • St. John Basilikaen - ca. 10 km
 • Pamukkale - ca. 173 km

Værelser

Yedi Bilgeler Hotel & Winery har i alt en suite og 5 værelser og alle har en dejlig udsigt over dalen med de idylliske vinmarker og lavendeltræer. De 5 deluxeværelser er 23m2 og kan rumme 2 personer. De har alle moderne faciliteter: aircondition, centralvarme, satellit-TV, internet, et privat badeværelse med hårtørrer, badetøfler og toiletartikler samt et køleskab. Suiten er på 80m2, har en stor stue med pejs, der giver en meget varm atmosfære. Der er køkken indrettet i en lokal stil, en spiseafdeling, et soveværelse, et stort badeværelse og en dejlig veranda med en fantastisk udsigt! 

Indretningen er i alle værelser elegant, indbydende og indrettet med lyse møbler og med en intim atmosfære på grund af de få værelse.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Yedi Bilgeler Hotel & Winery:

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Döltenalti Mevkii, Gökçealan Köyü
35920 Selcuk

Koordinater

Latitude: 37.8770
Longitude: 27.3812

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.