Ferie i Tyskland

Siden genforeningen er Tyskland blevet en stadig mere populær turistdestination, og f.eks. Berlin har i de senere år tiltrukket mange turister.

Hvordan bestiller jeg en ferie i Tyskland

Tyskland er et af flere nye rejsemål du snart kan tage til med Hideaways. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for ferier i Tyskland.

Tysklands byer

Tyskland har dog mange andre seværdige byer. Her er moderne storbyer med et pulserende natteliv, fremragende shopping og imponerende arkitektur, men byer rige på historie og kultur. Selvom mange kommer til Tyskland for at opleve byerne, er der også altid mulighed for hurtigt at komme ud i naturen.

Natur

Tyskland er godt 8 gange så stort som Danmark, og har alene af den grund et større variation i landskaber. En ferie i Tyskland betyder derfor også at der er mulighed for mange forskellige aktiviteter i naturen, som f.eks. vandreture i bjerge.

Turistinformation

Tysklands officielle turistbureaus hjemmeside får du en række ideer og praktiske oplysninger til din næste ferie i Tyskland. Hos det tyske turistbureau finder du blandt meget andet en række turforslag til din ferie i Tyskland. Du finder også beskrivelser af aktuelle begivenheder, og du kan downloade turistbureauets forskellige temahæfter gratis.

Seværdigheder og oplevelser

Berlin

Med sine omkring 3,7 millioner indbyggere er Berlin den næststørste hovedstad i EU efter London og det syvendestørste metropole område i EU. Siden Tysklands genforening i 1990 har byen desuden været Tysklands hovedstad. 

Berlin huser verdensberømte universiteter, orkestre, museer og underholdningssteder og er blevet et centrum for sportsbegivenheder, festivaler, kunstudstillinger og kosmopolitiske iværksætter-miljøer i Europa. Den zoologiske have i byen er den mest besøgte zoo i Europa og byen har også verdens ældste filmstudiekompleks, hvor det er blevet stadig mere populært for filmskabere fra hele verden at optage film.

Byen byder derudover på en lang række store seværdigheder, såsom Brandenburger Tor, Rigsdagsbygningen, Berlinmuren, Alexanderplatz, Museumsinsel, Postdamer Platz, Mindesmærket for Europas myrdede jøder, Perganmuseet, Berliner Dom, Sanssouci-paladset, Unter den Linden, Schloss Charlottenburg, Siegessäule, Mauerpark, Friedrichstrasse, Altes Museum, Bodemuseum, Pariser Platz, Grosser Tiergarten, Deutsches Historiches Museum - og mange flere.

München

München, beliggende på bredden af floden Isar nord for de bayerske alper, er hovedstad i den tyske delstat Bayern, den tredjestørste by i Tyskland, efter Berlin og Hamburg, og den 12. største by i EU med en befolkning på omkring 1,5 millioner.

Byen er et centrum for kunst, teknologi, finans, kultur, innovation, uddannelse, erhvervsliv og turisme i Tyskland og Europa og har den højeste livskvalitet i Tyskland og den fjerde-højeste i verden. Byen er desuden en af de mest velstående og hurtigst voksende byer i Tyskland. Den årlige oktoberfest tiltrækker tusindvis af besøgende fra hele verden hvert år. 

Herudover har byen en lang række store historiske og kulturelle seværdigheder, såsom Marienplatz, Frauenkirche, Englischer Garten, Virtualienmarkt, Deutsches Museum, Karlsplatz, Odeonsplatz, Hofgarten, Neue Pinakothek, Alten Pinakothek, Königsplatz, Olympiaturm, Olympiastadium, Isartor, Karlstor, Glyptothek, Barisches Nationalmuseum, Residenz-museum, Hofbräuhaus - og mange flere.

Schloss Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein, beliggende på en høj bakke over landsbyen Hohenschwangau nær Füssen i det sydvestlige Bayern, er et romansk palads fra det 19. århundrede, som hvert år besøges af mere end 1,3 millioner besøgende og op til 6000 besøgende hver dag i sommerperioden.

Slottet blev bestilt af Ludwig II i Bayern og var tænkt som et hjem for kongen, mens det officielt blev bygget til ære for komponisten Richard Wagner, som kongen havde et tæt personligt forhold til. Kong Ludwig betalte for slottet ud af sin personlige formue og ved hjælp af omfattende låntagning snarere end ved hjælp af bayerske offentlige midler. Efter kongens død i 1886 blev slottet tilgængeligt for offentligheden. 

Det nyromantiske slot forener den samtidige arkitektoniske mode kendt som "slotsromantik! - på tysk Burgenromantik - og Ludwig II's lidenskabelige interesse for Richard Wagners operaer.

Kölner Dom

Kölner Dom, beliggende i byen Köln i delstaten Nordrhein-Westfalen, er sæde for ærkebiskoppen i Köln og forvaltningen af kardinaldømmet i Köln. Den katolske katedral blev desuden erklæret verdensarvssted af Unesco i 1996 og er ikke bare Kölns, men hele Tysklands mest besøgte landemærke med gennemsnitligt 20.000 besøgende om dagen.

Opførelsen af katedralen blev påbegyndt i 1248 og stod på i mere end to hundrede år, indtil 1473, hvor arbejdet pludselig blev standset. Det videre arbejde med at bygge katedralen færdig blev først blev genoptaget i det 19. århundrede og blev afsluttet mere end 630 år efter, at opførslen af katedralen begyndte, nemlig i 1880.

Katedralen er den største gotiske kirke i den nordlige del af Europa, den tredje-højeste kirkebygning i verden og har de næsthøjeste spirer i verden (på  hele 156 meter). 

Bastei-klipperne 

Bastei-klipperne ligger 194 meter over Elbe-floden - og 305 meter over havet - i bjergkæden Elbe Sandsteingebirge i delstaten Sachsen og er én af Tysklands største naturseværdigheder. De er desuden den store attraktion i den 93,5 kvadratkilometer store nationalpark Nationalpark Sächsische Schweiz, der er forbundet med Nationalpark Böhmische Schweiz på den tjekkiske side af grænsen og som tilsammen udgør et fantastisk naturområde i den østlige del af Tyskland.

De storslåede klippeformationer har været en turistattraktion i over 200 år og er ad flere omgange blevet gjort lettere tilgængelige for de mange besøgende turister, der valfarter til stedet. Allerede i 1824 blev der bygget en træbro for at forbinde flere af klipperne, men denne bro blev allerede erstattet i 1851 af den nuværende Bastei-bro, som er lavet af sandsten.

Stenformationerne og de spektakulære udsigter fra dem har inspireret mange kendte kunstnere gennem tiderne, blandt andet den romantiske tyske landskabsmaler Caspar David Friedrich, hvis berømte maleri Felsenpartie im Elbsandsteingebirge er malet med Bastei som motiv.

Tag på ferie i Tyskland med Hideaways og bo på udvalgte hoteller i vores store naboland.

>> Se alle vores rejser til Tyskland
>> Sådan holder du en god ferie i Berlin

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller