Rejser til Orlando

Orlando, der udgør hovedsædet i amtet Orange County i delstaten Florida i USA, er mest kendt for at rumme de tre store forlystelsesparker Disney World, Universal Studios og SeaWorld. Forlystelsesparkerne tiltrækker - sammen med Orlandos andre turistattraktioner - mere end 68 millioner besøgende fra hele verden hvert år, hvilket gør Orlando til én af verdens største turistdestinationer og har givet den tilnavnet "The Theme Park Capital of the World".

Velkommen til USA med Hideaways, vi er specialister i rejser til Orlando og andre rejsemål i Florida hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

 

Rejsemål i Florida

Find rejsen til Florida her

Information og inspiration

Du kan i det følgende finde information og inspiration til din rejse til Orlando. Læs f.eks. om byens og områdets største seværdigheder, vejr og klima i området og byens historie.

Skal du rejse på ferie til denne del af USA kan du også kigge forbi bloggen, her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Florida, og du kan bla. læse om emner som vejret når du rejser, om naturen og de mange strande, om maden, kulturlivet, historien og meget mere.

God fornøjelse - og god rejse!

Seværdigheder

Disney World

Walt Disney World Resort, også kendt som Walt Disney World eller Disney World, ligger ved Bay Lake og Lake Buena Vista og har siden 1971 været drevet af Walt Disney Parks, som er en gren af The Walt Disney Company.

Tema-parken dækker et enormt areal på 110 km2 med hele fire forlystelsesparker, to vandlande, 27 resort-hoteller, flere golfbaner, en campingplads, samt andre underholdningssteder, herunder det udendørs indkøbscenter kaldet Disney Springs.

Oprindeligt blev parken skabt til at supplere Disneyland i Californien i 1960'erne og fik tilnavnet "The Florida Project", som skulle indeholde sin egen vision af Disneyland og sine egne forskellige attraktioner. Walt Disneys oprindelige planer til parken rummede også et futuristisk forsøgs-samfund, kaldet "Experimental Prototype Community of Tomorrow"; men planerne blev aldrig realiseret.

I dag, næsten 50 år efter dens indvielse, er parken den mest besøgte ferieby i verden med over 52 millioner besøgende hvert år i gennemsnit.

Universal Studios

Universal Studios, der åbnede i 1990, er en forlystelsespark med fokus på underholdningsindustrien, især film og tv. Parken har et væld af aktiviteter, events og live-shows, der er inspireret af kendte amerikanske film og filmskabere. I mange tilfælde har berømte filmskabere, såsom Steven Spielberg, været med til at skabe parkens attraktioner.

Parken har otte temaområder, som alle ligger omkring en stor lagune. Lagunen er nu også hjemsted for en af parkens hovedattraktioner, "Universal's Cinematic Spectacular: 100 Years of Movie Memories", som er en tematisk præsentation af scener fra forskellige Universal-film med lasere, projektorer, springvand og fyrværkeri.

De otte temaområder er Production Central, New York, San Francisco, Springfield, London / Diagon Alley, World Expo, Woody Woodpecker's Kidzone og Hollywood. Hvert område har en kombination af såklaldte "rides" (ture), shows, attraktioner, spisesteder og merchandise-butikker. Det nyeste område, baseret på Harry Potters "Diagon Alley", blev tilføjet til parken i juli 2014.

Parken, der er en del af det større Universal Orlando Resort, har omkring 10 millioner besøgende hvert år, hvilket gør den til den sjette-mest besøgte forlystelsespark i USA, samt den niende-mest besøgte forlystelsespark i verden.

SeaWorld

SeaWorld Orlando er en forlystelsespark og marine-zoologisk park, der er en del af SeaWorld Parks og Resorts Orlando, der også inkluderer naboparkerne Discovery Cove og Aquatica.

SeaWorld Orlando har mange forskellige live-shows og attraktioner, herunder såkaldte "rides" (ture) og dyreudstillinger, såsom Manta og Wild Arctic, der kombinerer både dyre-udstillinger og "rides". Fra sommeren 2014 har parken været opdelt i forskellige områder, kaldet "have" ("seas"), der hvert har et unikt tema. De otte tema-områder er Port of Entry (tropisk landskab); Sea of Shallows (blandt andet med Delfin-show); Sea of Legends (blandt andet med legenden om Atlantis og bådture); Sea of Ice (der tematiserer Antarktis); Sea of Delight (der bl.a. indeholder det høje Sky Tower); Sea of Mystery (der bl.a. tematiserer hajer); Sea of Fun (der indeholder forskellige børne- og familieaktiviteter); og Sea of Power (der bl.a. rummer et hval-tema).

Parken besøges hvert af omkring 4, 5 millioner gæster, hvilket gør den til den tiende-mest besøgte forlystelsespark i USA.

Klima og vejr

Orlando har et fugtigt subtropisk klima, ligesom i øvrigt resten af delstaten Florida. Der er to grundsæsoner i Orlando; en varm og regnfuld sæson, der varer fra maj til slutningen af september, og en kølig og tør sæson, der strækker sig fra oktober til april. Byens særlige klima skyldes primært dens lave højde, dens beliggenhed i midten af en halvø og dens nærhed til Golfstrømmen.

I Orlandos fugtige sommersæson ligger de høje temperaturer typisk omkring 32-36 grader, mens de lave temperaturer sjældent falder til under 23-26 grader. I løbet af disse måneder opstår der ofte tordenvejr om eftermiddagen, som skyldes, at luftmasserne fra Den Mexicanske Golf og Atlanterhavet kolliderer over det centrale Florida. Tordenvejrene medfører nogle gange også spektakulære lyn og kan rumme tung regn, samt kraftige vinde.

Om vinteren er fugtigheden meget lavere, og temperaturen er mere moderat; f.eks. ligger den månedlige daglige gennemsnitstemperatur i januar på 15,7 garder. Da vintersæsonen er tør og sjældent byder på temperaturer under frysepunktet, er sne meget sjælden.

Den gennemsnitlige årlige nedbørsmængde i Orlando er 1.290 mm, hvoraf størstedelen falder i perioden fra juni til september, der udgør områdets regnsæson. Hvis du vil undgå nedbør på din rejse til Orlando, er perioden fra oktober til maj den bedste, da denne periode udgør Orlandos tørreste sæson.

Der er til tider fare for tornadoer og orkaner i området; men takket være byens beliggenhed 68 kilometer fra Atlanterhavet og 124 kilometer fra Den Mexicanske Golf er tornadoerne som regel stilnet af, inden de når byen (byen oplevede dog betydelige skader under tornado-sæsonen i 2004). Orkaner forekommer mest på kolde vinterdage og ikke i forbindelse med sommerens tordenstorme, sådan som ellers mange forestiller sig.

Historie

Før de europæiske bosættere ankom til området i 1536 var det tyndt befolket af Seminole-stammen, der er en indfødt indiansk stamme, der oprindeligt stammer fra Florida, men hvis efterkommere nu for det meste holder til i Oklahama. Der er meget få arkæologiske steder i området i dag, der vidner om denne første før-europæiske befolkning, men der er stadig nogle arkæologiske spor ved det tidligere Fort Gatlin, som ligger ved Lake Gatlin syd for Orlando.

Orlando blev først formelt etableret som en by i 1885, selv om der allerede på det tidspunkt eksisterede en by i området. Perioden fra 1875 til 1895 udgjorde Orlandos guldalder, eftersom den blev centrum for Floridas blomstrende citrus-industri. De gode tider sluttede dog med den såkaldte Great Freeze, der var en usædvanlig kold vinter, der ødelagde de fleste citrus-træer i Florida og som tvang mange citrus-ejere til at opgive deres citruslunde i perioden 1894-95. Derefter de røg citrus-produktionen i hænderne på et par citrusbaroner, der flyttede produktionen sydpå, primært omkring Lake Wales i Polk County.

Orlando blev for alvor en by med befolkningstilvækst i perioden mellem den spansk-amerikanske krig (i 1898) og 1. verdenskrig og udviklede sig i denne periode til at blive Floridas største by. I 1920'erne blev byen genstand for en omfattende boligudvikling under det såkaldte Florida Land Boom, der fik jordpriserne til at stige drastisk. I løbet af denne periode opstod flere af byens centrale kvarterer, og der blev bygget mange af de bungalows, som byen siden er blevet kendt for. Bygge-boomet sluttede dog brat, da flere orkaner ramte Florida i slutningen af 1920'erne og da byen, ligesom resten af Nordamerika, blev ramt af Den Store Depression.

Orlandos økonomi oplevede et betydeligt opsving igen i 1965, da Walt Disney annoncerede planer om at bygge en afdeling af Walt Disney World i byen. Forlystelsesparken åbnede i oktober 1971 og medførte en kraftig befolkningsvækst og økonomisk udvikling for Orlando og området omkring den. Turisme blev nu områdets hovederhverv og den største bidragsyder til byens økonomi. I dag har Orlando flere forlystelsesparker og underholdnings-attraktioner end noget andet sted i verden

En anden vigtig begivenhed i Orlandos historie, der har bidraget til byens økonomiske udvikling og til dens popularitet blandt udenlandske besøgende, fandt sted i 1962, da Orlando Jetport, som var forløberen for nutidens Orlandos Internationale Lufthavn, blev bygget. Lufthavnen er i dag blandt de 11 mest benyttede lufthavne i USA med over 44 millioner rejsende gæster om året.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér