Rejser til Kusadasi

Med sine fantastiske strande, sin livlige atmosfære og sin farverige historie er Kusadasi på Tyrkiets vestlige ægæiske kyst et oplagt rejsemål for alle, der ønsker at kombinere en traditionel bade- og strandferie med store historiske seværdigheder.

Blandt områdets største historiske attaraktioner er den ikoniske ø Pigeon med sit byzantinske slot, men den største seværdighed blandt dem alle er uden tvivl de antikke ruiner af den engang så betydningsfulde handelsby i det nærliggende Efesos.

For de eventyrlystne - eller for dem, der er på udkig efter en aktiv ferie - er der et godt udvalg af sightseeingture og naturskønne vandrestier, samt muligheder for dykning, snorkling og andre vandsports-aktiviteter.

Og for dem, der bare ønsker at slappe af, ligger de mange smukke strande klar og venter.

Velkommen til det vestlige Tyrkiet med Hideaways, vi er specialister i rejser til Kusadasi hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

 

Rejsemål i Kusadasikysten

Find rejsen til Kusadasikysten her

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Kusadasi finder du her lidt nyttig fakta og information om rejsemålet og området. Kig desuden forbi bloggen hvis du vil have mere inspiration, her skriver vi indlæg om emner som f.eks. vejret når du rejser, de største seværdigheder, tips til udflugter, om kulturlivet, om maden og naturligvis også om naturen og specielt de mange dejlige strande.

Strande

Strandene i Kusadasi byder ikke bare på fremragende faciliteter til en aktiv strand- og badeferie, men også på afsondrede bugter, hvor du i fred og ro kan ligge og opsuge solens varme stråler, afskærmet fra de store folkemængder.

Blandt de mest kendte strande i området er Kusadasis bystrand, samt Ladies, Green og øen Pigeons strand - og hvis du bevæger dig lidt længere væk: Long Beach og Dilek National Parks strand.

Ladies Beach er utvivlsomt en af de mest populære på grund af sin centrale beliggenhed, sin overflod af sjove vandsports-aktiviteter, sit rene og lave vand og sine mange caféer og souvenirbutikker.

Hvis du mere er til de stille glæder, bør du tage på en dagstur til det afsides paradis i Dilek National Park, hvor du kan slappe af mellem pinjeskove, sandstrande med krystalklart vand og smukke bjerge.

Vejret

Den bedste tid til at besøge Kusadasi på er generelt mellem maj og oktober, hvis du vil være "sikker" på at have skyfri himmel og næsten konstant sol. Sommertemperaturerne ved Ægæerhavet kan nogle dage nå op på næsten 40 grader, men det er ikke reglen.

Vintrene er generelt milde og solrige med i gennemsnit mellem 10 og 15 grader, så der er noget at vinde, hvis du tager på en vinterferie til Kusadasi, væk fra det kolde, våde nord.

Kultur og historie

Området omkring Kusadasi er fyldt med spor af Tyrkiets farverige og dramatiske historie, hvor især det osmanniske og østromerske imperium har gjort sig stærkt gældende.

Blandt de meste kendte historiske seværdigheder er Efesos, Didyma, Priene og Miletos, som alle ligger tæt på Kusadasi.

Af andre betydninsfulde historiske seværdigheder i området kan nævnes øen Pigeon med sit byzantinske fort, der engang forhindrede fremmede magter i at trænge ind i området.

Hovedattraktionen er dog uden tvivl de antikke ruiner i det nærliggende Efesos. Denne gamle oldtidsby, der er enhver arkæologs drøm, er den mest intakte græsk-romerske by i Middelhavsområdet, og uden tvivl en af de største turistattraktioner i hele Tyrkiet.

Her gemmer sig blandt andet 2.000 år gamle biblioteker og basilikaer, samt resterne af Artemis-templet, der blev regnet for at være ét af de syv vidundere i den antikke verden. 

Mad og drikke

I Kusadasi finder du nogle af Tyrkiets fineste restauranter, der serverer både internationale og lokale retter. Mange restauranter i området byder ikke bare på traditionel tyrkisk mad, men også på levende, lokal musik og stor gæstfrihed, som får middagen til at gå op i en højere enhed.

Hvis du holder af fiske- og skaldyrsretter, vil du være i dit rette element, eftersom Kusadasi bærer stort præg af at være et kyststed med et stort lokalt fiskemarked, der byder på en overflod af friske fisk.

Urter og krydderier spiller en vigtig rolle i det lokale køkken, hvilket du kan smage, hvis du tager for dig af tyrkisk pizza og kebab, samt krydrede kødretter tilberedt i traditionelle, tyrkiske jordgryder.

Prøv også områdets lette salater og mezes og de søde godbidder, såsom baklava.

Om morgenen kan du nyde den dejlige tyrkiske morgenmad med dens blanding af friske grøntsager, ost, æg, honning og oliven.

Og hvis du er på jagt efter lokale råvarer, så tag ud til den gamle landsby Sirince, hvor du vil finde et bredt udvalg af hjemmelavede frugtvin og forskellige typer olivenolie.

Aktiv ferie

Naturelskere bør tage på en tur til Dilk National Park, der er et oplagt mål for en dagstur, hvis du kan lide at vandre eller dykke. 

Du kan også vælge at tage på en uforglemmelig dagstur til UNESCO´s verdensarvssted Pamukkale og lære om dette fascinerende steds unikke geologi og historie. Her kan du blandt andet slappe af i en af de naturlige kilder eller beundre Hierapolis´ gamle ruiner.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller