Rejser til San Francisco

San Francisco er uden tvivl en af USAs smukkeste byer, og er kendt for at have en stor kulturel og etnisk mangfoldighed. Noget af det første der springer i øjnene, når man først ankommer til San Francisco er, at det er en stærkt kuperet by med mange meget særprægede kvarterer. Byplanlæggerne i San Francisco har i sin tid valgt det for europæere noget særprægede 'grid layout', hvor stort set alle gader rammer hinanden vinkelret. En byplanlægning som slet ikke passer sig til en by af San Franciscos type, men som til gengæld har gjort byens stejle gader noget nær ikoniske, og som bla. har gjort det nødvendigt med installation af de såkaldte 'Cable Cars' - kabeltrukne sporvogne, som i høj grad benyttes af turister, som som faktisk er en del af det lokale transportsystem i den mest kuperede del af byen.

San Francisco har i sig selv kun godt 800.000 indbyggere, og befolkningstilvæksten er begrænset, da byen i princippet aldrig kan blive større end den er, pga. den omkringliggende geografi. Men samtidig er byen det finansielle og kulturelle centrum i byregionen 'San Francisco Bay Area', som også inkluderer Oakland og San Jose, og hvor der bor i alt over 7,4 millioner mennesker.

Frisind og international kultur 

Rejser til San Francisco er blandt verdens mest populære blandt storbyrejsende, som bl.a. kommer her for at opleve byens frisindede miljø, arkitektur og berømte bygningsværker såsom Golden Gate Bridge og Alcatraz. Der hersker en international atmosfære i byen, som præges af flere forskellige befolkningsgrupper som udover de europæiske efterkommere bl.a. rummer en stor gruppe kinesere, og japanere, filippinere og mexicanere. San Francisco er også kendt som byen, hvor der siden 60erne har været en stor og politisk aktiv homoseksuel befolkningsgruppe.

Byen er også 'gateway' til Silicon Valley, som er kendt som verdens teknologi-vugge. Den berømte tech-dal, som bl.a. huser brands som Google og Apple, ligger syd for San Francisco i retning mod San Jose, og området bringer hvert år tusindvis af højtuddannede medarbejdere til området, hvilket har været med til at sende ejendomspriserne i vejret.

Gastronomi 

Få steder i verden finder man en større tæthed af restauranter end i San Francisco. Byen er besat af mad, og udvalget af spisesteder er enormt. Du kan finde stort set alle former for mad i alle prisklasser. Byens placering taget i betragtning er fisk og skaldyr selvfølgelig højt på listen over retter, men byen er også kendt for sin China Town som serverer mange spændende kinesiske delikatesser. Her findes et kæmpe mindretal af kinesiske udvandrere, som ofte er beskæftiget i restaurationssektoren.

Transport 

Modsat Los Angles bliver man i San Francisco ikke på samme måde overvældet af trafikken. Selvom der også er myldretidstrafik i San Francisco, lægger byen vægt på offentlig transport, og som turist i San Francisco er det f.eks. nemt at komme ind til byen fra lufthavnen uden bil.

Det er også nemt at komme rundt til byens seværdigheden med f.eks. busser og sporvogne, og downtown kan også udforskes til fods. Det er også oplagt at leje en cykel, omend man skal have stærke ben for at forcere de mange stejle gader i San Francisco. Byens internationale lufthavn, SFO, ligger i San Bruno, som er forholdsvis tæt på centrum, og herfra kan man tage metroen 'BART' direkte til centrum.

Læs mere om San Francisco

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller