Storbyferie i New York

New York - Byen, der aldrig sover. Der er absolut ingen undskyldning for at kede sig i New York, for der er altid noget at give sig til. Uanset hvad dine interesser indbefatter, kan du umuligt løbe tør for ting at give dig til i netop New York, da byen favner bredere, end du overhovedet kan forestille dig. Her kan du lade dig opsluge af moderne kunst, fantastiske parker, charmerende caféer og shopping i lange baner. Byen sætter rammerne for et væld af kendte film og serier, og du vil derfor uden tvivl allerede ved touch down føle dig hjemme i The Big Apple. 

Sådan kommer du på ferie i New York

Man kan ikke komme uden om en flyvetur, når man skal på storbyferie i New York, men faktisk kan man efterhånden gøre det ganske billigt. Brug vores søgemaskine, hvor du kan sammensætte en storbyrejse til New York, hvor du kombinerer Hideaways’ håndplukkede hoteller med nettets billigste flybilletter. Flyver du direkte, tager det omkring otte timer, og ellers kan du med en mellemlanding typisk gøre det på 12-13 timer. 

Gå på opdagelse i den store storby

Der er et ganske glimrende undergrundssystem i New York – The Subway – og dermed er det nemt at komme rundt i byen. Enkeltbilletter koster 2,5 dollars, og ellers kan du købe en ugebillet til 29 dollars. Har du godt fodtøj og god tålmodighed med dig, er det dog anbefalelsesværdigt at tage den til fods rundt i New York. På den måde kan du suge stemningen til dig og nyde den enorme diversitet, byen er præget af. Overalt omkring dig vil du finde smukke bygninger, sjove specialbutikker og fine gader. 

Derudover det naturligvis en fremragende aktivitet at gå rundt og kigge på bygninger og steder, du kender fra dine yndlingsfilm og -serier. Blandt andet er den ikoniske serie Sex and the City optaget i NYC, og du kan blandt andet se Carries gadedør eller tage på en decideret guidet tour omhandlende netop denne serie. Eller en af de mange andre, der finder sted i New York City.

Disse museer skal du besøge i New York

New York må siges at være et kunstmekka uden lige. Du kan finde kunst mange steder i gadebilledet, og derudover kan du her finde et væld af museer. Både helt traditionelle af slagsen og mere specielle museer. Blandt andre is-museet, som hver sommer popper op på en ny lokation i byen. Tilmelder du dig deres nyhedsbrev, får du nys om, hvor den befinder sig, når du skal afsted.

Derudover er en storbyferie i New York ikke komplet uden at besøge The Met, MoMA og Guggenheim - hvis du altså er til kunstmuseer. American Museum of Natural History er bestemt også et besøg værd, og det samme gælder Museum of the City of New York. Kort fortalt er der et museum for enhver, og uanset hvad du er interesseret i, kan du derfor med garanti finde et museum, der matcher dine ønsker i New York. Du kan fordybe dig i alt lige fra sex på Museum of Sex til den offentlige transport i NYC på New York Transit Museum. 

Andre must visits i New York: 

  • 9/11-monumentet 
  • Empire State Building 
  • Frihedsgudinden 
  • Central Park 
  • Theater District 
  • Rockefeller Center

Storbyferie i New York uden turister

Hvert eneste år valfarter et hav af turister til New York, og det kan man godt forstå. Det betyder imidlertid også, at det hurtigt kan komme til at virke meget turistet og overfyldt i byen. Vil du opleve The City (rigtige new yorkere omtaler altid byen som byen, da der ganske enkelt ikke er noget, der overgår den) uden et hav af turister i hælene, skal du derfor bevæge dig lidt væk fra Manhattan. 

For eksempel kan det anbefales at nyde solnedgangen og udsigten til den smukke skyline fra Sunset Park i det sydlige Brooklyn. Så kan du lade alle de andre turister slås om pladsen i Empire State Building. Vil du have en juicy burger på en vaskeægte amerikansk burgerbar? Så kig forbi Parker Meridian Hotel Burgers, som ligger gemt bag et gardin i en hotellobby. Vil du have mexicansk mad, som er så autentisk, at Donald Trump sandsynligvis snart bygger en mur omkring restauranten? Så skal du besøge Cilantro på Upper West Side. Maden smager himmelsk, og atmosfæren på spisestedet er hyggelig og afslappet. Derudover er der stort set ingen turister. 

Smag på hele verdenen i The Big Apple

Vi bliver ved maden lidt endnu, for med en befolkning, der favner hele verdenen i NYC, kan du naturligvis smage vitterligt alverdens skønne retter i netop denne by. Gør dig selv den tjeneste at holde dig fra kæderestauranterne, som du kan besøge et hvilket som helst andet sted i verden og besøg i stedet nogle af de mange andre spændende spisesteder, der er at finde. I Little Italy kan du finde italiensk mad i lange baner – dog skal du være opmærksom på, at noget af det er mere autentisk end andet. Lombardi’s Pizza er New Yorks allerførste pizzeria, og selvom det uden tvivl tiltrækker mange turister, er kvaliteten stadig helt i top her.  

Er du til lækre storby-cocktails, er der naturligvis også massevis af muligheder i New York. Blandt andet ligger verdens fjerde bedste bar i denne by – den hedder The Nomad og ligger i hotellet ved samme navn. Derudover bør du besøge en bar som Please don’t tell, som er en hemmelig en af slagsen. Den ligger imellem 1st Avenue og Avenue A, men du skal lede godt for at finde indgangen og være heldig for at komme ind. Du skal nemlig ind igennem et lille spisested for overhovedet at komme til indgangen til baren, som er en lille telefonboks. Her løfter du røret og ringer på en enkelt gang. Må du komme ind, vil der blive åbnet en dør for dig i siden af telefonboksen. 

Værd at vide, når turen går til New York 

Mange mennesker indtager New York på gåben, og det er også værd at spadsere for at få så meget som muligt med. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at ingen new yorkere venter på signal til at krydse en vej. Det gælder blot om at holde sig til og smutte over, når første mulighed byder sig, så bliv ikke forvirret over, at folk krydser gader og stræder uden noget åbenlyst system. 
Derudover skal du være opmærksom på, hvor du stopper op, hvis du vandrer omkring i New York. Grundet den enorme mængde fodgængere i byen er det nemlig langt fra velset at stoppe op midt på fortovet for at studere ens kort eller konferere om næste stop på ruten. 

Generelt er indbyggerne i New York City dog utroligt venlige og hjælpsomme, så har du brug for vejledninger eller vejvisning, så tøv ikke med at spørge dig for. New yorkere er meget begejstrede for The City, og derfor vil de også gerne gøre deres til, at du får en helt fantastisk tur og oplevelse. 

Når du rejser til New York skal du huske på, at drikkepenge er et must, når man rejser i USA generelt. Ansatte i servicebranchen overlever ganske enkelt på deres tips, og det forventes derfor, at du giver dem. Som tommelfingerregel giver man omkring 15-20% af regningen på en restaurant. Er den i den finere ende af skalaen, er vi oppe på 25%. Giver du under 15%, vil tjeneren antage, at du ikke var tilfreds med maden eller betjeningen. Og selv hvis du faktisk ér utilfreds, vil det stadig virke meget ubehøvlet og ekstremt, hvis du helt lader være med at give drikkepenge – det gør man ganske enkelt ikke. På en bar giver du en bartender en dollar pr. drink, og hvis en hotelmedarbejder bærer dine tasker ind på dit værelse, giver du omkring 2-3 dollars pr. taske. 

Tipping kan være en svær disciplin at mestre, men holder du dig til cirka 15%, vil du i langt de fleste tilfælde være dækket ind. Dette gælder både i forbindelse med restaurantbesøg, transport og guidede ture.

Start spreading the news…!

>> Læs også om storbyrejser til London
>> Læs også om storbyrejser til Byernes By - Paris

>> Læs mere om storbyferie

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér